Hiburan By: SGMS Faida November 9, 2018 @ 11:42am

Raja Mukhriz Bengang 7ujuh Jadi Mangsa Muat Turun Haram

Pengarah 7ujuh Raja Mukhriz Raja Ahmad Kamaruddin memohon orang ramai tidak memuat turun karyanya secara haram.

Menerusi laman Instagramnya, Mukhriz memohon pihak tidak bertanggungjawab ini menghormati harta intelek orang lain.

“ 7ujuh di hari kedua, Terima kasih atas sambutan pada hari pertama dan diharap lebih baik dari semalam.

“ Keluhan kami adalah supaya kita sama-sama menonton di pawagam dan bukan menonton di halaman yang merompak seperti media sosial.

“ Hormatilah harta intelek kami,” rayunya.

Dalam masa sama, Mukhriz berharap penonton terus menyokong filem bergenre seram ini di pawagam.

“ Semoga kalian ke panggung hari ini untuk tayangan hari kedua di lebih kurang 70 lebih buah panggung. Harta intelek juga bukan lah semudah sembang di kedai kopi dan selesai lalu kau cancel dan kau ambik lalu kau bikin macam harta mak bapak engkau.

“ Semudah telefon dan lambong ayat “aku tak jadi buat tapi aku ambik idea engkau ya bro” aku percaya engkau dan rakan rakan engkau sama species semua ke laut,” akhirinya.

Filem 7ujuh turut menjadi mangsa muat turun haram di media sosial, baru-baru ini. 

7ujuh terbitan Primeworks Studios sudah berada di pawagam seluruh negara bermula semalam. Ayuh support karya tempatan!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

OMG Thu, 30 Aug 2018

Sambut Hari Kemerdekaan Bersama Ice Watch!

Ice Watch Malaysia memperkenalkan koleksi jam tangan edisi terhad paling istimewa? Nak tahu rupa bentuk Ice Watch istimewa kali ini, jangan lupa klik artikel ni okay!

Events Thu, 4 Apr 2019

Catch the Dynamic Canadian Band, Diamonds Live at Zeta Bar

You don’t want to miss out on this talented group.

Hiburan Fri, 26 Jul 2019

Ruhainies Bimbang Teman Lelaki Kena Sailang?

Sebab itu saya tidak terlalu terbuka atau mendedahkan si dia. Semestinya saya juga sama seperti wanita lain tentu risau dan cemburu kalau kekasih diganggu.

Hiburan Fri, 22 Feb 2019

‘Cemas Tapi Syok’- Akim Ahmad Kongsi Pengalaman Jadi Pelumba

Penyanyi Akim Ahmad yang bakal terlibat dalam perlumbaan kereta siri ketiga Toyota Gazoo Racing (TGR) mengaku berdebar kembali ke trek lumba. Menurut Akim Ahmad ketika ditemui di Majlis Pelancaran Filem Bikers Kental 2, pada awal […]

Hiburan Sun, 12 May 2019

Dua Bulan Belajar Tentang Celebral Palsy, Naim Daniel Puas Hati Bawa Watak Budi

Naim menganggap watak Budi antara tawaran dan pencapaian terbesar dalam karier seninya.

Hiburan Mon, 20 Nov 2017

AIMAN TINO SAKIT TEKAK?

Aiman kelihatan sedikit terganggu dengan vokalnya ketika menyanyikan lagu tersebut.

Hiburan Mon, 30 Sep 2019
Hiburan Mon, 19 Aug 2019

Caprice Cari Pasal Dengan Anak Muda Kelantan

Suka cipta kontroversi, Caprice cari gaduh dengan anak muda Kelantan pula.

Hiburan Fri, 19 Oct 2018

Hebat! Teliti Rancang Masa Depan, Tony Eusoff Dah Mula Bisnes Makanan

Bukan sosej sahaj malah saya menjual makanan sampingan lain juga. Korang dah try ke belum?

Hiburan Sun, 9 Sep 2018

Shuib Makin Ligat Jual Madu, Produk Jana RM 5.5 Juta Tak Sampai Setahun

Saya mungkin masih baru dalam dunia perniagaan madu. Saya amat berterima kasih kepada rakan kongsi, Badrul dan Shikin kerana menjadi tulang belakang yang positif.

| Live TV