Hiburan By: Padin July 3, 2022 @ 4:16am

Ally Iskandar, Hawa Rizwana & Fedtri Yahya Undur Diri… Ini Penstrukturan Semula Segmen & Barisan Penyampai Buletin FM

Penstrukturan semula segmen dan barisan penyampai Buletin FM ini dibuat bagi memastikan Buletin FM akan terus kekal relevan dan terus bergerak seiring dengan peredaran masa serta terus mengukuhkan kedudukan sebagai radio berbahasa Melayu yang sentiasa menyampaikan input berita terkini secara profesional dan berintegriti.

Beberapa perubahan dan pergerakkan barisan penyampai radio telah dilakukan oleh pihak pengurusan Buletin FM antaranya pengunduran Ally Iskandar serta Hawa Rizwana selaku wajah utama Buletin FM yang sebelum ini mengendalikan segmen Fokus Pagi Bersama Ally Iskandar dan Hawa Rizwana.

Keputusan pengunduran kedua-dua penyampai ini dibuat adalah atas dasar persetujuan bersama antara pihak pengurusan Buletin FM dan Ally Iskandar serta Hawa Rizwana sendiri. Secara rasminya, pengunduran mereka berdua ini berkuatkuasa bermula pada 1 Julai 2022.

Ally Iskandar dan Hawa Rizwana akan meneruskan fokus karier mereka bersama-sama dengan Sistem Televisyen Malaysia Berhad atau TV3.

Pemilik suara emas bagi segmen malam di Buletin FM iaitu Ilham Sanubari bersama Fedtri Yahya, juga telah mengundurkan diri daripada Buletin FM pada penghujung bulan Mei lalu kerana ingin memberi fokus kepada program-progam yang di kendalikannya di TV dan keputusan ini juga telah dipersetujui oleh kedua-dua belah pihak.

Pihak pengurusan Media Prima Audio (MPA) terutama Buletin FM merakamkan setinggi penghargaan dan terima kasih kepada Ally Iskandar, Hawa Rizwana dan Fedtri Yahya kerana menjadi sebahagian daripada keluarga Buletin FM.

Selain itu, Buletin FM juga berterima kasih atas usaha yang diberikan dan menyampaikan segala informasi serta berita kepada pendengar Buletin FM. Selain itu, pihak pengurusan MPA juga akan terus menyokong karier dan perancangan masa hadapan mereka bertiga di masa akan datang.

“Buletin FM akan sentiasa bergerak kehadapan dengan menyajikan pelbagai maklumat dan berita semasa mengikut keperluan rakyat serta corak keadaan semasa negara kita.

“Dengan perubahan barisan penyampai lama dan baru serta personaliti hebat ini, saya yakin mereka mampu menyampaikan maklumat yang lebih tepat dan padat kepada pendengar setiap hari,” kata Shah Hayatudin selaku Ketua Rangkaian Kandungan Buletin FM, Digital & Audio+.

Untuk terus kekal relevan sebagai stesen yang menyampaikan pelbagai informasi dan berita terkini kepada pendengar, beberapa pergerakan penyampai sedia ada akan dilakukan. Segmen pagi, iaitu Fokus Pagi akan dikendalikan oleh Izwan Azir dan Muaz, Isnin hingga Jumaat, bermula 6 pagi hingga 10 pagi. Umum mengetahui mereka berdua merupakan pengendali segmen Diskusi Harian yang ke udara di sebelah petang.

Istimewa buat pendengar, Buletin FM kini tampil dengan perubahan bagi segmen Santai Siang yang dahulunya dikendalikan oleh Haiza, kini bertukar tangan dengan keluarga baru Buletin FM iaitu Marsila Hassan.

Marsila yang turut dikenali sebagai pembaca berita di TV3 akan mengendalikan segmen Santai Siang Bersama Marsila Hassan bermula jam 10 pagi hingga 3 petang, Isnin hingga Jumaat. Segmen ini akan mengetengahkan perihal suara dan fikiran rakyat serta berkongsi cerita terkini.

Bagi memastikan Buletin FM terus bergerak seiring dengan perkembangan isu semasa, segmen petang Buletin FM yang kini berwajah baru dengan nama segmen baru, Biacara Petang dengan gandingan penyampai sedia ada iaitu Haiza dan Hanif Miswan bermula jam 3 petang hingga 7 malam akan memfokuskan tentang responsif dan peka terhadap pelbagai topik dan isu semasa.

Selain itu, mereka juga akan membincangkan subjek paling menarik tentang sukan dan masyarakat serta akan memberikan perbincangan penuh untuk isu-isu yang lebih dekat dengan masyarakat. Selain itu Hanif turut merupakan penyampai bagi segmen Spectator Sukan di Buletin FM.

Terus dengarkan Buletin FM kerana pelbagai aktiviti akan menanti pendengar dan pengisian menarik akan diberikan kepada semua pendengar Buletin FM dan masyarakat dengan perkembangan yang padat dengan mesej dan perbincangan isu semasa.

Buletin FM boleh didengari menerusi frekuensi 101.3FM di Lembah Klang; 90.2FM Penang; 107.3FM Alor Setar; 104.3FM Sarawak.

Secara alternatif, para pendengar juga boleh mendengar Buletin FM secara live streaming di www.buletinfm.audio dan YouTube Buletin TV.

Untuk perkembangan dan pengisian digital berinfomatif, boleh terus ikuti laman sosial Buletin FM di Facebook Buletin FM, Instagram @buletinfm dan Twitter @buletinfm dan Whatsapp di 017-276 5656. Buletin FM juga boleh didengari menerusi aplikasi Audio+, yang boleh dimuat turun di Apple App Store, Google Play dan Huawei App Gallery.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 10 May 2019

Ini Sebab Kenapa Korang Kena Layan Drama Terbaru “The Promise” Di 8TV

Drama konflik keluarga antara dua zaman, jangan lupa saksikan The Promise di 8TV!

Hiburan Fri, 26 Apr 2019

Berhenti Berlakon Sampai Bersalin, Elfira Loy Kini Berjaga-jaga

Semoga urusan bersalin dipermudahkan, Insha Allah…

Hiburan Fri, 12 Jan 2018

Doakan Semoga Urusan Dipermudahkan – Neelofa

Neelofa dikatakan menyimpan hasrat untuk membuka sebuah pusat pengajian Al-Quran adakah ini sebabnya meminta doa agar semua urusan dipermudahkan?

Events Thu, 10 Oct 2019

Erra Fazira Akui Shahir Bukanlah Pilihan Utama

Wow, habistu siapa agaknya pilihan pertama Erra?

Featured Tue, 26 Apr 2022

Lelaki Maut Terjatuh Dari Tingkat 8 Apartmen

Polis kini sedang giat mencari lelaki yang sewa bersama mangsa untuk membantu siasatan.

Hiburan Fri, 27 Jul 2018

Opsss…Barang Tiruan Rupanya

Artis Malaysia guna jenama fake /tiruan atau jenama yang asli ?

Hiburan Fri, 1 Mar 2019

Namakan Filem ‘Tiada Tajuk’, Mawi Nafi Sengaja Reka Gimik

Tiada Tajuk merupakan filem komedi arahan pertama Mawi dan bakal berada di pawagam bermula 4 April depan!

Events Wed, 21 Mar 2018

Newest Recreational Landmark Opens in KL and Responses are Overwhelming!

A new hot spot for family outings has opened up in Kuala Lumpur.

Hiburan Wed, 25 Jul 2018

Super Junior’s Leeteuk Undergo Emergency Surgery

He has been pulled out of scheduled events.

Events Fri, 11 Feb 2022

| Live TV