Hiburan By: Salma Syahbuddin December 19, 2017 @ 3:43am

“ANDA BUAT APA HARI INI? TENGOK VIDEO LUCAH? – DR AMALINA BIDAS KOMEN NETIZEN

Siapa yang tidak kenal dengan Pelajar cemerlang Sijil Pelajaran Malaysia 2004 yang kini bertugas sebagai seorang pakar bedah di St Mary’s Hospital, London. Dr. Amalina Che Bakri.

Kalau dilihat dari segi penampilan beliau tidak kiralah melalui akaun instagram mahupun twitternya, Amalina memang merupakan seorang yang sangat fashionable dan sesuailah kalau dirinya itu digelar sebagai seorang yang “Beauty With Brain”. Namun, baru-baru ini terdapat seorang individu yang telah mengecam beliau melalui akaun twitter nya sehinggakan netizen tersebut terpaksa menyahaktifkan akaun twitter nya sendiri apabila telah di tegur oleh Amalina kerana memberikan komen yang dianggap tidak berasas.

Netizen yang merupakan seorang lelaki itu pada awalnya membuat teguran sinis yang menyifatkan bahawa penampilan Amalina kini sangat jauh berbeza berbanding ketika dia menetap di Malaysia. 

Namun, apa yang lagi mencuri tumpuan apabila Amalina sendiri membalas tuduhan itu secara sinis dan jauh lebih pedas terhadap netizen tersebut.

Gara-gara jawapan balas dari Amalina menerusi akaun twitter nya itu, netizen yang di ‘label’ sebagai lelaki tersebut telah menyahaktifkan akaun twitternya sendiri. 

Apapun, bagi kami di xtra rasanya tidak salah untuk seorang Amalina yang nyata begitu berjaya tampil dengan fesyen glamor seiring dengan kerjaya beliau. 

 

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 1 Sep 2019
Hiburan Wed, 16 Jan 2019

香港「最强气势」舞台剧《秘密》3月30日席卷云顶

风靡一时的《溏心风暴》系列核心演员李司棋、米雪、夏雨、阮兆祥携手实力派演员江美仪和刘锡贤于3 月30 日席卷云顶,上演《秘密》舞台喜剧!

Hiburan Tue, 11 Jun 2019
Hiburan Sat, 5 Jan 2019
Hiburan Wed, 10 Apr 2019

11 Tahun Tanpa Single Baharu, Raihan Tetap Laku!

Siapa cakap kumpulan Legend dah tak aktif, baca ni!

Hiburan Wed, 8 May 2019

Akim Turun 11 KG Demi ‘Marabahaya Underground’

Akim yang akan membawakan watak Fison Hamdi!

Hiburan Sat, 4 Aug 2018

Syoknya Street Racing?

Street racing biasanya dijalankan di atas jalan raya, pinggir bandar dan juga di atas lebuhraya. Contohnya, perlumbaan street racing dapat dilihat dalam filem Fast & Furious dan Need For Speed.

Hiburan Sun, 23 Dec 2018

「屿你同在」圣诞节献爱心!化身圣诞老人

「屿你同在」圣诞节献爱心!本地艺人Victor李俊颉、伍家辉和Jyin傅健颖化身圣诞老人大派礼物。

Hiburan Wed, 15 Aug 2018

“Hubungan Kami Memang Mesra” – Amira Othman

Mesra dengan adik beradik sendiri pun menjadi isu. Apa kes ni?

Hiburan Mon, 14 Jan 2019

#AJL33: Syamel Masuk Kelas Demi Kau Pun Sama

Pemenang vokal terbaik AJL tahun lalu ini memaklumkan dia turut menggunakaan khidmat penari Alam Wakaka untuk AJL 33 nanti.

| Live TV