Gaya Hidup By: Nani Ramlee March 13, 2019 @ 9:00am

Mahu bungkus makanan, tapi malas beratur? Honestbee sedia membantu!

Letih selepas seharian bekerja membuatkan kebanyakan orang memilih untuk membeli makanan di luar berbanding masak di rumah.

Bayangkan, waktu bekerja tamat pada jam 6 petang, tersangkut pula dalam kesesakan lalu lintas lebih kurang sejam. Kemudian apabila tiba di rumah anda terpaksa menunggu ayam, daging atau ikan dinyahbekukan dan lazimnya, hanya pada jam 8 malam, baru mula memasak. Jadi, jam berapa pula hendak makan?

Berikutan itu, ramai yang memilih untuk membeli makanan di luar berbanding masak di rumah. Bagaimanapun, anda mungkin terpaksa beratur panjang, menunggu lama atau bagi mereka yang mempunyai anak kecil, membungkus makanan sememangnya agak leceh.

Jangan bimbang kerana honestbee, ruang niaga dalam talian terkemuka di Malaysia, sedia membantu. Honestbee kini menambah perkhidmatan bawa pulang atau takeaway ke dalam senarai perkhidmatan penghantaran makanan mereka bagi memastikan pelanggan tidak perlu beratur panjang sekali gus dapat menjimatkan kos penghantaran untuk mendapatkan makanan.

servis penghantaran makanan

Foto: Honestbee

Pelanggan hanya perlu membuat pesanan makanan daripada beraneka pilihan makanan yang disediakan di dalam aplikasi honestbee dan kemudian pergi ke restoran berkenaan untuk mengambil makanan yang sudah disiapkan pada masa pilihan pelanggan. Oleh itu, pelanggan tidak lagi perlu beratur dan membayar caj penghantaran.

Menariknya, pelanggan mempunyai pilihan lebih 200 restoran yang tersenarai pada bahagian perkhidmatan TAKEAWAY.

Pengurus Besar Negara honestbee, Afzan Lutfi, berkata menerusi perkhidmatan yang ditawarkan pelanggan boleh menjimatkan masa menunggu dan tidak perlu membayar caj penghantaran untuk mendapatkan makanan mereka.

“Kami mahu memberi lebih kebebasan kepada pelanggan untuk menguruskan masa mereka. TAKEAWAY dilancarkan kerana kami memahami masa yang dibazirkan oleh pelanggan untuk menunggu makanan boleh dimanfaatkan untuk perkara lain.

“Bagi pihak restoran pula, mereka boleh menguruskan tempahan dengan lebih efisien sekali gus meningkatkan jumlah pesanan pelanggan,” katanya.

honestbee

Foto: JUICE Online

Untuk menggunakan TAKEAWAY, pelanggan hanya perlu membuka aplikasi honestbee, klik pada tab TAKEAWAY, pilih daripada senarai peniaga atau restoran yang disediakan dan pilih masa yang sesuai untuk mengambil makanan.

Pesanan notifikasi akan dihantar sebaik sahaja makanan itu siap untuk diambil. Anda hanya perlu menunjukkan nombor tempahan yang terdapat dalam aplikasi kepada peniaga berkenaan bagi mendapatkan makanan anda.

Waktu operasi TAKEAWAY tertakluk pada waktu perniagaan restoran pilihan anda. Pembayaran dilakukan secara dalam talian, menjadikan keseluruhan proses lebih lancar dan pantas.

Bagi pelanggan yang mengutamakan faktor Halal, honestbee kini menawarkan perkhidmatan Bungkus by honestbee, menjadikan honestbee sebagai syarikat penyedia perkhidmatan penghantaran makanan pertama yang memberi penekanan terhadap isu Halal.

Bagi pelanggan yang mengutamakan isu Halal boleh menggunakan perkhidmatan honestbee tanpa was-was kerana segala proses daripada penyediaan hingga penghantaran ke rumah pelanggan, semuanya 100 peratus Halal dan sijil Halal diperolehi daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Gaya Hidup Sun, 9 Dec 2018

Agensi Berita Antarabangsa Reuters Kongsikan 33 Gambarnya Yang Menerima Paling Banyak Likes Di Instagram

Mereka menunjukkan 2018 adalah satu tahun yang penuh keganasan, kedukaan, keindahan serta kegembiraan.

As these Instagram photos show, 2018 has been turbulent, troubling, joyous, and beautiful

Featured Wed, 21 Nov 2018

Jangan Makan Bahagian ‘Bersih’ Pada Roti Yang Berkulat!

Nampak saja bersih tapi ianya sudah dicemari dengan akar kulat.

Featured Tue, 10 Jul 2018

Kalau Tak Nak Saiz Badan Bertukar XXL, Jangan Lakukan 4 Perkara Ini!

Jangan lakukan perkara ini kalau tak nak menyesal badan gemuk!

Gaya Hidup Mon, 19 Mar 2018

Mahu Rasai Keseronokan Berganda Cuti Sekolah Ini? Jom Ke Mamee Jonker House, Melaka

Pelbagai aktiviti boleh dilakukan seisi keluarga di mana pengunjung boleh meneroka keunikan World of Good Taste Gallery, Noodle Doodle, Lil Monsters Kitchen & Merchandise Store, semuanya di bawah satu bumbung!

Featured Mon, 3 Dec 2018
Gaya Hidup Thu, 2 Aug 2018

6 Kesilapan Yang Anda Tidak Tahu Ketika Guna Tisu Pembersih Wajah

Penggunaan tisu pembersih wajah boleh mendatangkan kerosakan serius pada kulit wajah jika ia tidak digunakan dengan teknik yang betul.

Featured Wed, 29 Apr 2020

Kesalahan berbeza punca dua wakil rakyat hanya didenda RM1,000

Masyarakat perlu faham istilah undang-undang

Featured Fri, 12 Jun 2020
Featured Sun, 7 Oct 2018

Jika Kereta Anda Terperangkap Dalam Banjir, 5 Perkara Ini Wajib Anda Buat!

Jangan sesekali hidupkan enjin kereta anda jika terperangkap dalam banjir.

Gaya Hidup Mon, 19 Mar 2018

Jika Anda Kempunan Makanan Malaysia Di Seoul, Cari Lelaki Sabah Ini. Gerenti Hilang Homesick

Ketika seronok menikmati makanan Korea yang halal serta authentic di Seoul, tak sah kalau anda tak rindukan masakan Malaysia.

| Live TV