Hiburan By: Padin October 21, 2021 @ 7:28pm

Arsy Widianto & Tiara Andini Abadikan Kesetiaan Dalam ‘Memilih Aku’

Setelah kejayaan mereka dengan Siri Muzik “ArTi Untuk Cinta”, Arsy Widianto dan Tiara Andini sekali lagi melebarkan sayap mereka dalam industri muzik dengan lagu baru.

Kali ini, Arsy dan Tiara diberi kepercayaan untuk menyampaikan lagu berjudul Memilih Aku yang dicipta oleh Yovie Widianto.

Kedua-duanya bersyukur dan berasa bangga, dan mengaku bahawa menyampaikan lagu tema baru bagi jenama Telkomsel adalah satu penghormatan besar bagi diri mereka.

Ketika pelancaran perdana Memilih Aku, naskhah terbabit mendapat sambutan positif daripada pendengar.

Dengan demikian, Universal Music Indonesia memutuskan untuk mengubah Memilih Aku menjadi single agar masyarakat umum akan dapat menikmatinya.

Arsy menambah, kisah dalam “Memilih Aku” menggambarkan kesetiaan adalah salah satu nilai terindah dalam cinta.

“Walaupun dipisahkan oleh jarak, ruang, dan waktu, watak protagonist dalam kisah ini tetap setia kepada satu sama lain. Tiara dan saya berusaha menyampaikan lagu ini dengan jujur dan ikhlas sehingga emosi yang digambarkan oleh lirik dapat sampai ke hati pendengar, terutama mereka yang benar-benar dapat menjiwai kisah lagu ini,” katanya.

Dari segi proses produksi, single Memilih Aku agak unik dan berbeza dari yang lain kerana dijalankan ketika pandemik, dengan aktiviti pergerakan yang terhad.

Dengan pelancaran single Memilih Aku ini, Arsy dan Tiara berharap dapat menyebarkan mesej tentang keindahan dedikasi, kesetiaan, dan kepercayaan, terutama bagi mereka yang menjalin hubungan jarak jauh.

“Kami berharap lebih ramai pendengar akan dapat menikmati lagu baru kami, agar lagu ini menemani mereka dan memberi kesan positif kepada kehidupan harian mereka. Lagu ini juga dapat menggambarkan perasaan mereka yang sedang bercinta, agar mereka tetap bahagia,” tambah Tiara.

Selain dilancarkan di bawah Universal Music Indonesia di semua platform muzik digital, single Memilih Aku juga dihasilkan dalam bentuk video lirik yang akan disiarkan di saluran YouTube Arsy Widianto.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 31 Dec 2017

大马资深演员傅志坚癌症病逝

大马资深演员傅志坚(坚叔)12月31日因癌症去世,享年59岁。

Hiburan Thu, 4 Oct 2018

Lepas DJ Radio, Shuk Teringin Nak Jadi Penyanyi

Jika ada peluang saya teringin rakam lagu mengandungi elemen nasihat, teguran atau kisah masyarakat. Macam lagu-lagu yang pernah dihasilkan kumpulan Senario. Best juga kan?

Hiburan Fri, 20 Apr 2018

Wow! King Coco Buat Hal Pegang Anjing

Menerusi muat naik dilaman instagram King Coco, beliau kelihatannya mengusap seekor anjing sambil menulis caption dengan bait-bait lagu yang dipetik daripada lagu terbaru Joe Flizzow, Sampai Jadi.

Hiburan Fri, 3 Jan 2020
Hiburan Thu, 26 Apr 2018

Bercakap Makin Tak Jelas, Doakan Fendy Bakry!

Makin lemah dan pertuturannya semakin tidak jelas. Sampai pegang telefon pun tidak boleh…Sama-sama kita doakan agar kesihatan Fendy pulih seperti sedia kala. Ameen!

Hiburan Mon, 18 Mar 2019

林志炫511再来马开唱!誓为歌迷送上音乐盛宴

相隔3年,林志炫再来马开唱!5月11日再次登上云星剧场献唱,让歌迷再次见证他无可比拟的醇厚现场演唱实力。

Hiburan Mon, 22 Jul 2019

‘Saya Malu Puji Anak Sendiri’- Rita Rudaini Tegur Ibu-Bapa Yang ‘Over’?

Wahai parents…lepaskanlah mereka bermain, kecil lagi..bina attitude anak-ana, ikut resmi padi ‘makin berisi makin tunduk’ jangan ikut resmi lalang ‘semakin tegak tiada berisi’

Hiburan Wed, 27 Mar 2019

Kahitna Selit Muzik 40an Dalam ‘Seribu Bulan Sejuta Malam’

SBSM mengisahkan tentang seorang lelaki yang ingin mencari pasangan hidup selepas kematian isterinya…

Hiburan Mon, 2 Jul 2018

《经典名曲歌唱大赛2018》38强出炉!三支导师队伍领梦想旅途

「经典再现,梦想崛起」《经典名曲歌唱大赛2018》38强正式出炉!今年迎来全新的国际赛赛制,成功过关斩将的 “经典梦想帮”将代表大马,跻身国际赛与来自海外的歌唱好手一较高下,争夺国际级的冠军荣耀!

Hiburan Fri, 5 Jul 2019

Bebas Dari Penjara, Pelakon Kontroversi Indonesia Dapat Banyak Tawaran!

Vanessa turut menerima tawaran daripada seorang pengarah terkenal yang berminat mengangkat kisah hidupnya untuk difilemkan.

| Live TV