Hiburan By: SGMS Faida September 7, 2019 @ 12:10pm

Aishah Lawan BBNU?

Kebiasaanya kita selalu mendengar penyanyi Aishah tampil dan menyanyikan lagu-lagu bergenre yang ‘meleleh’.

Antara irama yang menjadi ‘makanan’ penyanyi senior ini seperti balada, patriotik atau irama Malaysia yang sememangnya sesuai dengan kemampuan vokal Aishah.

Menurut penyanyi berusia 54 tahun ini, dia bakal membuat kejutan apabila tampil dengan single ciptaan BBNU (budak baru nak up) tidak lama lagi.

“Tajuk lagu baharu saya, ‘Dunia ini penuh kepalsuan’. Selalu kita dengar tajuk lagu semua pendek-pendek kan? Kali ini saya buat kelainan, tajuk panjang sikit.

“Ciptaan komposer baru namanya Ahmad, cari sesuatu yang baharu. Lagu yang lari dari kebiasaaan saya, saya mahu bila buat persembahan lagu itu mampu dinyanyikan bersama peminat.

“Kalau ditanya kenapa tajuk panjang, saya mahu lari dari kebiasaan. Nak juga rasa macam BBNU,” katanya sambil ketawa.

Akui Aishah, 32 tahun bergelar penyanyi dia sudah mencuba pelbagai genre dan mahu mencuba genre lebih segar.

“Saya anggap ini sebagai cabaran dalam karier seni. Selera peminat juga sudah berubah. Kalau dulu mak mak sahaja yang tegur saya di tempat awam, mana tahu kalau lagu ini mampu menarik perhatian peminat muda pula.

Digelar ‘The Living Legend’, Aishah turut dicalonkan dalam kategori Penyanyi Wanita Popular DuitNow bersama-sama Bintang Paling Popular ABPBH 31, Wany Hasrita; Siti Nordiana, Ara Johari dan Stacy.

Oleh: Fas

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 7 Jul 2018

Aktivis LGBT Dilantik Jadi Pegawai Di KBS? Ini Jawapan Syed Saddiq!

“Terdapat ‘permata’ yang tersembunyi di seluruh Malaysia. Sebab itu saya mengambil pendirian untuk menerima CV (curriculum vitae) dari sesiapa pun. Haaa, dengar tu semua! Bolehlah korang cuba nasib, siapa tahu anda ‘permata’ yang dicari itu!

Hiburan Thu, 13 Feb 2020

Kesian! Anak Abam Tercari-Cari Bapanya

Semoga keluarga sentiasa tabah menghadapi dugaan ini

Hiburan Fri, 20 Jul 2018

Jurnal Minggu 1 : #daiTV3 Bawa Kelainan?

Jurnal #daiTV3 cipta kelainan. Nak tahu apakah agaknya kelainan yang akan dibawakan kepada bakal pendakwah kita? Sila baca artikel ini.

Hiburan Tue, 24 Jul 2018

八度空间稳坐收视第一中文电视频道

八度空间一直为观众提供最创新、最优质电视节目,今天八度空间再度捎来好消息,在2018年的上半年再度创下全马无线电视与收费电视收视总冠军,稳坐收视第一中文电视频道!

Contest Thu, 20 Sep 2018

#xtra好康头 | 送你双威主题乐园「恐怖之夜」入门票

马来西亚双威主题乐园「Night of Fright」又回来啦!《xtra》将送你入门票,让你感受到一种前所未有的恐惧。

Hiburan Wed, 18 Jul 2018

People are Petitioning to the Government for Dispatch to Be Shut Down

It seems like people finally realise how damaging Dispatch’s reporting can be.

Hiburan Fri, 9 Nov 2018

Dakwaan Disogok RM5 Juta, Polis Bakal Rekod Keterangan Farid Kamil

Pihak Polis menerima satu laporan di Balai Polis Kota Damansara semalam daripada seorang lelaki berusia 43 tahun yang menjadi wakil kepada Presiden Pemantau Malaysia Baharu, Datuk Lokman Noor Adam.

Hiburan Mon, 29 Apr 2019
Hiburan Wed, 14 Aug 2019

Semoga Lekas Sembuh…Doakan Shalma Eliana!

Sweet Ismail Izzani, semoga cepat sembuh!

LIFESTYLE Mon, 29 Apr 2019

| Live TV