Featured By: Fatin Nurain September 22, 2022 @ 12:41pm

Alicia Amin Lega Perjuangan Berhasil – “Walaupun Saya Serba Salah…”

Pelakon dan model Alicia Amin meluahkan rasa lega setelah usahanya memperjuangkan isu bayaran rakan peragawan di Minggu Fesyen Kuala Lumpur 2022 (KLFW022) bulan lalu menemui jalan penyelesaian.

Menurut Alicia, sebahagian daripada rakan modelnya telah menerima bayaran penuh, malah pihak penganjur turut berjanji untuk menyelasaikan bayaran yang lain pada hujung bulan ini.

“Saya lega bila perjuangan saya untuk model-model dalam industri fesyen ini akhirnya mendapat maklum balas yang positif.

“Lapan individu telah datang bertemu saya memaklumkan yang mereka sudah menerima bayaran. Namun, berbaki tiga model saja yang belum dibayar dan pihak penganjur berjanji untuk menyelesaikan pada hujung bulan ini.

“Walaupun ada syarikat guaman yang ingin membantu saya untuk membawa isu ini di mahkamah, tapi saya berbincang secara baik dengan penganjur sekiranya bayaran tidak dilunaskan segera,” katanya.

Pendedahan itu telah dikongsinya ketika ditemui pada majlis tayangan perdana filem Rasuk di GSC Tropicana Mall, Selasa lalu.

Alicia menyatakan dirinya kerap menerima ucapan terima kasih daripada rakan model selepas insidennya membawa sepanduk ketika KLFW2022 itu terjadi.

“Ketika saya terbabit dalam KLFW 2022, ramai model yang berterima kasih kepada saya sewaktu di belakang pentas kerana mereka sudah menerima bayaran pada penganjuran tahun ini.

“Walaupun saya rasa serba salah kerana saya pernah bekerja dengan penganjur itu tapi saya pernah ajak mereka berbincang sebelum ini tapi tiada tindakan dibuat. Disebabkan itu saya nekad membuat ‘mogok’ pada acara itu.

“Saya gembira apabila ada model dapat menggunakan duit yang dituntut selama ini untuk urusan perkahwinannya,” katanya.

Selain Alicia, filem Rasuk arahan James Lee turut dibintangi oleh Alif Satar, Ikmal Amry, Elisya Sandha, Taufiq Hanafi, Raja Atiq, dan ramai lagi.

Filem terbitan Multimedia Entertainment, Golden Screen Cinemas, Astro dan Sixfun Media itu bakal ditayangkan di pawagam pada 29 September ini.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 4 Jun 2018

Skrip Zaman Sekarang ‘Kayu’, Jangan Bunuh Jiwa Kami!

Perlu ada common sense! Kandungan sesebuah drama itu sendiri tak kira lah cerita hantu atau cerita cinta, semuanya sama. Kebanyakan skrip sekarang, tiada ‘jiwa’…

FESYEN Wed, 24 Jul 2019

Kugiran Masdo Is Bringing Back ‘The Beatles’ Fashion Vibes, Only On E!News

Just like the Beatles, the band stylish were heavily influenced by pop british and fashion from the 60ies, catch them on E!News

Trending Mon, 7 Oct 2019

Tol Tidak Jadi Di Hapuskan Betul Ke?

Apa yang terkandung di manifesto dan pemahaman tidak sama?

Hiburan Tue, 2 Jul 2019

’Selepas Arwah Pergi, Kesihatan Ibu Terjejas’- Khir Rahman

Semoga keadaan Datin Fadilah baik-baik sahaja lepas ini…Insha Allah!

Hiburan Tue, 7 Jan 2020

Hayley Williams Of Paramore Hints A Solo Release?

If the rumours are trumours, then we are blessed for this new year!

Trending Wed, 25 Jul 2018

Penyanyi Demi Lovato Dikejarkan Ke Hospital Kerana Overdose, Kini Stabil

Dia kini bersama keluarganya di sebuah hospital di Los Angeles

Hiburan Fri, 9 Feb 2018

PERGI BERAMBUS! – UMIE AIDA

Beliau hanya mahu berkongsi pengalamannya mempunyai pembantu rumah yang bersikap kurang ajar terhadap keluarganya

Hiburan Fri, 23 Mar 2018

Nama Naik, Tudung Pun Naik!

Selama ini finalis akhir pentas AJL32 itu kan dilihat sebagai seorang gadis lemah lembut, sopan santun malah selalu bertudung labuh menutupi bahagian dadanya.

Trending Mon, 31 May 2021

Dek Kerana Terlalu Penat, Dr Noor Hisham Rayu Rakyat Bantu Frontliners

Gaisss… tolong patuh SOP untuk 2 minggu ni je!

Trending Mon, 20 Apr 2020

| Live TV