Gaya Hidup By: tex_admin February 28, 2018 @ 3:42pm

Pernah Makan Bakso Beranak? Wah Banyaknya Bebola Daging!

Bakso beranak? Korang pernah dengar tak? Korang yang suka makanan Indonesia mesti dah tahu bakso ini jenis makanan yang macam mana kan? Kalau dapat makan bakso panas-panas ditambah pula dengan kepedasan sambal fuhhh memang terangkat!  

https://food.detik.com/info-kuliner/d-2993687/inilah-7-makanan-yang-paling-banyak-dicari-di-google-indonesia

Tetapi, sekarang ini ada dalam kalangan penjual bakso semakin kreatif. Jika sebelum ini pernal viral bakso dengan bebola daging yang sebesar kepala manusia, kali ini muncul bakso beranak pula. Kalau korang perasan, ramai juga penjual bakso beranak ini, ada yang jual di restoran dan ada juga yang jual secara online.

https://anekaresepnikmat.blogspot.my/2017/09/bikin-bakso-beranak-homemade-sendiri.html

Nampak menyelerakan kan? Sekarang ini kalau teringin nak makan sesuatu makanan dah senang sebab semuanya boleh google order dan beli secara online. Dah siap buat pilihan dan bayaran, makanan itu terus dihantar di hadapan pintu. So kalau korang teringin nak rasa bakso beranak ini sedap ataupun tidak, korang boleh scroll instagram @baksoberanak_kl.

https://www.instagram.com/p/BfXGCMmgTkXKFyoCWt1Y7NlOILJ5GA-6wP2jLA0/?taken-by=baksoberanak_kl

https://www.instagram.com/p/BfXGCMmgTkXKFyoCWt1Y7NlOILJ5GA-6wP2jLA0/?taken-by=baksoberanak_kl

https://www.instagram.com/p/Bezd1OdA1iazrkxe4v7zzvcoHi2sIw-c_oMcxY0/?taken-by=baksoberanak_kl

https://www.instagram.com/p/BexgCtfAg7vHhtCm7nNinsp8SZ3ZUKqfODuuNY0/?taken-by=baksoberanak_kl

sumber: https://www.instagram.com/baksoberanak_kl/

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 17 Dec 2018

Figura: I Used To Be An Active Student – Sarah Suhairi

Sarah Suhairi tolak tawaran universiti demi perjuangan seni!

Gaya Hidup Wed, 29 May 2019

Dr Irma, wanita serba boleh berjiwa seni

Seni adalah minatnya sedari dulu

Gaya Hidup Tue, 19 Jun 2018

Saya Bangga Dan Bersyukur Dengan Kulit Melayu Saya – Nabila Huda

Nabila berpendapat wanita tidak seharusnya obses menjadi putih. Sebaliknya cukup sekadar memilih kulit yang bersih dan sihat.

Gaya Hidup Fri, 3 Jan 2020

69 % rakyat Malaysia mahu mengembara sendirian, anda bagaimana?

Keselematan, kesunyian bukan halangan dengan Klook!

Gaya Hidup Fri, 20 Dec 2019

Sanna Marin, Perdana Menteri Termuda Dunia

Cantik Perdana Menteri Finland ini!

Featured Mon, 30 Mar 2020
Gaya Hidup Mon, 16 Dec 2019
Gaya Hidup Tue, 12 Jun 2018

8 Jenis Makanan Manusia Yang Selamat Untuk Diberikan Kepada Kucing Anda

Mereka bukan suka makan ikan dan minum susu saja.

Featured Wed, 27 May 2020

Patuhi SOP khusus untuk proses sanitasi ditetapkan KKM

Dapatkan maklumat jika tidak jelas

Gaya Hidup Wed, 28 Mar 2018

Letih Ketika Hamil? Ini 7 Makanan Terbaik Untuk Anda

Jika anda baharu saja disahkan hamil, tahniah kami ucapkan! Memandangkan anda bakal menjadi ibu, pasti anda tertanya-tanya tentang apa yang boleh dan tidak boleh dimakan.

| Live TV