Featured By: Fatin Nurain June 16, 2022 @ 12:53pm

Aina Abdul Nervous Konsert Solo Pertama Bakal Dihadiri Artis Terkemuka!

Penyanyi Aina Abdul luahkan rasa gementar menantikan konsert solo pertamanya di pentas berprestij, Istana Budaya yang akan berlangsung pada 25 dan 26 Jun ini.

Menurut Aina, dia tidak menyangka apabila konsert itu bakal dihadiri selebriti-selebriti terkenal tanah air sekaligus menambahkan lagi debaran untuk hari itu tiba.

“Alhamdulillah kurang dua minggu lagi saya bakal membuat persembahan di pentas yang cukup saya impikan selama ini. Ibarat mimpi jadi kenyataan apabila berpeluang mengadakan konsert solo di Istana Budaya.

“Namun apa yang membuatkan saya lebih teruja dan gementar adalah selain peminat yang sudah mendapatkan tiket menyaksikan konsert ini, pengurus saya memaklumkan ramai selebriti terkenal dan berpengalaman bakal menghadiri konsert ini.

“Antaranya ialah Ziana Zain, Anuar Zain, Ella, Datuk Nora, Nabil Ahmad, Datuk Hattan dan Hael Husaini serta ramai lagi sudah mengesahkan kehadiran mereka sekali gus memberi satu tekanan kepada saya yang masih baru mengadakan konsert ini untuk membuat persembahan di hadapan mereka,” katanya.

Namun, pelontar lagu Sepi itu berhasrat untuk menjadikan konsert itu momen termanis bersama peminat dan penonton yang hadir.

“Saya ingin mencipta momen manis bersama peminat di konsert ini. Saya mahu penonton yang hadir merasai dan terhibur dengan setiap lagu yang dipersembahkan.

“Konsert ini adalah untuk kita semua menghargai diri sendiri dan saya akan menghadiahkan segala anugerah yang Tuhan berikan,” jelasnya.

Selain itu, Aina turut memaklumkan dia sudah melakukan beberapa sesi latihan untuk konsert yang bakal diketuai oleh Pengarah Muzik, Mac Chew dan Jenny Chin itu.

“Alhamdulillah persiapan menuju konsert berjalan dengan baik. Saya sudah melakukan beberapa sesi latihan bersama Mac Chew dan pasukannya.

“Insya-Allah minggu depan saya akan mengadakan sesi latihan di Istana Budaya untuk mendapatkan ‘mood’ sebelum tarikh konsert,” katanya.

Dalam pada itu, Aina memaklumkan tiket konsert A Night With Aina Abdul 2.0 masih boleh didapati menerusi laman web www.ticket2u.com.my.

Sumber: Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 10 Dec 2019

Tak Puas Bersanding, Che Ta dan Zain Naik Pelamin Lagi?

Tak sabar nak tunggu persandingan Che Ta dan Zain! Pasti macam pasangan baru berkahwin!

Hiburan Wed, 26 Sep 2018

Selepas Nazim Othman, Giliran Alvin Chong Pula Belajar Vokal Dengan Cikgu Popular Ini!

Antara selebriti yang menyertai Suara Academy ialah Janna Nick, Aiman Tino dan Nazim Othman. Anda bila lagi?

Hiburan Wed, 24 Apr 2019
Featured Mon, 11 Jun 2018

Walaupun Nyaris Buta Akibat Mentatu Biji Matanya, Wanita Ini Tak Menyesal Dengan Keputusannya

Nyaris berdepan risiko buta seumur hidup apabila mentatu biji matanya berwarna biru, pengalaman mencemaskan itu sebegitu mudah dilupakan gadis ini setelah melihat hasilnya. 

Hiburan Fri, 12 Jul 2019

Ezlynn Kenal Hati Budi Bangsa Jejaka

Semoga berjaya Ezlynn

Hiburan Fri, 13 Dec 2019
Featured Thu, 31 Mar 2022
Trending Wed, 26 Aug 2020
Hiburan Mon, 2 Sep 2019

‘Ya Allah Bersihnya Muka Dia…’- Ashraf Muslim Kongsi Pengalaman Terindah Di Tanah Suci

Beruntung sungguh Ashraf…doakan kesejahteraan kami di sini ya! 

Trending Sun, 5 Jul 2020

| Live TV