Gaya Hidup By: Nani Ramlee March 13, 2019 @ 9:00am

Mahu bungkus makanan, tapi malas beratur? Honestbee sedia membantu!

Letih selepas seharian bekerja membuatkan kebanyakan orang memilih untuk membeli makanan di luar berbanding masak di rumah.

Bayangkan, waktu bekerja tamat pada jam 6 petang, tersangkut pula dalam kesesakan lalu lintas lebih kurang sejam. Kemudian apabila tiba di rumah anda terpaksa menunggu ayam, daging atau ikan dinyahbekukan dan lazimnya, hanya pada jam 8 malam, baru mula memasak. Jadi, jam berapa pula hendak makan?

Berikutan itu, ramai yang memilih untuk membeli makanan di luar berbanding masak di rumah. Bagaimanapun, anda mungkin terpaksa beratur panjang, menunggu lama atau bagi mereka yang mempunyai anak kecil, membungkus makanan sememangnya agak leceh.

Jangan bimbang kerana honestbee, ruang niaga dalam talian terkemuka di Malaysia, sedia membantu. Honestbee kini menambah perkhidmatan bawa pulang atau takeaway ke dalam senarai perkhidmatan penghantaran makanan mereka bagi memastikan pelanggan tidak perlu beratur panjang sekali gus dapat menjimatkan kos penghantaran untuk mendapatkan makanan.

servis penghantaran makanan

Foto: Honestbee

Pelanggan hanya perlu membuat pesanan makanan daripada beraneka pilihan makanan yang disediakan di dalam aplikasi honestbee dan kemudian pergi ke restoran berkenaan untuk mengambil makanan yang sudah disiapkan pada masa pilihan pelanggan. Oleh itu, pelanggan tidak lagi perlu beratur dan membayar caj penghantaran.

Menariknya, pelanggan mempunyai pilihan lebih 200 restoran yang tersenarai pada bahagian perkhidmatan TAKEAWAY.

Pengurus Besar Negara honestbee, Afzan Lutfi, berkata menerusi perkhidmatan yang ditawarkan pelanggan boleh menjimatkan masa menunggu dan tidak perlu membayar caj penghantaran untuk mendapatkan makanan mereka.

“Kami mahu memberi lebih kebebasan kepada pelanggan untuk menguruskan masa mereka. TAKEAWAY dilancarkan kerana kami memahami masa yang dibazirkan oleh pelanggan untuk menunggu makanan boleh dimanfaatkan untuk perkara lain.

“Bagi pihak restoran pula, mereka boleh menguruskan tempahan dengan lebih efisien sekali gus meningkatkan jumlah pesanan pelanggan,” katanya.

honestbee

Foto: JUICE Online

Untuk menggunakan TAKEAWAY, pelanggan hanya perlu membuka aplikasi honestbee, klik pada tab TAKEAWAY, pilih daripada senarai peniaga atau restoran yang disediakan dan pilih masa yang sesuai untuk mengambil makanan.

Pesanan notifikasi akan dihantar sebaik sahaja makanan itu siap untuk diambil. Anda hanya perlu menunjukkan nombor tempahan yang terdapat dalam aplikasi kepada peniaga berkenaan bagi mendapatkan makanan anda.

Waktu operasi TAKEAWAY tertakluk pada waktu perniagaan restoran pilihan anda. Pembayaran dilakukan secara dalam talian, menjadikan keseluruhan proses lebih lancar dan pantas.

Bagi pelanggan yang mengutamakan faktor Halal, honestbee kini menawarkan perkhidmatan Bungkus by honestbee, menjadikan honestbee sebagai syarikat penyedia perkhidmatan penghantaran makanan pertama yang memberi penekanan terhadap isu Halal.

Bagi pelanggan yang mengutamakan isu Halal boleh menggunakan perkhidmatan honestbee tanpa was-was kerana segala proses daripada penyediaan hingga penghantaran ke rumah pelanggan, semuanya 100 peratus Halal dan sijil Halal diperolehi daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 4 Mar 2019

Ria Ricis YouTuber wanita Muslimah paling berpengaruh  di Asia Tenggara 

Jangan lupa menyaksikan video temu bualnya bersama Presiden Republik Indonesia, Joko Widodo. Intim habis!

Featured Tue, 25 Jun 2019
Featured Mon, 11 May 2020
Gaya Hidup Mon, 19 Mar 2018

Mahu Rasai Keseronokan Berganda Cuti Sekolah Ini? Jom Ke Mamee Jonker House, Melaka

Pelbagai aktiviti boleh dilakukan seisi keluarga di mana pengunjung boleh meneroka keunikan World of Good Taste Gallery, Noodle Doodle, Lil Monsters Kitchen & Merchandise Store, semuanya di bawah satu bumbung!

Gaya Hidup Mon, 8 Jan 2018

Hilangkan Senggugut Dengan 8 Tips Berkesan, Kena Cuba Tips Ke-6 Tu!

“Sakitnya pinggang. Kepala pening, rasa loya dan nak muntah… ‘Miss V’ pula rasa berdenyut-denyut. Semuanya serba tak kena…! Macamana nak hilangkan senggugut ya?” Padanlah orang perempuan selalu ‘moody’, PMS katanya… Habis satu badan diserang sakit-sakit. […]

Featured Thu, 23 May 2019
Gaya Hidup Sat, 10 Mar 2018

Tip Agar Peti Ais Sentiasa Berbau Segar & Tak Lagi Busuk

Bila buka peti sejuk mesti stres kan terhidu bau busuk!

| Live TV