Gaya Hidup By: Bibi Ramli August 29, 2018 @ 12:00pm

Tak Takut Pada Ketinggian Atau Tempat Tinggi? Jom Cuba 9 Aktiviti Penuh Thrill Ini

Dalam ramai-ramai orang, ada golongan yang gemarkan aktiviti-aktiviti yang mencabar, seperti naik roller-coaster. Mereka rasa puas apabila mereka dapat rasai thrill daripada pengalaman tersebut.

Selalunya, aktiviti-aktiviti ini mesti mencabar keberanian kerana ia selalunya melibatkan ketinggian. Contohnya, roller-coaster akan membawa anda ke tempat yang tinggi sampai boleh mencecah awan. Eceh!

Bagi yang tak tahan, gerenti akan kecut perut, tapi bagi anda yang tak mengalami acrophobia (fobia ketika berada di tempat tinggi), mesti seronok sampai anda akan lambai tangan dan jerit dalam keriangan!

Jika anda tergolong dalam kumpulan orang yang suka thrill dan tak mudah gayat, ada pelbagai lagi aktiviti sama selain roller-coaster.

Penulis tak maksudkan sukan ekstrem seperti bungee jumping, ya. Yang itu dah biasa sangat! Kalau nak tahu, jom tengok video di bawah ini.

Ada 9 aktiviti mencabar graviti yang dikongsikan. Tanya diri sendiri jika anda berani atau tidak untuk mencubanya. Kalau berani, cayalah!

Amacam? Berani tak? Penulis rasa yang paling scary adalah yang nombor 8. Anda pula?

Sumber: Insider

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sat, 8 Sep 2018

Anak Sulung Jessica Alba Dah Besar Panjang & Mirip Rupa Ibunya

Tak sangka yang Jessica Alba dah menjadi ibu selama sedekad.

Gaya Hidup Tue, 10 Apr 2018

Anda Mengalami Masalah Eye Bag Yang Teruk? Ikuti 5 Tips Mudah Ini

Eye bag atau lingkaran gelap bawah mata adalah salah satu masalah yang kerap mengganggu setiap wanita. Eye bag berpunca daripada tabiat kurang tidur, kerap menangis, alahan, keturunan, water retention dan sebagainya.

Gaya Hidup Mon, 8 Jan 2018

Betul Atau Tidak, 10 Barang Ini Wajib Ada Dalam Handbag Wanita?

Jika anda seorang wanita, membawa beg tangan adalah menjadi aksesori yang penting kan? Mana tidaknya, nak bawa macam-macam barang tak kira nak pergi ke tempat kerja, pergi ke kelas atau berjalan-jalan. Kalau macam itu, dalam […]

Gaya Hidup Fri, 22 Mar 2019
Featured Tue, 13 Nov 2018

Apa Bezanya Cappuccino, Latte dan Mocha? Nampak Macam Sama Kan? Ini Jawapannya!

Perbezaan ketiga-tiga kopi ini terletak pada bancuhan bahan utamanya iaitu espresso dan susu serta bahan tambahan seperti koko, coklat, ais, gula dan vanilla.

Featured Wed, 29 Apr 2020
Featured Thu, 18 Jul 2019

Nama hidangan dalam menu restoran ini kelakar sungguh!

Anda tengoklah sendiri. Kreatif, kan?

Featured Tue, 11 Sep 2018

Jurufoto Ini Guna Refleksi Cermin Untuk Mengambil Gambar Keindahan Alam. Hasilnya Memang Wow!

Dengan menggunakan cermin bulat, hasil karyanya memang cukup mengagumkan!

Gaya Hidup Tue, 3 Apr 2018

Ini Masa Paling Sesuai Untuk Beli Tiket Kapal Terbang Jika Anda Ingin Berjimat

Teringin nak travel tapi jumlah wang simpanan dalam bank tak mengizinkan?

Gaya Hidup Fri, 20 Apr 2018

Peminat Salted Eggyolk Mesti Cuba Resipi Ayam Goreng Oleh Chef Cilik Danish Harraz Ini

Salted eggyolk croissant dah biasa sangat, jadi anda kena try makan dengan dengan ayam goreng pula. Gerenti rasa power!

| Live TV