Gaya Hidup By: Bibi Ramli July 6, 2018 @ 11:34am

Nak Pindah Rumah? Ikuti 7 Tip Ini Yang Boleh Menyenangkan Kerja Anda

Bila nak pindah, tempah saja lori; tak payah susah-susah nak mengangkut.

Alamak! Sebelum itu, anda perlu pack dulu barang-barang anda. Takkan nak suruh driver lori itu buatkan? Memang taklah!

Tapi kalau ada cara untuk memudahkan kerja, why not gunakan saja, kan?

Anda boleh pelajarinya daripada video di bawah ini. Antara tip-tip yang dikongsikan adalah cara untuk mengangkat kotak dengan le bih senang setelah barang siap dibungkus di dalamnya.

Cara membungkus pakaian pakaian pun anda! Tak payah lipat satu-satu.

Mungkin ada dalam kalangan anda yang menyewa sesebuah rumah itu dan ingin menghapuskan semua kesan-kesan yang menunjukkan anda pernah tinggal di sana.

Kononnya supaya rumah itu nampak macam rumah baru setelah anda tinggalkannya. Tak apa! Ada juga beberapa tip yang anda boleh ikut.

Berminat? Jom tengok video ini.

Sumber: Nifty

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 19 May 2020
Gaya Hidup Tue, 6 Nov 2018

Ketagihan Minuman Coffee Cup Boleh Menyebabkan Kanser? Ini Sebabnya!

Acrylamide adalah bahan kimia yang digunakan terutamanya dalam proses perindustrian tertentu, seperti membuat kertas, pewarna dan plastik.

Gaya Hidup Sat, 12 Jan 2019

6 Easy Steps To Clean Your Pearl Accessories

Keep them clean so that they last longer.

Gaya Hidup Mon, 12 Feb 2018

Nak Picit Jerawat Tapi Takut Tinggalkan Parut? Ini Cara Selamat Menurut Pakar Kulit

Sesetengah orang akan rasa puas bila dapat picit jerawat di muka atau pun di bahagian anggota badan yang lain.

Gaya Hidup Fri, 27 Jul 2018

38 Idea Awesome Yang Anda Boleh Buat Dengan Botol Plastik Lama. Memang Cool!

Banyak idea kreatif yang boleh dihasilkan daripada botol plastik terpakai.

Featured Wed, 8 Apr 2020

Bila yang berduit dikuarantin di hotel, gelandangan di dewan serba guna, netizen tempelak isu keadilan

 Bersyukurlah ada tempat berlindung, Ecuador biar mayat tepi jalan

Featured Tue, 27 Aug 2019

Transformasi luar biasa seni macrame, rotan dan daun kering jadi pilihan mempelai!

Konsep perkahwinan berkonsepkan Boho jadi pilihan pengantin 2019

Featured Tue, 1 Oct 2019

Inilah fungsi sebenar warna pada tiub ubat gigi anda

Ia tidak merujuk kepada bahan toksik di dalam ubat gigi itu ya!

Gaya Hidup Fri, 5 Oct 2018

Teh Untuk Golongan “Have-Have”, Harga Segram Lebih Mahal Daripada Emas!

Patutlah harganya mahal, ianya terdapat di kawasan pergunungan sekitar bandar Wuyishan di China.

| Live TV