Gaya Hidup By: Ad Ops March 13, 2019 @ 9:00am

Mahu bungkus makanan, tapi malas beratur? Honestbee sedia membantu!

Letih selepas seharian bekerja membuatkan kebanyakan orang memilih untuk membeli makanan di luar berbanding masak di rumah.

Bayangkan, waktu bekerja tamat pada jam 6 petang, tersangkut pula dalam kesesakan lalu lintas lebih kurang sejam. Kemudian apabila tiba di rumah anda terpaksa menunggu ayam, daging atau ikan dinyahbekukan dan lazimnya, hanya pada jam 8 malam, baru mula memasak. Jadi, jam berapa pula hendak makan?

Berikutan itu, ramai yang memilih untuk membeli makanan di luar berbanding masak di rumah. Bagaimanapun, anda mungkin terpaksa beratur panjang, menunggu lama atau bagi mereka yang mempunyai anak kecil, membungkus makanan sememangnya agak leceh.

Jangan bimbang kerana honestbee, ruang niaga dalam talian terkemuka di Malaysia, sedia membantu. Honestbee kini menambah perkhidmatan bawa pulang atau takeaway ke dalam senarai perkhidmatan penghantaran makanan mereka bagi memastikan pelanggan tidak perlu beratur panjang sekali gus dapat menjimatkan kos penghantaran untuk mendapatkan makanan.

servis penghantaran makanan

Foto: Honestbee

Pelanggan hanya perlu membuat pesanan makanan daripada beraneka pilihan makanan yang disediakan di dalam aplikasi honestbee dan kemudian pergi ke restoran berkenaan untuk mengambil makanan yang sudah disiapkan pada masa pilihan pelanggan. Oleh itu, pelanggan tidak lagi perlu beratur dan membayar caj penghantaran.

Menariknya, pelanggan mempunyai pilihan lebih 200 restoran yang tersenarai pada bahagian perkhidmatan TAKEAWAY.

Pengurus Besar Negara honestbee, Afzan Lutfi, berkata menerusi perkhidmatan yang ditawarkan pelanggan boleh menjimatkan masa menunggu dan tidak perlu membayar caj penghantaran untuk mendapatkan makanan mereka.

“Kami mahu memberi lebih kebebasan kepada pelanggan untuk menguruskan masa mereka. TAKEAWAY dilancarkan kerana kami memahami masa yang dibazirkan oleh pelanggan untuk menunggu makanan boleh dimanfaatkan untuk perkara lain.

“Bagi pihak restoran pula, mereka boleh menguruskan tempahan dengan lebih efisien sekali gus meningkatkan jumlah pesanan pelanggan,” katanya.

honestbee

Foto: JUICE Online

Untuk menggunakan TAKEAWAY, pelanggan hanya perlu membuka aplikasi honestbee, klik pada tab TAKEAWAY, pilih daripada senarai peniaga atau restoran yang disediakan dan pilih masa yang sesuai untuk mengambil makanan.

Pesanan notifikasi akan dihantar sebaik sahaja makanan itu siap untuk diambil. Anda hanya perlu menunjukkan nombor tempahan yang terdapat dalam aplikasi kepada peniaga berkenaan bagi mendapatkan makanan anda.

Waktu operasi TAKEAWAY tertakluk pada waktu perniagaan restoran pilihan anda. Pembayaran dilakukan secara dalam talian, menjadikan keseluruhan proses lebih lancar dan pantas.

Bagi pelanggan yang mengutamakan faktor Halal, honestbee kini menawarkan perkhidmatan Bungkus by honestbee, menjadikan honestbee sebagai syarikat penyedia perkhidmatan penghantaran makanan pertama yang memberi penekanan terhadap isu Halal.

Bagi pelanggan yang mengutamakan isu Halal boleh menggunakan perkhidmatan honestbee tanpa was-was kerana segala proses daripada penyediaan hingga penghantaran ke rumah pelanggan, semuanya 100 peratus Halal dan sijil Halal diperolehi daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Gaya Hidup Thu, 8 Nov 2018
Gaya Hidup Tue, 17 Sep 2019

Dendam pontianak bukanlah cerita pontianak yang biasa dilihat

Rasai ketakutan filem Dendam Pontianak di pawagam berhampiran anda sekarang!

Featured Mon, 9 Mar 2020

Cik Puan Sofie kesayangan rakyat Kelantan!

Sentiasa tampil manis, kelibatnya dinanti.

Featured Wed, 20 Nov 2019

Ketahui rutin jaga kulit Wany Hasrita

Ini rutin mudah untuk kulit sihat

Featured Mon, 2 Mar 2020

Ingatkan kuih, nyaris nak gigit…

Kreatif sungguh, menarik dijadikan cendera hati!

Featured Fri, 28 Dec 2018
Gaya Hidup Thu, 11 Oct 2018

Ketahui Risiko Bahaya Akibat Tidur Meniarap

Tidur meniarap boleh menjejaskan kesihatan diri anda.

Featured Sun, 5 Apr 2020

Selain memasak, ini satu lagi bakat terpendam Raja Permaisuri Agong

Untungnya Agong miliki isteri yang serba boleh

Gaya Hidup Mon, 23 Apr 2018

Anda Kerap Sakit Belakang? 5 Perkara Ini Mungkin Puncanya

Kalau anda nak tahu, 5 perkara ini penyebab anda kerap sakit belakang.

| Live TV