Events By: Salma Syahbuddin February 4, 2018 @ 4:21am

10 PORT INSTA-WORTHY (KAMI SERIUS) DI #GOGEGARIA FEST!

Team xtra berpeluang singgah ke #GoGegaria Fest di Plaza Angsana Johor Bahru yang berlangsung sepanjang 3 Februari 2018, lokasi kedua selepas acara yang sama diadakan di Setia City Mall! Hasil kembara ‘usha’ selama 2 jam, nah kami kongsikan 10 Port Insta-Worthy WAJIB RAKAM di #GoGegaria Fest (pastinya dengan cadangan sudut paling xtra buat anda, instagrammer tegar!)

 

  1. Dinding Seribu Jendela

 

 

Pernah dengar mengenai kota seribu tingkap yang sinonim dengan bandar Jogjakarta di Indonesia? Nah, #GoGegaria Fest bawakan ribuan tingkap ini istimewa buat anda. Bidik lensa dari sudut tepi untuk gaya hip, dan laraskan tetapan warna menggunakan pelbagai aplikasi ‘editing’ gambar percuma di telefon pintar anda sebelum memuat-naik ke laman Instagram!

 

  1. Calling All Malaysians! Act Now.

 

Respect. Love. Muhibah. Abadikan momen indah di set rekaan hipstur bertemakan perpaduan, ayuh sokong semangat hidup bermasyarakat di negara kita! Tetapkan mod kamera ke pencahayaan siang dari sudut bawah / membumi ke arah objek (kami jamin sang jejaka / gadis akan kelihatan lebih tinggi menawan dan pastinya, xtra ohsem!) 

 

  1. Menara Vanakkam! (Selamat Datang) #GOGEGARIA

 

Sudut simetri sememangnya xtra ‘cun’ di arena Menara yang menyambut kehadiran ramai, ditambah dengan  penampilan pasangan jejaka dan gadis. Sulaman warna pastel yang menghiasi Menara pasti menambah ‘mood’ di laman Instagram anda! Cara bergambar? Mudah! Hanya ‘straight to the point’ dari sudut paling simetri.

 

  1. Biskut? Imbau kenangan Biskut Mayat di BISKOTIN!

 

Dengan gaya bersahaja di hadapan deretan tin biskut lama (atau mahu gambar xtra hip? Bidiklah lensa sambil berjalan) pasti menambah tarikan di laman Instagram anda (kami pasti ramai yang teruja dengan tambahan ‘deep caption’ anda kelak). Mahu yang xtra ekstrim? Gayakan aksi sambil membuka (malah mengunyah biskut) tin di deretan set nostalgia ini!

 

  1. Batang Paip? Say It, Feel It!

 

Acapkali batang paip hanya menyalurkan air, bukan? #GoGegaria Fest tampil lebih kreatif dengan idea saluran suara menerusi batang paip yang telah diubah-suai! Disalut warna pastel (banyak betul warna pastel di sini!), ambil gambar dari sudut tepi sambil menggayakan aksi selamba anda (lebih xtra? Gaya si model paling cocok – walaupun kami tahu anda bukan model!), pasti menimbulkan tanda tanya si rakan yang melayari laman sosial kamu kelak! Yes, say it and feel it – walaupun batang paip!

 

  1. Arena Lepak Chillax!

 

 

Tak perlu menapak jauh ke Empire Damansara di Petaling Jaya (buat yang di luar Lembah Klang) atau menunggu sehingga detik tengah malam di Skrin Angkasa, pusat bandaraya Johor Bahru (demi menanti sehingga tiada kenderaan di atas jalan raya) untuk bergambar dengan deretan payung indah di udara; Chillax di #GoGegaria Fest bawakan set cantik ini buat anda! Rasai pengalaman seolah menghadiri konsert ‘Indie’ di Hollywood (senang cerita bagai di padang rumput / berpasir macam dalam filem!)

 

  1. Kontena Throwback Tunnel

Sumber : Instagram @georgie_joseph

 

Pasti ramai tidak tahu sudut terbaik untuk bergambar di bahagian luar kontena yang telah diubah-suai ini! Nah kami tampilkan sudut xtra cun, lain dari yang lain – sudut tepi dari bawah memadai, bukan?

 

  1. Down the Memory Lane – set TV lama!

 

Paling ‘rare’ di tahun 2018, set TV lama! Nah #GoGegaria bawakan kenangan tontonan lampau menerusi set TV berusia ini, pastinya anda boleh bergambar secara bersahaja bersama set ini – dan tetap mengujakan rakan-rakan ‘millenial’, kami serius!

 

  1. Kapsyen Sepanjang Zaman

 

Fuh, bunyinya sahaja dah menggerunkan! Ya, ‘Throwback Tunnel’ menampilkan himpunan kapsyen terbaik dari tokoh negara menerusi susun-atur yang cukup hip dan trendy! Bergambar bersama kapsyen ini (atau aksi ‘candid’ untuk xtra ohsem) dan muat-naik ke laman sosial anda!

 

  1. Yang Terakhir – Blok Logo #GoGegaria!

Buatlah aksi apa sahaja berlatar-belakangkan blok logo ini, ianya akan terus terhasil menawan (walau kami tahu rupa anda mungkin ‘lunyai’ dek bergambar di arena lain terlebih dahulu – panas kan!), yes – ini adalah WAJIB buat kenangan yang kamu telah hadir ke #GoGegaria Fest 2018!

Oh ya, jangan lupa ke lokasi terakhir acara ini bertempat di Perkarangan Stadium Darul Makmur, Kuantan pada 24 Februari 2018 kelak – sertakan tanda pagar #GoGegaria di setiap ‘posting’ laman media sosial anda!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 19 Mar 2019

Akui Status Jantina, Sam Smith Adalah Non-Binary!

Gay ye, yang ni Sam Smith sendiri buat pengakuan yang He is non-binary! Kalau korang taktau tu apa, bolehlah google.

Hiburan Sat, 16 Dec 2017

Baju Macam Kena Belit Ular Sawa Ella DiKritik

Ella Dikritik Baju Macam Kena Belit Ular Sawa yang dikatakan tidak kena dengan imej rock penyanyi itu.

Hiburan Tue, 24 Dec 2019

Sebelum Bersara, Jatt Ali Teringin Nak…

Kalau ada rezeki untuk saya, Alhamdulillah…

Hiburan Wed, 20 Dec 2017

BUKAN NAK SOROK – RAMONA ZAMZAM

Ramona turut memaklumkan bahawa dia sudah mendaftarkan nama puteri sulungnya itu tetapi masih belum bersedia untuk mengumumkan nama tersebut kepada public

Hiburan Fri, 19 Apr 2019

Real Estate Agent Gets Fired After Slamming BTS with Racist Remarks

BTS’ fans hunted down the man and found out where he worked. Naturally, the company let him go after they found out about his horrible words.

Hiburan Mon, 30 Apr 2018

Cukuplah 7 Tahun, Ego PADI Kini Berakhir…

Akui mereka lagi, kemunculan semula Padi Reborn kini lebih matang dan mereka lebih mengenali antara satu sama lain…Terbaiklah Padi Reborn!

Hiburan Fri, 26 Oct 2018

PAW Patrol Live Di Istana Budaya 29 November- 2 Disember 2018

Pementasan ini akan berlangsung selama 1 jam 30 minit termasuk dua ‘acts’ dan ‘intermission’, dengan menggabungkan pendekatan kostum yang inovatif untuk membantu membawa watak-watak PAW Patrol!

Hiburan Thu, 7 Nov 2019
Events Wed, 10 Apr 2019

Nur’s Capabilities and Success Shows by Taking Home Six Awards at DFKL 2019!

A good quality drama deserves this kind of recognition, congratulations!

Hiburan Thu, 8 Mar 2018

Bakal Bergelar Bapa, Adam Corrie Akhiri Penantian 10 Tahun

Dengan hashtag #adamcorrie #bakaljadiayah, entri tersebut telah menarik perhatian followers beliau dengan mendapat 44, 513 likes. Tahniah Adam Corrie dan isteri!

| Live TV