Hiburan By: Padin August 29, 2021 @ 1:58am

4 Filem Terbaik Di TV3 Sepanjang September Ini!

TV3 akan sentiasa menemani hujung minggu anda dengan 4 filem box-office terbaik dan berkualiti pada setiap Ahad, pukul 9 malam hingga 11.30 malam sepanjang bulan September ini menerusi Magnificent 8.

Pastinya menghiburkan kerana filem-filem yang bakal ditayangkan ini dilakonkan oleh pelakon terkenal antarabangsa dan diminati ramai.

Rampant (5 September 2021)

Rampant berkisar pergolakan antara Dinasti Joseon dan Dinasti Qing. Lee Chung (Hyun-Bin) merupakan seorang putera kerajaan Joseon dan telah dibebaskan dari tahanan kerajaan Qing setelah 10 tahun dalam tahanan. Beliau handal bermain dengan pedang tetapi merupakan seorang kaki perempuan dan suka berjudi. Raja Joseon pula terlalu mengharapkan menteri-menterinya untuk membuat keputusan kerana baginda semakin uzur. Kim Ja-Joon (Jang Dong-Gun) yang merupakan menteri perang mengambil peluang ini untuk mencapai cita-citanya merampas kuasa dan mengubah hala tuju Joseon. Kim Ja-Joon telah membeli senjata api dari pedagang Belanda tetapi salah seorang daripada mereka telah dijangkiti penyakit pelik yang mengubah mereka menjadi zombie. Kini rakyat hanya mengharapkan putera Lee Chung untuk menyelamatkan mereka termasuk mematahkan niat jahat Kim Ja-Joon.

Super 30 (12 September 2021)

Berkisarkan kisah benar, Super 30 menceritakan tentang pengorbanan seorang guru yang sanggup berkorban apa sahaja demi mendidik anak-anak muridnya. Anand Kumar (Hrithik Roshan) seorang pakar ahli matematik sanggup meninggalkan pekerjaannya di pusat akademi swasta Excellent untuk mendidik golongan yang keciciran pelajaran kerana kemiskinan. Anand kemudiannya membuka pusat akademi sendiri. Niatnya adalah untuk mengajar secara percuma dan melayakkan pelajarnya memasuki Institusi terkenal di India. Namun, sejak adanya pusat akademi sendiri yang diberi nama Super 30, Anand sering berhadapan dengan pelbagai rintangan termasuk ancaman bunuh! Anand bertuah kerana Pranav Kumar iaitu saudaranya sentiasa menyokong niat murni Anand. Saksikan kesudahan niat murni Anand dalam memberikan pendidikan terbaik buat pelajar-pelajarnya.

Train To Busan (19 September 2021)

Filem seram zombie ini mengisahkan tentang Seok-Woo (Gong Yoo), seorang pengurus dana yang telah bercerai. Dia terlalu obses dengan pekerjaannya sehingga jarang meluangkan masa untuk anaknya Soo-an (Kim Su-an). Sempena harijadi Su-An, dia telah memujuk Seok-Woo untuk membawanya ke Busan untuk melawat ibunya. Seok-Woo mengambil cuti untuk melayan anaknya. Mereka menaiki kereta api KTX di Seoul untuk berlepas ke Busan. Ketika menaiki menaiki kereta api itu, ada seorang wanita yang cedera di kaki turut berada di dalam kereta api yang sama. Tanpa disangka, wanita itu telah menjadi zombie dan menyerang seorang pekerja kereta api. Keadaan menjadi huru-hara apabila pekerja tersebut turut menjadi zombie! Jangkitan itu merebak dengan pantas di dalam kereta api tersebut. Seok-woo, Soo-an dan penumpang-penumpang lain perlu menyelamatkan nyawa mereka di dalam kereta api yang bergerak itu. Adakah mereka akan selamat daripada zombie yang kian mengganas di dalam kereta api itu?

The Unity of Heroes (26 September 2021)

Vincent Zhao yang lebih dikenali sebagai Wong Fei Hung dan terkenal dengan watak seorang pahlawan China yang paling hebat akan menggegarkan hari anda dengan lakonannya menerusi The Unity of Heroes. Kisah bermula apabila Master Wong Fei Hung menerima tetamu aneh di dalam akademinya iaitu Lu Xiaoyue (Huanhuan Wei). Sejak ketibaan tetamu aneh itu, Fei Hung dan pembantunya Liang Kuan (Li Lubing) mendapati bahawa kemasukan candu barat mula menjadi wabak di negeri itu. Lu Xiaoyue kononnya datang untuk membantu merawat penagih candu tetapi secara diam telah melakukan ujian yang tidak masuk akal ke atas pesakit di klinik mewahnya dan menjadikan mereka lebih kuat. Salah seorang dari mereka berjaya melarikan diri dan telah merempuh sekolah Master Wong Fei-Hung. Keadaan itu membuatkan Fei Hung melakukan siasatan untuk mengetahui punca sebenar. Keadaan bertambah serabut apabila Thirteenth Aunt (Wei Na) yang baru pulang dari luar negara telah terbawa-bawa cara hidup kebaratan dan merancang untuk bekerjasama dengan klinik mewah tersebut.

Jangan lupa janji temu anda bersama kami setiap Ahad pada pukul 9:00 malam sepanjang September ini! Untuk maklumat lanjut dan perkembangan terkini tentang program TV3, layari www.xtra.com.my dan ikuti laman media sosial rasmi Facebook, Instagram & Twitter di @TV3Malaysia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 2 Jul 2018

《经典名曲歌唱大赛2018》38强出炉!三支导师队伍领梦想旅途

「经典再现,梦想崛起」《经典名曲歌唱大赛2018》38强正式出炉!今年迎来全新的国际赛赛制,成功过关斩将的 “经典梦想帮”将代表大马,跻身国际赛与来自海外的歌唱好手一较高下,争夺国际级的冠军荣耀!

Featured Mon, 23 Aug 2021
Hiburan Tue, 14 May 2019

‘Saya Mungkin Tinggalkan Dunia Lakonan Lepas Kahwin’- Mia Nasir Mahu Fokus Bisnes

Kata Mia, dirinya tidak pernah mendesak dalam soal kahwin. Ada jodoh, adalah. Jom kita doakan agar Mia & Adam segera berkahwin dalam masa terdekat!

Hiburan Wed, 7 Aug 2019

Peminat Suka, Nina Iskandar Pula Kecewa Dengan Gaun Pengantin?

Kata pelakon Setelah Cinta Itu Pergi ini, dia terkejut melihat gaun pengantin selepas kembali ke butik empat hari kemudian.

Trending Sat, 25 Aug 2018

Horrendous Accident Leaves Couple Hurt but Child Miraculous Unharmed

The couple were rolling around the road after the accident but the child remained on the motorbike as it glided away.

Hiburan Thu, 12 Apr 2018

Mantap! Double ‘A’ Bergabung Dalam Rojak

Gandingan pengacara popular Awal Ashaari dan Ajak bakal menghiasi kaca televisyen bakal mengetengahkan konsep sembang santai

Trending Thu, 2 Jul 2020
Trending Tue, 3 Apr 2018

Tarian Alien Hijau Buat Dame Tu Cosita Tular, Caras Populariti Lagu Panama

Apa yang menariknya, selain irama yang menangkap, muzik video lagu Dame Tu Cosita turut mempamerkan aksi lucu alien berwarna hijau menari mengikut tempo.

Hiburan Sun, 10 Dec 2017

Konsert Amal Damasutra di Hard Rock Cafe

kemunculan Damasutra kali ini adalah menjayakan misi penting bagi mengumpul dana tabung bantuan Rohingya. 

Trending Thu, 20 Aug 2020

| Live TV