Hiburan By: Del14 September 3, 2019 @ 7:59pm

Aliff Aziz dan Kontroversi Berpisah Tiada

Penyanyi yang berasal dari Singapura ini tidak habis-habis dilanda kontroversi. Dahulunya, kontroversi rumahtangga  Aliff Aziz (28 tahun) yang didirikan dengan Bella Astillah pada 9 September 2016 kecundang apabila dia telah beberapa kali ‘kantoi’ berlaku curang tehadap isterinya dan pelbagai gambarnya dengan wanita-wanita lain dalam keadaan yang mencurigakan muncul di media sosial. Akhirnya Bella yang mempunya seorang anak berusia 2 tahun hasil perkahwinannya dengan Aliff, mengambil keputusan untuk bercerai dengannya pada 16 Mei lalu.

 

Pagi ini, netizen digemparkan lagi dengan berita dakwaan terhadap Aliff Aziz di mahkamah Singapura atas dua tuduhan mencuri pula! Menurut Berita Harian Singapura, Aliff didakwa mencuri wang pelakon Indonesia, Raja Yunika Perdhana Putri sebanyak $300 dolar Singapura (RM908.50) dan 1 juta rupiah (RM297). Kejadian itu didakwa dilakukan oleh penyanyi lagu Sayang-Sayang itu dalam sebuah bilik di Studio M Hotel di 3 Nanson Road antara 12 dengan 3 pagi pada 7 Jun lalu.  

 

Foto Iqbal Faizal untuk Berita Harian Singapura

 

Baca:https://www.xtra.com.my/ms/category/featured/posts/tak-serik-artis-kelahiran-singapura-tu-buat-hal-lagi

 

Bukan itu sahaja, penyanyi itu juga didakwa mencuri sekotak rokok dan pemetik api bernilai $15.60 (RM47.25) milik seorang individu benama Gurwinder Singh di kafe Starbucks di Plaza Singapura pada 6 Ogos 2018 sekitar 4.45 pagi. 

 

Aliff atau nama sebenarnya Mohamad Aliff Aziz telah dibebaskan dengan ikat jamin sebanyak $5000 dolar Singapura (lebih kurang RM15 000) dan perbicaraan akan disambung pada 1 Oktober ini. 

 

Kalau ada masalah kewangan, seelok-eloknya bawa lah berbincang dengan ahli keluarga terdekat dan sahabat yang rapat. Mungkin mereka mampu membantu sedikit sebanyak. Kalau dah kena tangkap dan di dakwa mencuri ni siapa yang malu? Mereka dan keluarga mereka! (Siapa pernah tengok Ringgit Kasorga, mesti ingat dialog yang dipopularkan oleh Deana Yusof ni)

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 1 May 2019

Nak Cari Angin Baru, Khai Bahar Nafi Ada Masalah

Meskipun sudah tidak bersama mereka lagi, saya sedia untuk terus bekerjasama jika diperlukan.

Featured Sun, 5 Sep 2021

Cara Semak & Kaedah Bayaran BKC Fasa 1 Bermula 6 September

Umum maklum, orang ramai bakal menerima bayaran Bantuan Khas COVID – 19 (BKC) yang akan dikreditkan secara berperingkat bermula hari esok. Justeru, Bank Simpanan Nasional (BSN) telah mengeluarkan sebuah notis rasmi berhubung status bayaran BKC

Hiburan Sat, 28 Aug 2021

“Ada Yang Tegur Kerana…” – Amir Masdi Selesa Dengan Rambut Panjang

Penyanyi yang popular dengan lagu Kau Sakiti, Amir Masdi, 25, mengakui dirinya selesa dengan imej berambut panjang. Menurut Amir atau nama sebenarnya, Amir Syazwan Masdi, ramai peminat turut bersetuju dengan imej yang dibawanya sekarang. “Ada

Trending Sun, 5 Jun 2022

Aprena Manrose Tampil Bersuara Isu Nelydia Senrose Buka Tudung

Aprena Manrose tampil untuk ‘back up’ isu buka tudung Nelydia Senrose.

Hiburan Wed, 11 Apr 2018

EXO’s Sehun Graces the Cover of New York Times!

What a great gift for Sehun on his birthday!

Hiburan Fri, 20 Jul 2018

Rindukan Ustaz Adam Dan Nur? Ini Berita Baik Untuk Anda!

“Utk para peminat drama Nur, officially abam would like to announce NUR2 akan masuk set tak lama lagi,” tulisnya dan ditag nama-nama pelakon dan krew yang terlibat di dalam Nur sebelum ini seperti @aamyrarosli @syafiqkylez @khiriah17 @azhan_rani @jalaludinhassan @fatimahabukar @therajaatiqullah @rienadiana_ @elmymoin_ @mathnirazak7 @kunamuzani dan ramai lagi.

| Live TV