Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Gaya Hidup By: Nani Ramlee March 22, 2018 @ 10:48am

Resepi Air Jagung Kaw, Minum Segelas Gerenti Ketagih

Air jagung kalau diminum ketika cuaca panas memang terbaik. Tambahan pula kalau dapat yang pekat melekat kaw, fuhh..memang ketagih la.

Tapi kalau beli di luar, rasa tak puas kan secawan plastik tu. Rasa nak beli dan beli lagi.

Jadi, kalau nak jimat apa lagi, cubalah resepi air jagung ni. Bukan saja mudah, tapi memang jimatlah.

Foto: jitunews.com

Bahan-bahan yang digunakan:

3 liter air

1 tin susu cair

1 tin susu pekat

1 botol kordial jagung

1 tin jagung dalam tin  (kalau nak lagi umpphh boleh guna jagung fresh)

1 sudu kecil even vanilla

1 sudu besar sirap

Secubit garam

Ais

Ais krim sebagai hiasan

Jom tengok video cara buat air jagung kaw ni!

Sumber: Youtube Air Jagung Kaw by RasaPop

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Gaya Hidup Sun, 15 Apr 2018

Mariah Carey Luahkan Rasa Hati Setelah Bergelut Dengan Gangguan Bipolar Dalam Diam

Kehidupan Mariah sering melalui liku-liku tajam yang memang boleh menjejaskan kesihatan emosi dan mental mana-mana individu.

Featured Wed, 15 May 2019
Featured Wed, 30 Oct 2019
Gaya Hidup Tue, 4 Feb 2020

Kilafairy tinggalkan imej seksi, berkat doa ibu bapa

Benarkah Kilafairy bakal tamatkan zaman bujang?

Featured Wed, 13 May 2020
Featured Mon, 16 Dec 2019

Kisah hidup Tengku Permaisuri Norashikin dibukukan

Kongsi pengalaman tahun pertama di istana

Featured Fri, 22 May 2020
Acara Wed, 25 Sep 2019

Pameran Harumanis ketengah keunikan budaya Perlis

Pelbagai karya abstrak curi tumpuan

Gaya Hidup Mon, 20 Jan 2020

Wanita ‘mahal’ ciri isteri idaman lelaki

Lelaki suka wanita yang manja!

Featured Sat, 14 Jul 2018

| Live TV