Hiburan By: Syafiqa Irdina January 14, 2020 @ 10:30am

Awal Ashaari Akui Lebih Selesa Mengacara Daripada Berlakon

Pengacara, pelakon dan juga model, Awal Ashaari baru-baru ini mengakui dirinya lebih selesa mengacarakan program TV berbanding berlakon filem mahupun drama.

Terbaharu, Awal atau nama sebenarnya Ahmad Awalluddin Ashaari telah pun kembali menerajui Melodi bersama Janna Nick selepas dua tahun meninggalkan program hiburan popular itu.

 

 
 
 
View this post on Instagram

Your weekly nightmare. @meloditv3 @giambattistavalliparis X @hm

A post shared by Awal Ashaari ® (@awalashaari) on

Awal yang ditemui ketika sidang media AJL ke-34 berkata, dia banyak menerima tawaran berlakon namun terpaksa menolak atas sebab merasakan dirinya bukanlah pelakon yang baik.

“Awal memang suka hosting. Banyak tolak tawaran berlakon sebab saya rasa saya bukanlah pelakon yang baik. Apabila melihat drama terakhir saya iaitu Sinar Ramadhan Untuk Amanda, saya masih lagi rasa tak pandai berlakon. Kadang-kadang rasa “buat-buat” sangat lakonan itu. Tak apalah, saya serahkan lakonan itu kepada orang yang lebih pakar,” ucap Awal kepada Xtra.

Tambahnya, selama dua tahun berhenti mengacara, Awal sibuk membangunkan perniagaan dan melakukan perkara yang dekat dengan dirinya.

“Saya ambil masa 2 tahun sebab nak figure out what im gonna do in my life. Jadi, berhenti dua tahun tu saya banyak berniaga, buat talk, buat benda yang dekat dengan diri saya. Tetapi sejujurnya, saya suka berada dalam industri hiburan dan masih ingin berada di hadapan kamera,” tambah Awal Ashaari.

Berkenaan keserasiannya bersama Janna Nick, suami kepada aktres Scha Alyahya ini yakin tidak berdepan masalah apabila melihat Janna sebagai seorang yang ‘fun’ dan mereka turut menerima feedback yang positif daripada penonton setia Melodi.

Dalam perkembangan lain, Awal turut memasang impian untuk membuka sebuah akademi ala-ala Mentor supaya beliau dapat berkongsi ilmu pengacaraan yang dimiliki dan membantu mereka di luar sana yang bercita-cita untuk menjadi pengacara.

Terbaik Awal!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 25 Jul 2018

Bagi Sedikit Masa, Aliff Aziz Mengaku Tak Pernah Lupa…

Insha Allah, Aliff Aziz akan kembali ke studio sekiranya mendapat material sesuai. Bukan tak rindu nak menyanyi cuma…

Events Fri, 29 Nov 2019

Lofa Nafi Kahwin Tahun Depan

Orang cantik macam Lofa, mesti orang selalu sibuk nak suh kawin kan? Eh!

Hiburan Wed, 22 May 2019
Events Fri, 6 Sep 2019

《八度空间嘉年华》节目表新鲜出炉!伴你度过美好的周末

《八度空间嘉年华》节目表新鲜出炉!约定你9月7日及8日,让一众艺人朋友伴你度过美好的周末,共庆中秋佳节庆团圆。

Hiburan Thu, 2 Jan 2020

Selepas Tiga Tahun, Justin Bieber Akhirnya…

Bieber yang bakatnya dicungkil menerusi platform Youtube pada tahun 2007 mencetuskan fenomena luar biasa di seluruh dunia.

Hiburan Thu, 8 Mar 2018

BTS sings OST For Japanese Remake Of ‘Signal’!

BTS is back with an OST for the Japanese remake of ‘Signal’!

Hiburan Sat, 26 Jan 2019

‘Mana Ada Tiru Lagu KPOP?’- Ayda Jebat Komen Isu Lagu Temberang

Muzik video Temberang diinspirasi daripada muzik KPOP manakala lagu pula ada unsur Dangdut Arabic. Jangan cakap ciplak muzik KPOP pula okay…

Events Wed, 16 May 2018

Beginilah Nilai Kasih Sayang Seorang Isteri Terhadap DSAI

Namun apa yang paling menyentuh perasaan terhadap pembebasan Ketua Umum Pakatan Harapan  ini ialah,  tindakan Datin Seri Wan Aziz Ismail yang dilihat memeluk erat suaminya itu sepanjang DSAI dalam perjalanan menuju ke Istana Negara

Hiburan Tue, 3 Apr 2018

Shahir Raikan Hari Jadi Engku Aleesya

Namun, baru-baru ini kelibat Shahir kembali kelihatan menerusi gambar yang dimuat naik menerusi Instagram bekas wartawan hiburan, Intan Zabidin.

| Live TV