Hiburan By: SGMS Enal December 8, 2017 @ 2:18pm

Ahli Lembaga Pengarah AirAsia Terbaru Neelofa

AirAsia dalam satu kenyataan hari ini mengumumkan yang selebriti popular, Neelofa telah dilantik sebagai pengarah bebas bukan eksekutif syarikat penerbangan itu.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, Tony Fernandes berkata Neelofa merupakan penambahan yang baik kepada lembaga pengarah memandang pengalaman beliau sebagai usahawan, pencipta jenama dan inovator industri.

Beliau berkata Neelofa akan dapat menyuntik pandangan baharu kepada perniagaan AirAsia ketika syarikat itu melangkah ke arah penerbangan digital.

“Neelofa bijak, muda dan berdikari sendiri – ciri-ciri yang kami perlukan untuk membantu syarikat terus kekal dihadapan. Reputasi beliau sebagai ahli perniagaaan wanita utama di Malaysia dan rekod prestasi baik beliau memperjuangkan wanita dalam perniagaan adalah satu inspirasi kepada kami. Saya berharap dapat bekerjaa bersama-sama dengan Neelofa,” kata Fernandes.

Sementara itu Neelofa berkata pelantikan tersebut bukan sahaja satu pencapaian bagi beliau tetapi juga bagi semua wanita.

 “Saya teruja untuk menggalas peranan baharu ini, mencabar diri saya sendiri untuk meningkatkan lagi prestasi diri dan pergi lebih jauh lagi.

“Saya juga teruja untuk mewakili Generasi Y dan menyuarakan pandangan kami bagi perniagaan,” katanya.

Tahniah buat Neelofa yang sekali lagi membuktikan dirinya bukan calang calang wanita dalam dunia perniagaan

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 3 Jun 2019

ntv7, 八度空间及One FM新闻录影棚开放参观 [报名表格]

配合ntv7及八度空间《校园主播培训营》的活动开跑,电视台也安排了ntv7、八度空间及One FM 新闻录影棚开放参观活动,赶快报名参与!

Hiburan Tue, 27 Nov 2018

Tersingkir DAA 4, Fauziah Gambus Mengaku Sudah Jatuh Cinta?

Menerusi laman Instagram Fauziah, penyanyi berusia 30 tahun ini mengucapkan terima kasih kepada stesen televisyen Indosiar yang memberinya peluang untuk menyerlahkan bakat di sana.

Hiburan Thu, 22 Aug 2019
Hiburan Wed, 8 Aug 2018

Saharul Ridzwan Tak Mahu Bawa Watak Sama Lagi

Selepas lima tahun bergelar pelakon, Saharul mengaku pandangannya terhadap industri hiburan dan populariti sudah berubah.

Hiburan Sat, 20 Jul 2019

Nazim Othman Semakin Memilih?

Nazim Othman mengakui lebih matang berdepan pelbagai situasi jika dibandingkan dengan awal kemunculannya dahulu.

Hiburan Fri, 11 Oct 2019

Fizo Omar, Mawar Karim Akhirnya Sepakat Tutup Restoran FizoMawar Kitchen Selepas Berpisah

Umum tahu kisah penceraian antara pelakon Fizo Omar dan isterinya, usahawan tudung Fareeda, Mawar Karim pertengahan tahun ini selepas enam tahun mendirikan rumahtangga dan dikurniakan seorang anak, Wan Maryam berusia dua tahun.  Baca: Fizo Omar, Mawar […]

Hiburan Mon, 2 Apr 2018

Tembam Dan Bertudung Bukan Halangan Jadi Ratu Cantik England!

Walupun kurang yakin dengan bentuk fizikal berisi dan berhijab, Maria Mahmood nekad menghantar penyertaan selepas dimaklumkan pihak penganjur bahawa peringkat tersebut tiada pusingan memakai pakaian renang dan halangan saiz badan.

Hiburan Mon, 26 Nov 2018
Hiburan Tue, 24 Apr 2018

Lan Solo Berhadapan ‘Anak Bawang’

Nasib baiklah bekas vokalis kumpulan Kristal ini memahami dan tidak menyalahkan mereka atas alasan fikiran kanak-kanak berkenaan masih belum matang.

Hiburan Sun, 11 Aug 2019

Nourul Depp Terpaksa Buang Abnormal Cell

Doakan kesihatan dan keselamatan Nourul.

| Live TV