Gaya Hidup By: tex_admin June 19, 2018 @ 9:00am

Hanya Guna Gula Dan Lemon Untuk Tanggalkan Bulu Pada Anggota Badan. Memang Jimat!

Pernah tak anda berasa tidak selesa apabila ada sebahagian anggota badan mula tumbuh bulu? Contohnya bahagian ketiak, kaki, kemaluan dan sebagainya.

Pastinya kalau anda nak cabut bulu menggunakan pencabut bulu itu akan mengambil masa yang lama kan? Ada juga dalam kalangan kita tidak mahu mencukur sebab takut kesan cukur itu akan menjadi hitam. Jadi, macam mana ya?

Jangan risau, anda boleh mencuba cara tradisonal Puan Rusmida Rusdi ini untuk menanggalkan bulu dengan mudah dan cepat. Menariknya, ia menggunakan bahan organik dan tidak akan memberi kesan sensitif kepada anda! 

Bahan-bahannya:

1 cawan gula

1/4 cawan air

1/4 air perahan lemon

Cara-caranya: 

Masukkan kesemua bahan tersebut ke dalam periuk kecil dan pasangkan api. Kacau rata hingga ia mendidih, selama 5 ke 7 minit. Kemudian tutup api dan biarkan ia menjadi sticky.

Cara kegunaan:

Apabila campuran itu telah menjadi suam, anda boleh sapukan pada tempat yang anda inginkan buangkan bulu, seperti ketiak ataupun betis. Biarkan ia kering dan kemudian tarik dengan pantas. Anda akan merasakan sedikit pedih pada bahagian tersebut dan untuk mengurangkan rasa sakit, sapukan pelembap.

Siap! Anda akan melihat semua bulu-bulu akan tercabut dan permukaan kulit akan menjadi licin. 

Selamat mencuba!

Sumber: Facebook Rusmida Rusdi

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 5 Aug 2019

Almari pakaian anda tidak teratur isinya? Ikuti nasihat pakar ini

Bila dah tersusun cantik, baru sedap mata memandang.

Gaya Hidup Fri, 6 Apr 2018

Air Milo Ais Campur Dengan Cheese Dan Durian? Sedap Ke? Jom Cuba

Sekarang ini, bukan sahaja makanan yang ada fusion, macam campuran masakan Thai dan Jepun. Minuman pun ada!

Gaya Hidup Wed, 7 Mar 2018

Hidangan Bajet Di Kelate Kitchen, Sedap ‘Boh’!

Malaysia sememangnya terkenal dengan kepelbagaian makanan unik dan sedap yang boleh kita cuba. Setiap negeri mesti ada makanan yang popular yang perlu korang test! Salah satunya adalah di negeri Cik Siti Wan Kembang, Kelantan. Bagi mereka yang berasal dari negeri Kelantan pastinya sudah biasa dengan aneka makanan tradisional mereka, tetapi bagi korang yang bukan anak jati Kelantan ni mesti kena rasa tau!

Gaya Hidup Fri, 6 Apr 2018

5 Cara Atasi Bau Mulut Hanya Menggunakan Baking Soda

Masalah bau mulut biasanya akan mengganggu proses kehidupan seharian kita.

Gaya Hidup Mon, 10 Dec 2018
Gaya Hidup Mon, 15 Jan 2018

Suplemen Kolagen. Selamat Atau Tidak?

Suplemen berkolagen kini semakin mendapat tempat di hati golongan wanita lebih-lebih lagi ia dikatakan mampu mencantikkan, mencerahkan serta mengembalikan keanjalan kulit. Namun, tahukah anda pengambilan produk kolagen dalam kuantiti yang banyak boleh memberi kesan terhadap […]

Gaya Hidup Sat, 3 Nov 2018

Ini Cara Nak Cuci Kain Buruk Untuk Nampak Macam Baru Beli

Sekali cuci nampak macam baru beli!

Gaya Hidup Tue, 24 Jul 2018
Featured Sun, 31 May 2020

Raffia Arshad, hakim wanita berhijab pertama di United Kingdom, hebat!

Inspirasi buat wanita Muslim di seluruh dunia

Gaya Hidup Tue, 25 Dec 2018

Apa Itu Mighty Girl Effect? Jom Baca!

‘Mighty Girl Effect’ iaitu perasaan empati yang wujud dalam diri si bapa ketika melihat cabaran yang perlu ditempuhi anak perempuannya.

| Live TV