Gaya Hidup By: Nani Ramlee March 31, 2020 @ 4:37pm

Rabecca Nur Al Islam kongsi panduan kekalkan persahabatan

Persahabatan antara dua selebriti tanah air, Datin Rabecca Nur Al Islam dan Datin Seri Zizie Ezette sudah mula terjalin sejak lebih sedekad lalu.

Kedua-duanya memiliki persamaan yang sama iaitu minat dan tanggungjawab sebagai seorang isteri serta ibu.

Bahkan, kedua-dua sahabat itu dilihat sanggup memperlahan rentak dunia lakonan demi tumpuan kepada rumah tangga yang dibina serta keluarga tercinta. Sebagai sahabat, mereka juga saling menyokong antara satu sama lain dalam pelbagai aspek.

persahabatan rabecca nur al islam

Kredit gambar: Kaki Foto

Zizie yang juga merupakan isteri kepada Ahli Parlimen Kinabatangan, Datuk Seri Bung Moktar Radin, berkata Rabecca seorang yang suka berkawan, mudah mesra dan berhati baik, malah mempunyai usaha yang luar biasa dalam mengekalkan persahabatan mereka.

“Saya mengenali Rabecca sebelum berkahwin iaitu sejak 2008 lagi. Bagi yang mengenali saya tentu tahu yang saya jenis susah untuk rapat dengan orang walaupun mudah mesra. Saya tidak sewenang-wenangnya membiarkan orang masuk dalam kehidupan saya.

“Cuma kalau sentuh bab Rabecca, dia punya usaha yang cukup luar biasa untuk berkawan. Dia selalu meluangkan waktu untuk saya, kalau saya sakit, dia akan bawakan makanan. Pendek kata, dia sangat mengambil berat dan penyayang. Saya nampak ketulusan hatinya untuk berkawan.

persahabatan rabecca nur al islam dan zizie

Kredit gambar: Jim/NSTP

“Pada mata saya, meskipun dia seorang yang lantang, tapi sebenarnya berhati baik. Saya selesa berkawan dengannya,” kata Zizie ketika ditemui pada majlis pelantikan duta produk makanan tambahan IQ Super di ibu kota, pertengahan Mac lalu.

Produk IQ Super ialah produk keluaran syarikat Rabecca, Anggun & Anggerik (M) Sdn Bhd yang melantik anak-anak Zizie sebagai duta produk berkenaan. Pada majlis itu, Rabecca turut berkongsi panduan untuk mengekalkan persahabatan yang dibina.

rabecca nur al islam

Kredit gambar: Kaki Foto

Rabecca berkata, sahabat yang baik ialah sahabat yang sentiasa memberi nasihat dan teguran, justeru seseorang itu tidak perlu berkecil hati kerana tidak semua orang sempurna.

“Erti persahabatan begitu mendalam buat saya. Bagi saya, persahabatan adalah kasih sayang. Setiap orang yang hidup di dunia memerlukan kasih sayang; kasih sayang terhadap keluarga, ibu bapa, anak-anak, jiran dan sesiapa sahaja.

persahabatan Rabecca Nur Al Islam

Kredit gambar: Jim/ NSTP

“Selain daripada keluarga, kita juga perlu sentiasa berbahagi kasih sayang dengan rakan. Kita perlu sentiasa bertanya khabar mereka, sentiasa memberi dan menerima serta memahami. Paling penting, jadilah sahabat yang sentiasa mendengar dan menitiskan air mata bersama-sama,” katanya.

Jom lihat video di bawah untuk mengetahui panduan mengekalkan persahabatan yang dikongsi oleh Rabecca.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Gaya Hidup Tue, 5 Feb 2019

10 petua menghilangkan kesan kotoran degil

Anda hanya perlu menggunakan bahan dari dapur sahaja

Gaya Hidup Fri, 21 Feb 2020
Acara Mon, 8 Jan 2018

Bukan Sebab Bahagia Tapi Stres Sebenarnya Punca Badan ‘Naik’. Ini 6 Buktinya!

“Amboi, sejak akhir-akhir ni, makin berisi Mak Long tengok. Makin bahagia kamu sekarang ya?” Ramai orang yang ingat kalau badan kita makin berisi, itu maknanya kita tengah bahagia. Namun sains membuktikan sebaliknya. Kajian menunjukkan berat […]

Featured Sun, 3 May 2020

PKPB: Majikan perlu beri ruang kepada pekerja untuk mulakan tugas

Ikut jadual pergerakan yang disediakan PDRM

Gaya Hidup Thu, 18 Jan 2018

Krisis Pertengahan Usia: Apa Yang Perlu Anda Ambil Tahu

Krisis pertengahan usia adalah transisi antara identiti dan keyakinan diri yang berlaku dalam kalangan individu pertengahan usia dalam lingkungan 45 hingga 64 tahun. Krisis ini boleh dilihat dari segi psikologi dan kelakuan yang berbeza untuk […]

Featured Wed, 6 May 2020
Gaya Hidup Wed, 6 Jun 2018

Pening Kepala Nak Packing Barang Untuk Balik Raya? Cuba Tip Ini

Tip packing barang nak balik raya ini akan membantu anda!

Featured Sun, 13 May 2018

Rawat Rambut Rosak Dengan Pati Minyak Semula Jadi Ini. Hasilnya, Sihat & Berkilau

Kandungan minyak semula jadi ini pasti membantu mengekalkan kesihatan mahkota rambut anda agar ia sentiasa sihat berkilau.

Featured Wed, 31 Oct 2018

12 Benda Yang Sentiasa Perlu Ada Di Rumah Anda Untuk Saat-Saat Kecemasan

Jika anda dah bersedia, anda boleh hadapi segala cabaran dengan mudah.

| Live TV