Gaya Hidup By: Yanie Baharom April 20, 2018 @ 5:00pm

Karva Salon For Ladies By Nora Danish Utamakan Privasi Wanita

Aktres Nora Danish terus mengukuhkan profilnya sebagai usahawan dengan pembukaan empayar perniagaan baru iaitu Karva Salon For Ladies by Nora Danish, iaitu sebuah pusat serenti kecantikan yang menyediakan pelbagai perkhidmatan untuk rambut, manicure dan pedicure serta rawatan wajah.

Terdahulu pelakon berwajah comel ini, sudah membina nama dalam perniagaan menerusi pemasaran jenama hijab Owl by ND dan dua buah kafe.

Nora ketika ditemui semalam berkata, idea untuk menceburi perniagaan ini timbul secara kebetulan selepas dia berbual dengan kenalannya, Rozza Ramli dan Jai yang juga merupakan pemilik tiga buah cawangan salon Karva di Singapura.

“Sebenarnya pada tahun lepas saya ada ke Singapura dan mengadakan acara di sana. Kemudian saya berjumpa dengan rakan saya, Rozza.

Foto : Instagram Nora Danish

“Kami juga mula bertukar pandangan mengenai perniagaan dan bercakap mengenai keinginan masing-masing untuk membawa perniagaan ke Singapura dan Malaysia. Misalnya saya pernah terfikir untuk membawa Kopi & XOXO ke sana begitu juga dengan Rozza yang nak bawa Karva ke sini.

“Jadi dari situlah tercetusnya idea dan minat saya untuk membuka salon ini. Rozza dan kakak saya adalah rakan perniagaan saya untuk salon ini,” katanya.

Pada masa sama, Nora berkata salon ini untuk para wanita terutama yang berhijab kerana dia memahami perasaan golongan ini yang adakalanya berasa segan untuk ke salon dan mahukan lebih privasi.

“Salon ini khas untuk para wanita di luar sana juga untuk rakan-rakan saya yang berhijab. Sebagai ibu, saya faham adakala kita wanita mahu memanjakan diri selepas penat bekerja dan menguruskan keluarga, tetapi segan untuk ke salon.

Foto : Instagram Nora Danish

“Jadi dengan adanya salon ini, ia menawarkan suasana yang lebih selesa, tiada lagi rasa segan silu dan lebih privasi untuk mereka,” tuturnya.

Perasmian Salon yang beroperasi di G Village Desa Pandan itu, turut di meriahkan dengan kehadiran selebriti popular tempatan, Neelofa dan Rozita Che Wan. Lebih mengujakan tetamu yang hadir turut diberi peluang merasai pengalaman memanjakan diri di salon berkenaan dengan melakukan rawatan kuku serta mendandan rambut.

Beroperasi setiap hari dari jam 10.30 pagi hingga 8 malam, salon yang menjanjikan persekitaran mewah dan eksklusif ini amat menitik beratkan produk berkualiti didatangkan khas dari Perancis, German dan berasaskan bahan organik untuk kepuasan pelanggan.

Foto : mynewshub

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Gaya Hidup Fri, 21 Feb 2020
Featured Mon, 13 Jan 2020
Featured Fri, 15 Mar 2019
Gaya Hidup Fri, 1 Feb 2019

Diberi mandat menyiapkan persalinan Yang di-Pertuan Agong dan keluarga, Datuk Rizalman bagaikan bermimpi!

Beliau turut berkongsi momen emas ketika sesi fotografi bersama keluarga diraja Sultan Pahang.

Featured Sun, 19 Apr 2020

Atiqah ajak masyarakat teroka misteri gua di Malaysia

Gua sumber biodiversiti penting untuk hidupan

Gaya Hidup Thu, 1 Feb 2018

Nak Basuh Hijab Pun Ada Caranya. Ini 12 Tip Penjagaan Hijab Yang Perlu Anda Tahu

Pelaburan membeli hijab berjenama kegemaran pasti diharapkan berbaloi yang mana item itu boleh disuai padan dengan pelbagai gaya.

Gaya Hidup Fri, 18 Oct 2019

Apakah yang dimaksudkan dengan gangguan narsistik?

Ketahuinya sekarang, mungkin anda salah seorang daripadanya.

Gaya Hidup Mon, 26 Nov 2018
Gaya Hidup Wed, 25 Apr 2018

Secawan RM220, Kopi Tahi Gajah Paling Mahal Di Dunia!

Kopi tahi gajah? Wujud ke kopi jenis ini?

| Live TV