Hiburan By: SGMS Faida February 4, 2019 @ 3:59pm

10 Tahun Jadi Anak Seni, Remy Ishak Hasilkan SEDEKAD

Pelakon serba boleh, Remy Ishak mengumumkan bakal melancarkan buku mengenai dirinya pada ulang tahun 11 April ini.

Kata hero Pujaan Hati Kanda ini, rancangan untuk menerbitkan naskah mengenai perjalanan dirinya sebegai anak seni sudah lama dipasang namun terpaksa ditangguhkan atas beberapa sebab.

“ Atas faktor tidak dapat dielakkan, hasrat saya menulis dan menerbitkan buku terpaksa dilupakan buat sementara waktu.

“ Beberapa tahun kebelakangan ini saya terfikir untuk menulis & menerbitkan sebuah buku yang menceritakan kepayahan serta perjuangan hidup yang saya lalui sebagai seorang anak/adik/abang yang memikul tanggungjawab bagai seorang ‘bapa’ dalam keluarga, anak seni yang ‘struggle’ apabila di belakang tabir, serta seorang hamba Allah yang sering diuji dengan pelbagai dugaan,” tulisnya di laman Instagram

Remy yang bakal menyambut ulang tahun ke 37 tahun ini bersyukur diberi peluang dapat berkongsi kisah yang mungkin dapat dijadikan inspirasi buat anak muda.

“ Pelbagai kata positif dan sokongan penuh yang diterima untuk meneruskan hasrat ini. 

Saya telah berfikir sehabis baik dan InshaAllah akan melancarkan buku ini pada hari kelahiran saya tanggal 11 April 2019 .

“ SEDEKAD akan memetik perjalanan & pengembaraan saya sebagai anak seni bermula dari tahun 2009, tahun dimana nama Remy Ishak mula dikenali sebagai seorang pelakon setelah diberi peluang membawa watak ADAM HJ HASSAN dalam drama siri berjudul ‘Nur Kasih’. Ianya juga menceritakan segala yang tersurat dan kejadian yang telah berlaku kepada diri saya untuk kehidupan seterusnya bermula dari situ hingga tahun 2019 hari ini,” ceritanya.

Menariknya mengenai SEDEKAD, Remy turut berkongsi kisah fasa di mana berdepan dengan ujian termasuklah diganggu perkara pelik.

“ SEDEKAD juga akan menjawab setiap persoalan yang tidak pernah terungkai apabila disoal oleh rakan wartawan untuk sebarang media, termasuklah fasa di mana saya diuji dengan ego dalam diri serta perkara pelik & mistik, dimana akhirnya ia mengundang kejatuhan dan kemurungan dalam diri saya sendiri,” katanya.

Pelakon filem Pulang ini turut berterima kasih atas sokongan peminat yang tidak pernah berhenti sejak mula dia masuk ke dalam dunia lakonan sejak SEDEKAD lalu.

“ Semoga anda semua dipermudahkan segala urusan dunia & akhirat, serta selalu beroleh kejayaan,” akhirinya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 29 Aug 2019

黄明志下最后通牒!AMOi-AMOi新单曲成绩若不理想将解散

黄明志下最后通牒!AMOi-AMOi新单曲《BYE BYE BYE BYE》成绩若不理想将解散。

Hiburan Sat, 25 May 2019
Hiburan Wed, 14 Aug 2019

916本地星同唱庆马来西亚日!邓智彰亲自操刀爱国主题曲

《哈咯!马来西亚爱国音乐会》19个单位歌手轮番上阵,唱响916马来西亚日的夜空!

Hiburan Thu, 8 Feb 2018

AJL 32: HAZAMA TAK KECIL HATI, JANJI PERSEMBAHAN MANTAP

Andai kata kononnya pemilihan saya di AJL sekadar memenuhkan ruang, ia tidak mengapa. Saya tetap akan memberikan persembahan terbaik.

Hiburan Fri, 8 Mar 2019
Hiburan Wed, 25 Sep 2019

Belum Mula Dah Kena Kritik?

Belum lagi menjalani penggambaran filem biopik Hasmah, sudah pun kedengaran suara-suara tidak puas hati daripada beberapa anak seni tempatan. Antara yang sampai ke telinga apabila ada pihak tidak berpuas hati dan persoalkan kenapa pengarah filem itu […]

Hiburan Fri, 2 Aug 2019

出道30载赵氏经典情歌!赵传1019云顶再现

台湾流行音乐歌坛常青树赵传将于2019年10月19日重登云顶云星剧场,为歌迷带来赵传《老男孩》云顶演唱会2019。

Hiburan Thu, 31 May 2018

Jangan Bimbang Keadaan Saya

Kali terakhir kelibat Melania dilihat dalam khalayak ramai, ialah pada 10 Mei lalu, ketika beliau menemani suaminya, Presiden Donald Trump untuk menyambut kepulangan tiga warga Amerika Syarikat yang ditahan di Korea Utara, di pangkalan tentera udara Andrews di Maryland.

Hiburan Thu, 1 Feb 2018

MIRA FILZAH TUKAR ANGIN?

Mira berkata dia sudah bersedia menerima segala kritikan dan kecaman netizen sepanjang dia mengendalikan program tersebut

Hiburan Tue, 11 Jun 2019

| Live TV