Gaya Hidup By: Ad Ops August 29, 2018 @ 12:00pm

Tak Takut Pada Ketinggian Atau Tempat Tinggi? Jom Cuba 9 Aktiviti Penuh Thrill Ini

Dalam ramai-ramai orang, ada golongan yang gemarkan aktiviti-aktiviti yang mencabar, seperti naik roller-coaster. Mereka rasa puas apabila mereka dapat rasai thrill daripada pengalaman tersebut.

Selalunya, aktiviti-aktiviti ini mesti mencabar keberanian kerana ia selalunya melibatkan ketinggian. Contohnya, roller-coaster akan membawa anda ke tempat yang tinggi sampai boleh mencecah awan. Eceh!

Bagi yang tak tahan, gerenti akan kecut perut, tapi bagi anda yang tak mengalami acrophobia (fobia ketika berada di tempat tinggi), mesti seronok sampai anda akan lambai tangan dan jerit dalam keriangan!

Jika anda tergolong dalam kumpulan orang yang suka thrill dan tak mudah gayat, ada pelbagai lagi aktiviti sama selain roller-coaster.

Penulis tak maksudkan sukan ekstrem seperti bungee jumping, ya. Yang itu dah biasa sangat! Kalau nak tahu, jom tengok video di bawah ini.

Ada 9 aktiviti mencabar graviti yang dikongsikan. Tanya diri sendiri jika anda berani atau tidak untuk mencubanya. Kalau berani, cayalah!

Amacam? Berani tak? Penulis rasa yang paling scary adalah yang nombor 8. Anda pula?

Sumber: Insider

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 25 Jul 2018

Tumit Kaki Pecah & Merekah? Jom Guna Bahan Ini, Gerenti Licin!

Meskipun ramai yang tidak memandang serius mengenai permasalahan ini, namun ia juga sama penting dengan merawat wajah.

Featured Tue, 15 May 2018

Adoi! Umur Baru 25 Tahun Tapi Rambut Dah Beruban. Makan 7 Jenis Makanan Ini Untuk Atasinya

Kalau tak nak rambut beruban pada usia muda, anda boleh amalkan makan 7 jenis makanan ini.

Featured Sun, 10 May 2020

Boleh sambut perayaan, tetapi had maksimum 20 orang dan tidak boleh rentas negeri

PKPB dilanjut sehingga 9 Jun, larangan pergerakan rentas negeri kekal

Gaya Hidup Sat, 7 Apr 2018

Ini Cara Menjaga Bra Kesayangan Anda Agar Ia Tahan Lebih Lama

Tetapi tahukah anda, semahal mana pun harga bra yang anda beli jika ia tidak dijaga dengan betul pasti akan cepat rosak.

Gaya Hidup Tue, 20 Mar 2018

Tak Ada Mood Untuk Seks? Aktiviti Berbasikal Terbukti Boleh Meningkatkan Ghairah Seksual Wanita

Menurut sebuah kajian oleh University of California San Francisco (UCSF), wanita yang berbasikal dibuktikan lebih aktif ketika melakukan hubungan seks daripada wanita yang tidak berbasikal.

Gaya Hidup Wed, 5 Sep 2018
Gaya Hidup Fri, 9 Aug 2019

5 kepentingan Pelan Takaful Perubatan untuk wanita

Perlindungan awal bantu rancang masa depan

Gaya Hidup Thu, 20 Dec 2018
Gaya Hidup Mon, 5 Mar 2018

6 Jenis Makanan Ini Membantu Hindari Kanser, Korang Boleh Amalkan Dari Sekarang!

Kanser merupakan penyakit yang paling ditakuti oleh semua orang. Ramai yang masih lagi tidak tahu bahawa pemakanan merupakan aspek utama yang perlu dijaga agar kita terhindar daripada penyakit-penyakit yang merbahaya ni!

Featured Tue, 25 Jun 2019

| Live TV