Gaya Hidup By: Padin April 15, 2021 @ 10:42am

Rekaan Moden & Sofistikated Busana Muslimah Serlahkan Keanggunan

Begitu banyak pilihan pakaian yang tersedia untuk kaum hawa di luar sana, namun kadang kala, ada masanya mereka masih buntu memilih rekaan busana untuk digayakan.

Ada beberapa faktor yang dititikberatkan oleh wanita muslimah di luar sana untuk memilih baju. Antaranya ialah keselesaan, fabrik serta rekaan terkini yang mampu menarik perhatian.

Sebagai salah sebuah jenama fesyen baharu, Farahalya memenuhi citarasa kebanyakan wanita Muslimah.

Menutup aurat, sopan dan tampil elegan, ia memberikan keselesaan kepada kaum wanita yang mementingkan gaya dan rekaan menarik dalam kehidupan penuh kemodenan.

Menurut pengasas jenama terbabit, Datin Hamizan Puteh, koleksi ini hadir selepas setahun membuat kajian setelah dia menempuhi pengalaman sukar untuk mendapatkan pakaian yang berfesyen tetapi menepati ciri-ciri Muslimah.

“Saya amat minat berfesyen tapi apa yang saya dapati dipasaran agak payah untuk mendapatkan pakaian yang menepati citarasa saya iaitu sopan.

“Jadi saya fikir kenapa tidak saya sendiri yang mengeluarkan jenama pakaian sendiri. Setidaknya saya tahu apa yang dimahukan oleh golongan wanita,” katanya yang menggunakan tenaga tukang jahit tempatan.

Rekaan pertama yang dikeluarkan sebanyak 1,000 helai secara eksklusif dinamakan ZYZAH bersempena dengan nama ibunya dan mempunyai lima pilihan warna menarik serta datang dalam empat size iaitu S, X, M dan XL.

Untuk sebarang informasi dan pembelian, layari laman web www.farahalya.com dan juga Instagram @farahalya_hq.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 10 May 2018

Susu Emas Minuman Berkhasiat Yang Versatil Dan Resipinya Boleh Dipelbagaikan

Perihal minuman kecantikan yang satu ini iaitu susu emas pernah tular kerana bukan saja warna keemasannya yang menggoda selera tetapi juga khasiat yang terdapat di dalamnya.

Gaya Hidup Mon, 10 Sep 2018

Saintis Ini Kongsikan Sebab Kenapa Anda Tidak Boleh Duduk Terlalu Lama. Bahaya Rupanya!

Jika anda seorang yang suka bermalas-malasan, fungsi dalaman tubuh anda akan semakin lemah!

Featured Wed, 6 May 2020
Gaya Hidup Thu, 2 Aug 2018

6 Kesilapan Yang Anda Tidak Tahu Ketika Guna Tisu Pembersih Wajah

Penggunaan tisu pembersih wajah boleh mendatangkan kerosakan serius pada kulit wajah jika ia tidak digunakan dengan teknik yang betul.

Featured Thu, 11 Jan 2018

Warna Pengaruhi Kesihatan

Percaya atau tidak, warna memainkan peranan yang amat penting untuk mendapatkan tubuh yang sihat. Pada hari ini, terapi warna atau Chromotherapy merupakan alat penting untuk rawatan penyembuhan di mana ia dipercayai boleh memulihkan penyakit dan […]

Featured Mon, 30 Mar 2020
Gaya Hidup Mon, 19 Mar 2018

Mahu Rasai Keseronokan Berganda Cuti Sekolah Ini? Jom Ke Mamee Jonker House, Melaka

Pelbagai aktiviti boleh dilakukan seisi keluarga di mana pengunjung boleh meneroka keunikan World of Good Taste Gallery, Noodle Doodle, Lil Monsters Kitchen & Merchandise Store, semuanya di bawah satu bumbung!

Featured Fri, 11 Oct 2019

Dr Amani, saintis wanita Malaysia pertama bekerja dengan NASA

Tiada halangan yang tidak boleh diatasi

Featured Fri, 8 May 2020
Gaya Hidup Wed, 28 Feb 2018

Awas Si Kuat Sentap, Jangan Sampai Rakan Anda Meluat!

Tidak kiralah sebaik dan setulus mana pun hati anda tetapi kalau kuat sentap, memanglah kawan-kawan sekeliling akan lari.

| Live TV