Hiburan By: SGMS Fas May 6, 2019 @ 6:52am

Terharu Diberi Penghormatan, Aizat Amdan Serikan Konsert Jason Mraz!

Penyanyi dan komposer Aizat Amdan diberi penghormatan membuka tirai konsert penyanyi antarabangsa, Jason Mraz yang bakal berlangsung pada 13 Mei 2019 ini di Axiata Arena Bukit Jalil, Kuala Lumpur.

Konsert “Good Vibes Tour 2019” itu merupakan salah satu hentian konsert jelajah Asia Jason Marz.

Aizat yang diberi  peluang beraksi di segmen pembukaan konsert tersebut menyifatkan ia satu penghormatan besar buatnya untuk berkongsi pentas sama dengan pemenang Grammy yang pernah menjadi fenomena pop global menerusi hits klasiknya ‘I’m Yours’.

Saya berasa amat bersyukur diberikan peluang ini. Dipilih untuk membuat persembahan pembukaan dan memanaskan pentas untuk salah satu penyanyi dan komposer berbakat di dunia, merupakan suatu kejayaan peribadi saya,” ujarnya dalam satu kenyataan.

“Saya teruja untuk bertemu dengannya secara dekat dan berkongsi pandangan tentang muzik. Saya berharap agar kami boleh bekerjasama di masa hadapan“, tambah Aizat yang mula mencipta nama sejak kejayaan besar album debutnya ‘Percubaan Pertama’ pada tahun 2008.

Aizat sebelum ini pernah popular dengan lagu hitsnya ‘Pergi’, ‘Hanya Kau Yang Mampu’, ‘Susun Silangkata’, ‘Sungai Lui’ dan ‘Kau Aku’.

Tahun lepas, beliau menerbitkan lagu yang dirakam dalam dua bahasa iaitu ‘Sampai Ke Hari Tua’ dan juga lagu ‘Harapan Jadi Nyata’ yang merupakan sebuah lagu penghormatan buat Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad yang berjaya menyentuh hati rakyat Malaysia.

Penyanyi dan komposer berbakat yang pernah memenangi pelbagai anugerah ini, turut menyumbang dan menghasilkan lagu untuk artis tempatan antaranya Fattah Amin, Aisyah Aziz dan Haiza.

Sepanjang kerjaya seninya selama 12 tahun, karya Aizat bukan sahaja berjaya menakluki gelombang radio tempatan malah berjaya mencapai jutaan strim di kesemua pelantar media digital popular.

Terkini, Aizat telah melancarkan lagu terbaharunya ‘Angin Lalu’ pada 26 April lalu yang boleh didapati di kesemua pelantar digital.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 21 Feb 2019

Muaz Kool FM Timang Anak Kedua, Tahniah!

Emirza dah jadi Abang Long!

Hiburan Fri, 3 Jan 2020

Aeril Zafrel’s Innocent Picture Of Son’s First Day Of School Become A Subject Of Cyber Bully

Sometimes these people on the Internet are too free that they have the time to attack on innocent people.

Hiburan Sat, 11 May 2019
Events Thu, 18 Apr 2019

International DJ Sander Van Doorn to Party it Up in Zouk Genting!

He’s played at TOMORROWLAND, Ultra Music Festival, etc., and now he’s going to play right here in Malaysia!

Hiburan Wed, 5 Sep 2018

Kenapa Agaknya Nama Baby J Jadi Bualan Netizen?

Wah! comel betul Baby J kan? Serupa nama yang diberi

Hiburan Thu, 13 Dec 2018
Hiburan Thu, 28 Nov 2019
Trending Hari Ini Wed, 29 Apr 2020

Negara Kini Memasuki Fasa Pemulihan, Rakyat Dituntut Terus Patuh Arahan PKP

Ayuh rakyat Malaysia, kita bersatu dalam hal ni!

Hiburan Thu, 11 Oct 2018

Selepas Jalil Hamid, Giliran Khiriah ‘Sekolahkan’ Isu Bayaran Pelakon

Selepas pelakon Jalil Hamid meluahkan rasa kecewanya terhadap sesetengah syarikat produksi yang menawarkan bayaran tak masuk akal, kini giliran pelakon Noorkhiriah pula! Khiriah menerusi laman Instagram turut bersetuju dengan status yang ditulis oleh Jalil. “ […]

Hiburan Sun, 13 Jan 2019

《L.O.V.E.》宣传之旅最终站!陈奕迅:我真的需要休息了

《L.O.V.E.》马来西亚宣传之旅为最终站!陈奕迅松口气直叹:“我真的需要休息了~”

| Live TV