Hiburan By: SGMS Enal December 8, 2017 @ 2:18pm

Ahli Lembaga Pengarah AirAsia Terbaru Neelofa

AirAsia dalam satu kenyataan hari ini mengumumkan yang selebriti popular, Neelofa telah dilantik sebagai pengarah bebas bukan eksekutif syarikat penerbangan itu.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, Tony Fernandes berkata Neelofa merupakan penambahan yang baik kepada lembaga pengarah memandang pengalaman beliau sebagai usahawan, pencipta jenama dan inovator industri.

Beliau berkata Neelofa akan dapat menyuntik pandangan baharu kepada perniagaan AirAsia ketika syarikat itu melangkah ke arah penerbangan digital.

“Neelofa bijak, muda dan berdikari sendiri – ciri-ciri yang kami perlukan untuk membantu syarikat terus kekal dihadapan. Reputasi beliau sebagai ahli perniagaaan wanita utama di Malaysia dan rekod prestasi baik beliau memperjuangkan wanita dalam perniagaan adalah satu inspirasi kepada kami. Saya berharap dapat bekerjaa bersama-sama dengan Neelofa,” kata Fernandes.

Sementara itu Neelofa berkata pelantikan tersebut bukan sahaja satu pencapaian bagi beliau tetapi juga bagi semua wanita.

 “Saya teruja untuk menggalas peranan baharu ini, mencabar diri saya sendiri untuk meningkatkan lagi prestasi diri dan pergi lebih jauh lagi.

“Saya juga teruja untuk mewakili Generasi Y dan menyuarakan pandangan kami bagi perniagaan,” katanya.

Tahniah buat Neelofa yang sekali lagi membuktikan dirinya bukan calang calang wanita dalam dunia perniagaan

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 3 Feb 2019

Juara AJL33, Siapa Finalis Pilihan Anda?

Jangan ketinggalan menyaksikan persembahan pembukaan daripada kumpulan Search dan DJ Fuzz yang pastinya memukau peminat dari dua genre muzik popular tepat jam 9 malam di TV3 sebentar saja lagi!

Hiburan Sun, 1 Jul 2018

Ed Sheeran Ciplak Lagu Lama?

Saman yang dikemukakan oleh syarikat yang memiliki sebahagian hak cipta lagu itu, Structured Asset Sales, mendakwa lagu Thingking Out Loud dilaporkan sama dengan lagu berjudul Let’s Get It On nyanyian Marvin Gaye.

Hiburan Thu, 29 Mar 2018

Wow! Usia 20 Tahun Tapi Dah Mampu Beli Rumah RM 46 Juta

Dengan harga USD 12 juta, rumah berkeluasan sekitar 4,023 persegi ini turut memuatkan lapan bilik tidur. Fuh, besar tu!

Hiburan Wed, 3 May 2023
Hiburan Thu, 2 Sep 2021

Dapat Sambutan Penonton, OBTV Program Hiburan Socialtainment Tumpu Kisah Viral & Menarik

Sejak mula dilancarkan pada Januari lalu, program hiburan OBTV terbitan REV Media Group (RMG) (sebahagian daripada kumpulan Media Prima) antara yang mendapat sambutan penonton. OBTV adalah sebuah program kapsul hiburan socialtainment berdurasi 5 minit yang […]

Featured Sat, 4 Mar 2023
Featured Fri, 23 Sep 2022
Hiburan Wed, 25 Sep 2019

中文AIM报名创新高!黄明志与郭修彧个人报名量最高

《2020 AIM 中文音乐颁奖典礼》报名已截止,经过整理与统计,该届报名再创新高,其中个人报名量最高的是郭修彧以及黄明志!

error: Content is protected !!