Hiburan By: SGMS Faida November 9, 2018 @ 11:42am

Raja Mukhriz Bengang 7ujuh Jadi Mangsa Muat Turun Haram

Pengarah 7ujuh Raja Mukhriz Raja Ahmad Kamaruddin memohon orang ramai tidak memuat turun karyanya secara haram.

Menerusi laman Instagramnya, Mukhriz memohon pihak tidak bertanggungjawab ini menghormati harta intelek orang lain.

“ 7ujuh di hari kedua, Terima kasih atas sambutan pada hari pertama dan diharap lebih baik dari semalam.

“ Keluhan kami adalah supaya kita sama-sama menonton di pawagam dan bukan menonton di halaman yang merompak seperti media sosial.

“ Hormatilah harta intelek kami,” rayunya.

Dalam masa sama, Mukhriz berharap penonton terus menyokong filem bergenre seram ini di pawagam.

“ Semoga kalian ke panggung hari ini untuk tayangan hari kedua di lebih kurang 70 lebih buah panggung. Harta intelek juga bukan lah semudah sembang di kedai kopi dan selesai lalu kau cancel dan kau ambik lalu kau bikin macam harta mak bapak engkau.

“ Semudah telefon dan lambong ayat “aku tak jadi buat tapi aku ambik idea engkau ya bro” aku percaya engkau dan rakan rakan engkau sama species semua ke laut,” akhirinya.

Filem 7ujuh turut menjadi mangsa muat turun haram di media sosial, baru-baru ini. 

7ujuh terbitan Primeworks Studios sudah berada di pawagam seluruh negara bermula semalam. Ayuh support karya tempatan!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 29 Sep 2019

Exists Buat 4000 Penonton ‘Cair’ Dalam Stadium

Exists sememangnya salah satu kumpulan muzik terhebat Malaysia!

Hiburan Mon, 30 Apr 2018

Cukuplah 7 Tahun, Ego PADI Kini Berakhir…

Akui mereka lagi, kemunculan semula Padi Reborn kini lebih matang dan mereka lebih mengenali antara satu sama lain…Terbaiklah Padi Reborn!

Events Fri, 5 Jan 2018

SHEILA ON 7 KEMBALI BERSATU?

Kepada semua SheilaGank jangan lepaskan peluang untuk melompat lebih tinggi bersama Sheila On 7 yang akan berlangsung di StarXpo Hall, KWC Fashion Mall, Kuala Lumpur

Hiburan Wed, 10 Jul 2019

‘Henti Siar Berita Kepulangan Adik Ainul’- Dr Amalina

Netizen kat luar sana, dengar ni apa Dr Amalina nak pesan!

Events Mon, 10 Dec 2018
Hiburan Thu, 4 Jan 2018

BERMULA DENGAN SEMBAHYANG, KEMUDIAN BERHIJAB OKAY? – AMEERA KHAN

Ameera telah menerima beberapa komen balas dari netizen yang secara langsung menimbulkan kemarahan Ameera di laman Twitter nya itu.

Hiburan Sun, 2 Jun 2019

Kecewa Tiada Tawaran Berlakon, Reza Hasbi Ambil Upah Pasang Siling Rumah

Alhamdulillah…ada rezeki lain buat Reza & keluarga. Jangan putus asa kerana rezeki akan ada jika kita tidak berputus-asa!

Hiburan Wed, 11 Apr 2018

Realiti Atau Publisiti? Alina Mentor Otai Mohon Bantuan

Ramai netizen menganggap bahawa isu seperti ini agak cliche untuk dibangkitkan lagi bagi meraih undi dan populariti. Al-maklumlah bagi mereka, rakyat Malaysia mudah termakan simpati.

Hiburan Mon, 6 Aug 2018

Idris Khan Akui Dirinya Memang ‘Show Off’, Tayang Gambar Tak Berbaju

Idris Khan memang saja nak show off sengaja tayang gambar tak berbaju di laman instagram miliknya

Hiburan Mon, 15 Oct 2018

Netizen Bengang Cara KJ Salam Syed Saddiq?

Video tersebut menunjukkan aksi Syed Saddiq yang baru tiba di KLIA menghulurkan tangan untuk bersalam dengan hadirin termasuk KJ.

| Live TV