Hiburan By: Syafiqa Irdina January 14, 2020 @ 10:03am

Aina Abdul Pilih Ernie Zakrie Sebagai Pesaing Terdekat Dalam #AJL34 ?

Berjaya lolos ke pentas akhir Anugerah Juara Lagu ke 34, penyanyi Aina Abdul, 27 baru-baru ini telah memilih Ernie Zakrie sebagai pesaing terdekatnya. Betul ke?

Mempertaruhkan lagu “Sumpah” hasil ciptaannya sendiri, Aina yang ditemui ketika sidang media AJL-34 semalam berkata, dia banyak melihat dan belajar daripada video Ernie menyanyi dan telah menganggap Ernie seperti gurunya sendiri.

“Bercakap tentang pesaing terdekat, setiap kali saya tengok video kak Ernie menyanyi, saya belajar dan anggap beliau seperti guru saya sendiri. Bukan itu sahaja, orang lama seperti abang Bob, Hafiz Suip dan Aepul Drama Band vokal mereka memang sangat hebat,” ucapnya kepada Xtra.

Barisan finalis AJL ke-34

Aina turut melahirkan rasa terharu dan bersyukur kerana sering mendapat sokongan yang berterusan daripada  orang ramai  terutamanya pihak TV3 yang memberinya peluang  untuk berada di pentas AJL34 setelah beliau lama  menyepi daripada industri.

Pemilik nama Nurul Aina Abdul Ghani yang pernah menyandang gelaran Naib Juara bagi Mentor 2014 itu berkata, tekanan daripada orang ramai juga yang membuatkan dia bangkit untuk berkarya dalam industri.

“Tipulah tidak pernah rasa ‘down’, sosial media itu sendiri yang bawa benda baik  kepada kerjaya saya, dan pada masa yang sama bawa buruk terhadap kesihatan. Sisi baiknya, apabila orang selalu tanya bila nak keluar lagu. Sisi buruknya, apabila orang mempertikaikan saya sebagai artis lesu selepas keluar daripada Mentor. Tapi komen sebeginilah yang buat saya ingin bangkit,” tambah Aina.

Terdahulu Aina dikatakan pernah mengalami kemurungan ekoran karier seninya yang tidak menyerlah selepas berakhirnya Program Mentor Legend 2014 lalu.

Apa-apapun all the best Xtra ucapkan buat Aina Abdul untuk pentas akhir AJL nanti!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 9 May 2018

Tak Mampu Beli Tiket, Peminat Ed Sheeran Patah Kedua Belah Kaki

Gara-gara ingin menonton persembahan Ed Sheeran dengan lebih dekat, sanggup memanjat bumbung …

LIFESTYLE Fri, 9 Mar 2018

Kenali si Introvert, Bukan sombong tapi…

Bila si extrovert rasa bosan duduk rumah seorang diri, si introvert pula sangat tenang dan happy. Mereka lebih habiskan masa membaca, berfikir, termenung dan adakala bermonolog sendiri. Jana idea lebih kreatif, si introvert lah heronya!

Hiburan Fri, 13 Dec 2019

《妈妈咪呀》第七季马来西亚海选!寻找有潜力妈妈舞台施展才艺

自2013年开播以来累积了上亿观众良好口碑的大型女性励志才艺真人秀节目《妈妈咪呀》迎来第七季!

Hiburan Tue, 1 Jan 2019

歌手们轮番上阵卖力演出!万人同欢迎接2019

《MY GOXUAN 2019够Fun槟城好玩倒数趴》歌手们轮番上阵卖力演出!逾1万4000人一起狂欢迎接2019~

Hiburan Wed, 1 Aug 2018

Amira Rose Drama Paling Hangat, Catat 10 Juta Tontonan

Drama yang dibintangi pelakon hebat, Aiman Hakim dan Farah Nabilah ini telah mencatatkan sebanyak 10 juta tontonan menerusi platform TV, atas talian, dan media sosial.

Contest Thu, 19 Sep 2019

xtra好康头 | 送你《赵传「老男孩」云顶演唱会2019》入门票

xtra好康头 送你《赵传「老男孩」云顶演唱会2019》入门票 ,让你沉浸在他独特的歌声,重温他超过30年的经典好歌。

Hiburan Sat, 28 Apr 2018

Gelaran Sayang? Saya Masih Panggil Dia Awi

Awi banyak memberi kekuatan dan semangat ketika dia berada saya dalam keadaan putus asa. Alhamdulillah…

Hiburan Sun, 1 Sep 2019

“Malaysia Bersih” Tema Yang Tepat – Fazura

Sememangnya Fazura disenangi ramai kerana memiliki sikap yang positif, siapa setuju?

Hiburan Tue, 10 Apr 2018

Arif Jiwa Bakal Saingi Populariti Tok Ti?

Lepas dah menang anugerah, sudah pasti banyak jenama atau produksi yang ‘mengintai’ Arif untuk menjadi duta atau berlakon kan? 

| Live TV