Hiburan By: SGMS Faida August 6, 2019 @ 2:33pm

Alamak…Floor 88 ‘Kantoi’ Dalam ICSYVMY 2?

“Sherry! Kenapa kau rasa dia mencurigakan? Bukan kau ke yang patut ‘back up’ dia?” Itulah soalan Shuk kepada Sherry Al-Hadad selepas Sherry tidak sengaja mengeluarkan satu kenyataan yang bercanggah dengan kata-katanya sebelum ini, ketika sedang mempertahankan penyanyi misteri bergelar ‘Anak Mentari’ (Syahrul Nizam Bin Sudir) selepas mendengar rakaman suara sebenar penyanyi misteri itu. 

Sherry telah hadir sebagai penyiasat jemputan untuk episod ketujuh I Can See Your Voice Malaysia 2 (ICSYVMY 2), yang turut disertai oleh Fatin Afeefa serta Floor 88 selaku artis jemputan kali ini.

Walaupun ramai yang sudah mula mengesyaki bahawa Syahrul adalah seorang penyamar, namun kumpulan Floor 88 tetap membuat keputusan untuk berduet dengannya dan telah memilih untuk menyingkirkan seorang lagi penyamar bersuara sumbang iaitu ‘Aku Nak Jadi Bos’ (Aidi Azrizal Bin Hassan). 

Kebenaran akhirnya terungkap apabila Syahrul perlu mendedahkan suara sebenarnya di pentas penentuan. Mendendangkan lagu berjudul ‘Zalikha’ nyanyian asal Floor 88, Ayie yang merupakan vokalis kumpulan tersebut hanya mampu ketawa kerana pasangan duetnya itu adalah seorang penyamar bersuara sumbang. Secara automatik, Syahrul berjaya membawa pulang hadiah wang tunai RM3,000!

Kumpulan Floor 88 telah membuat kesilapan yang besar apabila mereka sebulat suara menyingkir penyanyi misteri ‘Cergas Dan Pantas’ (Muhammad Shafique Amir) di pusingan yang pertama.

Mungkin ramai yang tidak yakin dengan kemampuan Shafique untuk menyanyi kerana paras rupanya langsung tidak kelihatan seperti seorang penyanyi. Namun, air yang tenang jangan disangka tiada buaya kerana Shafique berjaya membuat semua orang terpegun dengan suaranya yang merdu.

Dua lagi penyanyi misteri iaitu ‘Mat Konvoi’ (Mohamad Badruzzaman Bin Zainudin) dan ‘Cahaya, Tanah, Air’ (Syed Luqman Nulhakim Bin Syed Mohd Nizam) telah disingkirkan oleh Floor 88 di pusingan kedua kerana persembahan lip-sync mereka tidak meyakinkan.

Pada awalnya, setiap ahli kumpulan ini mampu menarik nafas lega kerana Badruzzaman langsung tidak ada bakat menyanyi dan ini bermakna Floor 88 berjaya menyingkirkan seorang penyamar. Akan tetapi, kegembiraan mereka tidak bertahan lama kerana Luqman yang merupakan penyanyi sebenar juga telah disingkirkan.

Mungkin tuah tidak berpihak kepada Floor 88 di episod kali ini kerana mereka telah membuat silap sekali lagi, apabila mereka bersepakat untuk menyingkirkan penyanyi misteri bergelar ‘Kapten Keselamatan’ (Muhammad Aswan Bin Musa) yang merupakan penyanyi sebenar. Ahli panel penyiasat juga suka menyakat Aswan kerana wajahnya mirip dengan Mark Adam.

ICSYVMY musim kedua dihoskan oleh dua pengacara yang sememangnya lucu dan pasti membuatkan penonton tidak kering gusi iaitu Shuk Sahar dan Sean LJE. Manakala tugas sebagai “penyiasat tetap” pula masih lagi digalas oleh Jihan Muse, Mark Adam dan Seelan Paul sama seperti musim pertama.

Dapatkah anda mengenal pasti siapa penyanyi sebenar dan siapa pula penyamar bersuara sumbang? Jangan lupa untuk saksikan ICSYVMY musim kedua pada setiap hari Ahad, pukul 9.00 malam hingga 10.30 malam hanya di TV3. ICSYVMY juga boleh dapat disaksikan menerusi strim LIVE secara HD di tonton, YouTube TV3 Malaysia Official dan YouTube TV9 Malaysia Official.

Hangatkan lagi perbualan anda dengan menggunakan #ICSYVMY di laman media sosial anda. Untuk maklumat lanjut dan perkembangan terkini, layari www.xtra.com.my dan ikuti laman media sosial rasmi Facebook & Instagram di @tv3malaysia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 25 Jan 2019

‘Bukan Tamak, Tapi…’- Issey Fazlisham Mula Tukar Angin?

Saya mahu fokus dalam apa saja projek yang dilakukan, selagi nama masih diperlukan saya gunakan peluang yang ada…

Events Wed, 6 Mar 2019

Tahniah Borak Kopitiam! Rangkul Anugerah Program Bual Bicara Terbaik TV Di Anugerah Media 2018

Tahniah sekali lagi diucapkan buat semua yang terlibat dalam menjayakan Borak Kopitiam!

Hiburan Thu, 8 Mar 2018

Nazim Othman Demand?

Pelakon, Nazim Othman tidak membenarkan sesiapa untuk menguruskan rambutnya dan solekannya kerana beliaulebih selesa untuk melakukannya sendiri.

FESYEN Wed, 11 Sep 2019
Hiburan Tue, 23 Jul 2019

Lepas New York, Mak Cun Bawa Diri Ke China Pula?

Mak Cun ni memang gigih dan tidak pernah berputus asa!

Hiburan Tue, 18 Dec 2018
Hiburan Sun, 20 Oct 2019

Wanita Mengandung Tak Boleh Mandi Malam?

 Yang taknak mandi ni dah kenapa? Hobi eh suka bau-bauan kepam ?

Hiburan Thu, 18 Oct 2018

Ripple Kini Lebih Urban!

Ripple bakal tarik lebih ramai pengguna digital

Hiburan Sun, 18 Mar 2018

四叶草渴望得娱协新人奖「许佳麟最没杀伤力」

出道5年的Joyce四叶草(朱主爱)近日带着推出个人首张专辑《我来自四叶草》返马宣传!以新人姿态入围《娱协30》新人奖的她直呼很爽,并视车志立为竞争对手;她还打趣说“许佳麟最没杀伤力,他出道10年了就让我这个出道5年的吧!”

| Live TV