Hiburan By: Del14 September 3, 2019 @ 7:59pm

Aliff Aziz dan Kontroversi Berpisah Tiada

Penyanyi yang berasal dari Singapura ini tidak habis-habis dilanda kontroversi. Dahulunya, kontroversi rumahtangga  Aliff Aziz (28 tahun) yang didirikan dengan Bella Astillah pada 9 September 2016 kecundang apabila dia telah beberapa kali ‘kantoi’ berlaku curang tehadap isterinya dan pelbagai gambarnya dengan wanita-wanita lain dalam keadaan yang mencurigakan muncul di media sosial. Akhirnya Bella yang mempunya seorang anak berusia 2 tahun hasil perkahwinannya dengan Aliff, mengambil keputusan untuk bercerai dengannya pada 16 Mei lalu.

 

Pagi ini, netizen digemparkan lagi dengan berita dakwaan terhadap Aliff Aziz di mahkamah Singapura atas dua tuduhan mencuri pula! Menurut Berita Harian Singapura, Aliff didakwa mencuri wang pelakon Indonesia, Raja Yunika Perdhana Putri sebanyak $300 dolar Singapura (RM908.50) dan 1 juta rupiah (RM297). Kejadian itu didakwa dilakukan oleh penyanyi lagu Sayang-Sayang itu dalam sebuah bilik di Studio M Hotel di 3 Nanson Road antara 12 dengan 3 pagi pada 7 Jun lalu.  

 

Foto Iqbal Faizal untuk Berita Harian Singapura

 

Baca:https://www.xtra.com.my/ms/category/featured/posts/tak-serik-artis-kelahiran-singapura-tu-buat-hal-lagi

 

Bukan itu sahaja, penyanyi itu juga didakwa mencuri sekotak rokok dan pemetik api bernilai $15.60 (RM47.25) milik seorang individu benama Gurwinder Singh di kafe Starbucks di Plaza Singapura pada 6 Ogos 2018 sekitar 4.45 pagi. 

 

Aliff atau nama sebenarnya Mohamad Aliff Aziz telah dibebaskan dengan ikat jamin sebanyak $5000 dolar Singapura (lebih kurang RM15 000) dan perbicaraan akan disambung pada 1 Oktober ini. 

 

Kalau ada masalah kewangan, seelok-eloknya bawa lah berbincang dengan ahli keluarga terdekat dan sahabat yang rapat. Mungkin mereka mampu membantu sedikit sebanyak. Kalau dah kena tangkap dan di dakwa mencuri ni siapa yang malu? Mereka dan keluarga mereka! (Siapa pernah tengok Ringgit Kasorga, mesti ingat dialog yang dipopularkan oleh Deana Yusof ni)

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 25 Jan 2018

FANS NO LONGER ABLE TO SEND GIFTS TO BTS

Sending presents are often seen as a sign of love, appreciation and admiration. Unfortunately, fans are no longer allowed to send BTS members gifts.

Events Sun, 7 Apr 2019
Hiburan Sat, 21 Jul 2018

Wohooo, OAG Kembali ‘Mengganas’

Bajet sendiri, pengurusan sendiri, OAG belajar untuk menguruskan jadual sendiri tanpa bantuan pengurusan mana-mana label. Semoga album mini 02 Orang berhasil, yeay kami tak sabar!

Hiburan Wed, 29 Jan 2020
Hiburan Tue, 5 Mar 2019

Yazit Ahmad Buntu Cari Duit Biaya Kos Pembedahan Anak

Bekas pemain dram kumpulan Search, Yazit Ahmad buntu untuk mencari wang bagi membiayai kos rawatan pembedahan jantung anak keudanya, Shahmirnuri. Kata Yazit, pelbagai ikhtiar telah dilakukan termasuklah menjual dua kereta kepunyaanya dan anak sebagai langkah […]

Hiburan Wed, 3 Apr 2019

Shah Radhi Bakal Buka Pub?

Kalau tiada aral, bisnes itu akan bermula dalam tempoh terdekat.

Hiburan Wed, 13 Feb 2019

Ini Sebab Penonton Tak Senang Duduk Bila BTS Jadi Penyampai Grammy Award

Selain V, Jungkook juga turut dipuji kerana kefasihannya berbahasa Inggeris sepanjang temubual yang dijalankan

Hiburan Fri, 20 Mar 2020

ICSYVM3: Yusry Tak Setuju Dengan Erra Fazira?

Fuhh macam best je minggu ni!

Hiburan Tue, 18 Dec 2018

| Live TV