Hiburan By: Fatin Nurain March 30, 2023 @ 3:37pm

Angan-Angan Kini Realiti! Impian Ernie Zakri Kongsi Pentas Dengan Siti Nurhaliza Jadi Nyata

Penyanyi Ernie Zakri meluahkan rasa terujanya untuk berada sepentas dengan penyanyi tersohor negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza di Konsert Satu Suara Vol. 3 yang bakal berlangsung pada 13 Mei ini.

Menurut Ernie, dia sudah lama menyimpan angan-angan untuk berkongsi pentas dengan penyanyi terkenal itu.

Biarpun mempunyai komitmen yang pada menjelang tarikh tersebut, Ernie tetap bersyukur apabila segala urusannya dipermudahkan.

“Sejujurnya, angan-angan untuk berpadu suara dengan Siti sudah lama tersimpan dalam hati iaitu sebelum saya menjadi penyanyi lagi.

“Walaupun ketika tawaran tiba, saya terikat dengan komitmen, namun, saya cuba usahakan agar impian saya jadi kenyataan.

“Alhamdulillah segala urusan dipermudahkan dan dapat saya menjayakan konsert ini serta menunaikan impian yang lama tersimpan,” katanya.

Selain Ernie, konsert yang bakal diadakan di Mega Star Arena, Sungei Wang Plaza, Kuala Lumpuritu juga akan menampilkan penyanyi popular dari tahun 70-an iaitu Jay Jay.

ARTIKEL BERKAITAN: Pilih Ernie Zakri & Jay Jay Sebagai Gandingan Bersama, Siti Nurhaliza Bakal Adakan Konsert Satu Suara Vol.3 13 Mei Ini!

Sementara itu, Siti juga sempat menyatakan bahawa Ernie merupakan di antara penyanyi generasi baru yang dirinya ingin beraksi bersama di atas satu pentas.

“Buat masa ini, kami masih dalam proses pemilihan lagu. Seperti yang kita ketahui, Jay Jay ada banyak lagu sedap-sedap dan ramai hafal.

“Sama juga dengan Ernie. Ketika saya mula-mula hendak buat konsert ini, memang nama dua penyanyi ini yang muncul dalam fikiran.

“Saya fikir gandingan kami menepati konsep yang saya mahukan iaitu sebuah konsert yang menyatukan penyanyi daripada generasi berbeza,” katanya.

Terdahulu, Konsert Satu Suara dijayakan oleh Aizat, Faizal Tahir dan Datuk Seri Siti Nurhaliza pada tahun 2010 dan tahun 2015 pula menyaksikan trio Dato’ Ramli Sarip, Hetty Koes Endang dan Datuk Seri Siti Nurhaliza menerusi Konsert Satu Suara Vol.2.

Orang ramai sudah boleh membeli tiket dengan harga RM288, RM388, RM488, RM588 di www.myticket.asia atau menerusi hotline +603-86050196.

ARTIKEL BERKAITAN: Bina Sekolah Kanak-Kanak Di Gaza, Siti Nurhaliza Pendam Hasrat Untuk Melawat Demi Faktor Keselamatan

ARTIKEL BERKAITAN: Alami Batuk Berpanjangan, Jay Jay Cemas Tidak Dapat Menyanyi Dengan Baik

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 23 Apr 2021

Kadar Fidyah Di Selangor & Pembayaran Secara Online

Fidyah merupakan bayaran denda yang dikenakan kepada seseorang yang tidak dapat menggantikan puasanya di bulan Ramadan pada sesuatu tahun sehinggalah Tibanya bulan Ramadan tahun berikutnya. Justeru, Majlis Agama Islam Selangor (Mais) memperkenalkan pilihan bayaran fidyah

Hiburan Mon, 24 Feb 2020

[VIDEO] Macam Majlis Kahwin! Sekitar Majlis Aqiqah Anak Anzalna Nasir Yang Gah

Family En.Nasir ni memang cantik belaka semuanya kan?

Featured Tue, 7 Mar 2023
Fab Foodies! Tue, 30 Oct 2018

Khasiat Ginseng Yang Perlu Tahu

Ginseng adalah perkataan yang berasal dari bahasa Cina iaitu rénshēn  yang bermaksud ‘akar tumbuhan berbentuk manusia’ di mana sejenis tumbuhan herba

Trending Tue, 23 Feb 2021

Vaksin Covid-19 : Malaysia BUKAN Mangsa Uji Kaji

Ingat! jangan takut untuk mendapatkan vaksin

Hiburan Thu, 12 Apr 2018

Nadzmi Adhwa Bawa Diri Sebab Tak Ada Job?

Tanpa menyalahkan mana-mana pihak, dia percaya, keputusan yang dibuat ini adalah yang terbaik untuk dirinya dan kariernya sebagai anak seni.

Trending Tue, 15 May 2018

露营远离人造光快速调生理时钟「灯」使人越来越晚睡

近几年来露营活动盛行,它除了能亲近大自然外,还能快速调节生理时钟,减少身体对人工光线的影响。

Hiburan Mon, 22 Jan 2018

PANAS! PAPAGOMO SEMBANG LUCAH DENGAN SKANDAL SPESIS SAJAT

Papagomo menyatakan bahawa beliau pernah bertemu dengan Tonn beberapa kali sebelum ini

| Live TV