Featured By: Fatin Nurain September 22, 2022 @ 12:41pm

Alicia Amin Lega Perjuangan Berhasil – “Walaupun Saya Serba Salah…”

Pelakon dan model Alicia Amin meluahkan rasa lega setelah usahanya memperjuangkan isu bayaran rakan peragawan di Minggu Fesyen Kuala Lumpur 2022 (KLFW022) bulan lalu menemui jalan penyelesaian.

Menurut Alicia, sebahagian daripada rakan modelnya telah menerima bayaran penuh, malah pihak penganjur turut berjanji untuk menyelasaikan bayaran yang lain pada hujung bulan ini.

“Saya lega bila perjuangan saya untuk model-model dalam industri fesyen ini akhirnya mendapat maklum balas yang positif.

“Lapan individu telah datang bertemu saya memaklumkan yang mereka sudah menerima bayaran. Namun, berbaki tiga model saja yang belum dibayar dan pihak penganjur berjanji untuk menyelesaikan pada hujung bulan ini.

“Walaupun ada syarikat guaman yang ingin membantu saya untuk membawa isu ini di mahkamah, tapi saya berbincang secara baik dengan penganjur sekiranya bayaran tidak dilunaskan segera,” katanya.

Pendedahan itu telah dikongsinya ketika ditemui pada majlis tayangan perdana filem Rasuk di GSC Tropicana Mall, Selasa lalu.

Alicia menyatakan dirinya kerap menerima ucapan terima kasih daripada rakan model selepas insidennya membawa sepanduk ketika KLFW2022 itu terjadi.

“Ketika saya terbabit dalam KLFW 2022, ramai model yang berterima kasih kepada saya sewaktu di belakang pentas kerana mereka sudah menerima bayaran pada penganjuran tahun ini.

“Walaupun saya rasa serba salah kerana saya pernah bekerja dengan penganjur itu tapi saya pernah ajak mereka berbincang sebelum ini tapi tiada tindakan dibuat. Disebabkan itu saya nekad membuat ‘mogok’ pada acara itu.

“Saya gembira apabila ada model dapat menggunakan duit yang dituntut selama ini untuk urusan perkahwinannya,” katanya.

Selain Alicia, filem Rasuk arahan James Lee turut dibintangi oleh Alif Satar, Ikmal Amry, Elisya Sandha, Taufiq Hanafi, Raja Atiq, dan ramai lagi.

Filem terbitan Multimedia Entertainment, Golden Screen Cinemas, Astro dan Sixfun Media itu bakal ditayangkan di pawagam pada 29 September ini.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Acara Wed, 18 Jul 2018

Filem Pulang Menggabungkan Sejarah Malaya Dengan Kisah Cinta Agung

Wow! Dua elemen hebat! Mesti tengok di pawagam!

Trending Mon, 11 Jun 2018

Supermodel Gigi Hadid Kembali Ke Pangkuan Bekas Kekasihnya Zayn Malik

Ramai yakin supermodel Gigi Hadid dan Zayn kembali bersama.

Trending Tue, 29 Jun 2021

Kempen Kibar #BenderaPutih, Isyarat Anda Perlukan Bantuan – “Kita Tolong Mana Yang Termampu”

Kempen kibar #benderaputih ni inisiatif yang not bad jugak kan? Syabas!

Events Mon, 5 Nov 2018

萧秉治男女通杀!近距离又唱又跳「超爽」

萧秉治带着个人首张专辑《凡人》来马,北中南宣传跑透透;日前在吉隆坡站上,与女粉丝牵手对唱《天使见证的爱情》,让粉丝高喊“超爽!”

Trending Wed, 25 Mar 2020

“Inilah Masa Wanita Single Atau Yang Sukakan Laki Orang Pergi Pasaraya,” – Gurauan Michael Ang Cuit Hati Rakan Artis Dan Netizen

Menerusi siaran langsung Pengumuman Rasmi oleh Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin baru-baru ini, beliau telah mengumumkan tempoh Kawalan Pergerakan yang sepatutnya berakhir pada 1 April dilanjutkan sehingga 14 April. Sepanjang tempoh Kawalan Pergerakan ini, […]

Trending Mon, 9 Jul 2018

Authorities Can Track You Down Just for Watching Porn

They might be watching us while we fap :O

Featured Sat, 10 Sep 2022

“Hidup Yang Banyak Sangat Fitnah” – Aaron Aziz Bimbang Fikir Masa Depan Anak-Anak

Betul tu! bagi ibu bapa ia adalah perkara yang perlu diberi perhatian

error: Content is protected !!