Hiburan By: SGMS Faida June 10, 2019 @ 4:18pm

Adik Masih Kritikal, Afdlin Shauki Mohon Doa Orang Ramai

Oleh: Endy Ashari

Pelakon dan pengarah, Datuk Afdlin Shauki berkata adiknya, Jefri Adzman masih berada dalam keadaan kritikal akibat kemalangan petang semalam.

“Dia sudah menjalani pembedahan selama empat jam bagi membuang darah beku dan saya minta tolong keluarga, sahabat, kenalan kami serta rakyat Malaysia mendoakan dia cepat sembuh dan di permudahkan urusannya.

“Saya sebagai abang, dahulukan dengan ribuan terima kasih dan jasa anda semua hanya Allah SWT sahaja dapat membalasnya,” kata Afdlin.

Afldin berkata kejadian berlaku di Kota Damansara ketika Jefri mahu membeli sesuatu di Petronas berhampiran rumah.

Katanya, adiknya yang menunggang motosikal jenis vespa dilanggar sebuah kereta Myvi berwarna hijau dari arah tepi.

Akibat pelanggaran, mangsa terpelanting dan mengalami cedera parah di kepala lalu dikejarkan ke sebuah hospital di Kota Damansara.

Afdlin semalam, berkongsi berita sedih di laman Instagram mengenai adiknya terbabit dalam kemalangan jalan raya.

“Ya Allah, Kau selamatkanlah adikku Jefri Adzman bin Akhsan yang baru saja ditimpa kemalangan tadi.

“Dia akan masuk ke surgeri pukul 6.30 petang ini (Ahad) untuk membuang pendarahan di otaknya.

“Dia adalah adik yang terbaik yang mana-mana abang akan ada. Tolong selamatkan beliau, orang baik ini dan pulihkan dia seperi sediakala. Aku hamba-Mu yang hina memohon pada-Mu ya Allah. Selamatkanlah beliau!” tulis Afdlin.

“Jef kena kuat! You can make it dik (awak boleh lakukan dik!) You are strong (awak kuat)!! Stronger than me (kuat dari saya)!!Tolong doakan sahabat!” tulis Afdlin lagi merayu semua mendoakan adiknya semoga pulih dan dipermudahkan urusan.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 4 Oct 2018

One FM DJ「JIO你」一起当唱K Kaki!

One FM 唱K大聚会!想要和One FM DJ一起扮靓、一起唱K吗?那就千万不要错过这个机会。

Hiburan Wed, 25 Sep 2019

中文AIM报名创新高!黄明志与郭修彧个人报名量最高

《2020 AIM 中文音乐颁奖典礼》报名已截止,经过整理与统计,该届报名再创新高,其中个人报名量最高的是郭修彧以及黄明志!

Hiburan Sun, 2 Sep 2018

Elfira Loy Dikhabarkan Bertunang, Ini Komen Sufian Suhaimi…

Gambar pertunangan Elfira bersama seorang jejaka menjadi bualan ramai sejak beberapa jam lalu.

Hiburan Tue, 2 Oct 2018

Did You Know About Seo In Guk’s Birth Secret?

He found out the same day everyone else did.

Hiburan Wed, 10 Jul 2019
Hiburan Mon, 15 Jul 2019

‘Saya Minta Maaf’- Nabil Ahmad

“Tidak menjadi niat saya untuk memperlekehkan bangsa dan adat Melayu kita…”

Hiburan Fri, 6 Apr 2018

Sufian Suhaimi Tidak Kisah Digelar Raja Lagu Sedih

Penyanyi penuh kontroversi, Sufian Suhaimi sekali lagi mendapat perhatian media apabila beliau dilabel sebagai Raja Lagu Sedih. Namun, bagi penyanyi ini beliau sama sekali tidak kisah dilabel sebegitu asalkan lagu nyanyiannya diterima ramai

Hiburan Mon, 1 Jan 2018

Jun Ji Hyun Dijangka Bersalin Januari 2018

Katanya bakal menimang baby boy , Jun Ji Hyun bakal bersalin bulan depan

Hiburan Wed, 20 Mar 2019

Mak Duta Trivago, Anak Duta PetPet…

Comel Freda ni, geram betul!

Hiburan Wed, 14 Nov 2018

Tiara Jacquelina Terkilan Tak Dapat Jumpa Allahyarham Zaibo

Maklumnya, ‘Hang seorang je yang tengok keadaan aku yang kurus macam ni. Aku rasa aku ada 4-5 bulan aja’

| Live TV