Hiburan By: SGMS Faida June 10, 2019 @ 4:18pm

Adik Masih Kritikal, Afdlin Shauki Mohon Doa Orang Ramai

Oleh: Endy Ashari

Pelakon dan pengarah, Datuk Afdlin Shauki berkata adiknya, Jefri Adzman masih berada dalam keadaan kritikal akibat kemalangan petang semalam.

“Dia sudah menjalani pembedahan selama empat jam bagi membuang darah beku dan saya minta tolong keluarga, sahabat, kenalan kami serta rakyat Malaysia mendoakan dia cepat sembuh dan di permudahkan urusannya.

“Saya sebagai abang, dahulukan dengan ribuan terima kasih dan jasa anda semua hanya Allah SWT sahaja dapat membalasnya,” kata Afdlin.

Afldin berkata kejadian berlaku di Kota Damansara ketika Jefri mahu membeli sesuatu di Petronas berhampiran rumah.

Katanya, adiknya yang menunggang motosikal jenis vespa dilanggar sebuah kereta Myvi berwarna hijau dari arah tepi.

Akibat pelanggaran, mangsa terpelanting dan mengalami cedera parah di kepala lalu dikejarkan ke sebuah hospital di Kota Damansara.

Afdlin semalam, berkongsi berita sedih di laman Instagram mengenai adiknya terbabit dalam kemalangan jalan raya.

“Ya Allah, Kau selamatkanlah adikku Jefri Adzman bin Akhsan yang baru saja ditimpa kemalangan tadi.

“Dia akan masuk ke surgeri pukul 6.30 petang ini (Ahad) untuk membuang pendarahan di otaknya.

“Dia adalah adik yang terbaik yang mana-mana abang akan ada. Tolong selamatkan beliau, orang baik ini dan pulihkan dia seperi sediakala. Aku hamba-Mu yang hina memohon pada-Mu ya Allah. Selamatkanlah beliau!” tulis Afdlin.

“Jef kena kuat! You can make it dik (awak boleh lakukan dik!) You are strong (awak kuat)!! Stronger than me (kuat dari saya)!!Tolong doakan sahabat!” tulis Afdlin lagi merayu semua mendoakan adiknya semoga pulih dan dipermudahkan urusan.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 28 Aug 2021

“Bukan Nak Berahsia, Tapi…” – Syafiq Farhain Mengaku Sudah Ada Teman Istimewa

Penyanyi Syafiq Farhain atau nama sebenarnya, Nursyafiq Farhain A M Salim, 27, mengakui sudah mempunyai teman istimewa yang menghuni hatinya. Namun begitu, anggota bomba ini enggan mengulas lebih lanjut mengenai gadis yang menjadi pilihannya. “Sejujurnya,

Hiburan Sun, 12 Jan 2020

Alan Walker 4月来马参与砂拉越「Borneo音乐会2020」

全马最大型户外音乐会《Borneo音乐会2020》将于4月10日及11日隆重引爆!届时将聚集了来自世界8个不同地区的歌手共同接力演出。

Hiburan Mon, 22 Oct 2018

Neelofa Menginap Villa Bawah Laut Semalam RM200k di Maldives

Pernah terfikir menginap di villa yang berharga lebih kurang RM 200k semalam ditemani dengan hidupan laut yang ada

Featured Fri, 9 Sep 2022

Netizen Dakwa Video Tular Dedah Wajah Bilal, Ini Respons Neelofa

Pelanduk dua serupa kot ni? Hihi ☺️ Ramai tak sabar nak tengok muka comel Bilal kannn 🤪

Featured Mon, 12 Sep 2022

“Hari-Hari Saya Rasa Bersalah” – Anak, Isteri Ikmal Amry Trauma Selepas Kemalangan

Alhamdulillah semua selamat.. Semoga dipermudahkan segala urusan sekeluarga 🤲🏼

Events Thu, 20 Dec 2018

Have a Wicked Good Time in Sunway Lagoon this Holiday Season

There’s a bunch of stuff prepared for us.

Cahaya Mata Wed, 11 Jan 2023

Usia Kandungan Hampir Cecah 38 Minggu, Mia Ahmad Mohon Doa Orang Ramai

Pelakon dan usahawan, Mia Ahmad berkongsi perjalanan kehamilan anak ketiganya di laman Instagram, semalam. Menerusi hantaran tersebut, Mia memberitahu bahawa usia kandungannya hampir mencecah 38 minggu dan kini dia berasa letih serta resah. Disebabkan oleh

Hiburan Wed, 6 Dec 2017

Pengantin Perempuan Persembah Tarian Pada Pasangan Siapa Tu

Trend terkini pengantin perempuan /lelaki akan menari didepan pasangan seperti Mawar Rashid sakan menari di depan suami ketika majlis persandingan mereka.

| Live TV