Gaya Hidup By: Ad Ops March 22, 2018 @ 10:48am

Resepi Air Jagung Kaw, Minum Segelas Gerenti Ketagih

Air jagung kalau diminum ketika cuaca panas memang terbaik. Tambahan pula kalau dapat yang pekat melekat kaw, fuhh..memang ketagih la.

Tapi kalau beli di luar, rasa tak puas kan secawan plastik tu. Rasa nak beli dan beli lagi.

Jadi, kalau nak jimat apa lagi, cubalah resepi air jagung ni. Bukan saja mudah, tapi memang jimatlah.

Foto: jitunews.com

Bahan-bahan yang digunakan:

3 liter air

1 tin susu cair

1 tin susu pekat

1 botol kordial jagung

1 tin jagung dalam tin  (kalau nak lagi umpphh boleh guna jagung fresh)

1 sudu kecil even vanilla

1 sudu besar sirap

Secubit garam

Ais

Ais krim sebagai hiasan

Jom tengok video cara buat air jagung kaw ni!

Sumber: Youtube Air Jagung Kaw by RasaPop

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Gaya Hidup Tue, 19 Nov 2019

6 larangan bagi warga Arab Saudi wanita yang tidak masuk akal

Hak kebebasan wanita di sana terbantut. Kasihannya!

Gaya Hidup Fri, 9 Mar 2018

Jom Pelajari Senaman Ringkas Bagi Anda Yang Sedang Hamil. Mudah Saja!

Bagi anda yang sedang hamil, senaman antara langkah yang terbaik yang perlu dilakukan.

Gaya Hidup Mon, 16 Dec 2019
Gaya Hidup Thu, 12 Jul 2018
Gaya Hidup Fri, 2 Mar 2018

18 Anak Selebriti Barat Yang Mirip Seperti Ibu Bapa Mereka, No. 14 Memang Sebiji!

Ada anak-anak artis yang ikuti jejak langkah mereka untuk menceburi bidang seni. Tapi ada juga anak-anak artis yang ikut rupa mereka, sampai nampak macam adik beradik! Yang macam kembar pun ada!

Gaya Hidup Tue, 20 Mar 2018

Mariah Carey Kongsi Makan Dua Benda Ini Saja Setiap Hari. Biar Betul, Tak Bosan Ke?

Kalau makan benda yang sama setiap kali, mesti boring! Tapi ada orang yang berpendapat, kalau dah jumpa sesuatu yang anda suka, makanlah benda yang sama sampai mati, untuk breakfast, lunch dan dinner.

Featured Fri, 22 May 2020
Gaya Hidup Tue, 5 Nov 2019

Diceraikan kerana gagal kekal gemuk? Tak percaya, bacalah!

Wanita ‘gendut’ yang berputus asa, silalah ke negara ini!

Gaya Hidup Tue, 31 Dec 2019

Daripada azam tahun baharu, 7 perubahan dalam hidup ini lebih mudah untuk dibuat

Cuba alternatif ini jika setiap tahun azam anda tidak tercapai.

Featured Thu, 22 Aug 2019

Bateri telefon anda cepat habis? Ikuti 5 cara untuk panjangkan hayatnya

Tak perlu tukar bateri baharu atau tukar telefon!

| Live TV