Hiburan By: Syafiqa Irdina January 14, 2020 @ 10:03am

Aina Abdul Pilih Ernie Zakrie Sebagai Pesaing Terdekat Dalam #AJL34 ?

Berjaya lolos ke pentas akhir Anugerah Juara Lagu ke 34, penyanyi Aina Abdul, 27 baru-baru ini telah memilih Ernie Zakrie sebagai pesaing terdekatnya. Betul ke?

Mempertaruhkan lagu “Sumpah” hasil ciptaannya sendiri, Aina yang ditemui ketika sidang media AJL-34 semalam berkata, dia banyak melihat dan belajar daripada video Ernie menyanyi dan telah menganggap Ernie seperti gurunya sendiri.

“Bercakap tentang pesaing terdekat, setiap kali saya tengok video kak Ernie menyanyi, saya belajar dan anggap beliau seperti guru saya sendiri. Bukan itu sahaja, orang lama seperti abang Bob, Hafiz Suip dan Aepul Drama Band vokal mereka memang sangat hebat,” ucapnya kepada Xtra.

Barisan finalis AJL ke-34

Aina turut melahirkan rasa terharu dan bersyukur kerana sering mendapat sokongan yang berterusan daripada  orang ramai  terutamanya pihak TV3 yang memberinya peluang  untuk berada di pentas AJL34 setelah beliau lama  menyepi daripada industri.

Pemilik nama Nurul Aina Abdul Ghani yang pernah menyandang gelaran Naib Juara bagi Mentor 2014 itu berkata, tekanan daripada orang ramai juga yang membuatkan dia bangkit untuk berkarya dalam industri.

“Tipulah tidak pernah rasa ‘down’, sosial media itu sendiri yang bawa benda baik  kepada kerjaya saya, dan pada masa yang sama bawa buruk terhadap kesihatan. Sisi baiknya, apabila orang selalu tanya bila nak keluar lagu. Sisi buruknya, apabila orang mempertikaikan saya sebagai artis lesu selepas keluar daripada Mentor. Tapi komen sebeginilah yang buat saya ingin bangkit,” tambah Aina.

Terdahulu Aina dikatakan pernah mengalami kemurungan ekoran karier seninya yang tidak menyerlah selepas berakhirnya Program Mentor Legend 2014 lalu.

Apa-apapun all the best Xtra ucapkan buat Aina Abdul untuk pentas akhir AJL nanti!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 13 Mar 2018

BTS’s J-HOPE Finally Reveals Member Who Made Cameo in Daydream MV!

J-Hope played a guessing game with fans but now he has revealed the answer.

Hiburan Wed, 27 Nov 2019
Hiburan Thu, 28 Dec 2017

Joy Revfa Dah Jumpa Pengganti?

Joy Revfa Dah Jumpa Pengganti? Sebab Terima Bunga

Hiburan Mon, 14 Oct 2019
Trending Mon, 22 Jun 2020
Hiburan Sat, 18 May 2019

Nora Danish Tarik Diri

Pihak mereka mempunyai masa empat bulan untuk mengeluarkan gambar dan video saya daripada tempoh kuat kuasa.

Hiburan Mon, 27 Aug 2018

Hampir Setahun Menunggu, Aishah Kecewa Dipermainkan?

ihak sana ada memberitahu mahu berjumpa selepas raya haji tapi sampai sekarang masih diam tanpa berita. Sehingga sekarang, saya masih tertunggu-tunggu jawapan. Kalau anda jadi saya, sudah tentu anda juga rasa kecewa bukan?

LIFESTYLE Wed, 15 May 2019

Ini Antara Benda Underrated Yang Korang Patut Try Apabila Melawat Perth!

Wah! banyak rupanya tempat dan aktiviti underrated korang boleh buat dekat Perth. Jom tengok!

Events Sun, 12 Aug 2018

Hari Raya Aidiladha 22 Ogos Ini

Bagi menyempurnakan titah perintah Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, setelah diperkenan oleh Duli-Duli Yang Maha Mulia Raja-Raja, Malaysia mengisytiharkan bahawa tarikh Hari Raya Korban bagi negeri-negeri seluruh Malaysia telah ditetapkan pada hari Rabu, 22 Ogos 2018.

LIFESTYLE Wed, 9 Jan 2019

Sewa Bilik Serendah RM100 Bakal Bantu Golongan Bujang Di Kuala Lumpur

Inisiatif ini diambil bagi membantu mengurangkan beban golongan bujang di Kuala Lumpur namun dengan syarat penghuni tidak dibenarkan memasak.

| Live TV