Cahaya Mata By: Atiqah Johari August 17, 2022 @ 4:22pm

“Semoga Mama Pun Kuat!” – Menangis Sampai Mata Bengkak! Mira Filzah Luah Perasaan Pertama Kali Jauh Dengan Anak

Baru-baru ini, pelakon jelita Mira Filzah memuat naik sebuah hantaran yang memaparkan dirinya bekerjasama dengan sebuah syarikat Uniqlo di Indonesia.

Menerusi perkongsian tersebut, dilihat Mira Filzah atau nama sebenarnya Nur Amirah Filzah Badioezaman, 29 sempat meluahkan perasaan sedihnya apabila terpaksa berjauhan dengan anaknya selama lima hari buat pertama kalinya.

“Ini pun first time tinggalkan Amir untuk 5 malam. First day photo shoot mata bengkak, sebab malam sebelum tu VC Amir nangis nangis. @farhadiana dgn @harizayiz tengok je lah. Haha. Terus Hariz masuk bilik. First day je lah tapi. Hari kedua dan seterusnya dah okay sikit. Hehe.,” tulisnya diruangan kapsyen.

Jelas aktres drama Pujaan Hati Kanda itu, bukan mudah menjadi seorang ibu yang baru melahirkan anak kerana perlu mencari masa menyediakan keperluan anak ketika bekerja diluar dan berjauhan dengan anak.

Ujarnya lagi, selepas ini dia perlu berjauhan dengan anaknya lagi malah lebih jauh dan lama berbanding sekarang demi tuntutan kerja.

“Lepas ni ada lagi beberapa kali outstation. Lagi jauh, lagi lama. Tak tahu lah nak bawa balik susu mcm mana utk flight berbelas jam. Semoga cukup lagi bekalan susu dkt rumah bila outstation nanti. Semoga Mama pun kuat!

“Pengalaman kerja diluar sambil pump susu bukan senang. Curi curi masa nk pump. Kadang2 tengok jam sampai terlepas timing, tahu tahu dah 6 jam tak pump lagi! Haa faham tak perasaan itu? Dgn bawa macam macam brg kesana sini, ice packs, cooler bag lagi. Salute sgt mommies yg busy kerja tapi still boleh keep up dgn routine pump! (Sorry sembang mak mak sikit dkt sini.),” luahnya.

Bukan itu sahaja, Mira turut berkongsi sebuah video ketika sedang menjalankan penggambaran dengan mata yang bengkak gara-gara menangis berjauhan dengan anaknya Amir.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MIRA FILZAH (@mfmirafilzah)

Meninjau diruangan komen, rata-rata warganet memahami perasaan yang dirasai Mira dan ramai yang memberi kata-kata semangat.

Malah, dilihat pengacara dan pelakon, Uyaina Arshad turut meninggalkan komen dengan meminta tips daripada Mira Filzah.

     

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 26 Dec 2017

Peliknya Suami Saya Tidak Cemburu!

Izara akui dirinya masih mempelajari tanggungjawab yang perlu digalas, tapi katanya mujurlah suami tidak cerewet. Mengenai zuriat pula, Izara tidak menolak andai diberi rezeki awal.

Hiburan Fri, 3 Aug 2018

Neelofa Tells People to Buy Original Designer Items Instead of Fakes

This comes after she was cleared by the viral Instagram account set out to expose celebrities wearing fake items.

Hiburan Wed, 12 Dec 2018
Trending Sat, 24 Feb 2018

AWAS DENGAN PRODUK KECANTIKAN INI, ADA RACUN BERJADUAL RUPANYA!

Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah mengumumkan notifikasi produk-produk kosmetik terlibat telah dibatalkan oleh Pengarah Kanan Perkhidmatan Farmasi berikutan pengesanan bahan racun berjadual dalam produk berkenaan.

Trending Mon, 9 Jul 2018

Justin Dan Hailey Bertunang, Bye Bye Selena Gomez

Justin rancang mengahwini Hailey, apabila melamar teman wanitanya itu semasa mereka bercuti di Bahamas Resort.

Featured Fri, 10 Dec 2021
Featured Wed, 23 Jun 2021

“Ah!!Sakitnya..Kenapa Bukan Andy, Jasmin?”- Netizen Kecewa Tengok Ending Single Terlalu Lama

Drama Single Terlalu Lama lakonan Ungku Ismail Aziz dan Julia Farhana Marin yang ditayangkan di slot drama Pukul 6 TV3 akhirnya menemui episod akhir. Ternyata, plot drama ini yang agak unik berjaya menyingkap kisah cinta

Hiburan Wed, 27 Feb 2019

「天生歌姬」A-Lin 720唱响云顶!门票3月5日开售

「天生歌姬」A-Lin 7月20日唱响云顶!门票将于3月5日公开发售。

Featured Thu, 9 Apr 2020

| Live TV