Hiburan By: Syafiqa Irdina January 14, 2020 @ 10:30am

Awal Ashaari Akui Lebih Selesa Mengacara Daripada Berlakon

Pengacara, pelakon dan juga model, Awal Ashaari baru-baru ini mengakui dirinya lebih selesa mengacarakan program TV berbanding berlakon filem mahupun drama.

Terbaharu, Awal atau nama sebenarnya Ahmad Awalluddin Ashaari telah pun kembali menerajui Melodi bersama Janna Nick selepas dua tahun meninggalkan program hiburan popular itu.

 

 
 
 
View this post on Instagram

Your weekly nightmare. @meloditv3 @giambattistavalliparis X @hm

A post shared by Awal Ashaari ® (@awalashaari) on

Awal yang ditemui ketika sidang media AJL ke-34 berkata, dia banyak menerima tawaran berlakon namun terpaksa menolak atas sebab merasakan dirinya bukanlah pelakon yang baik.

“Awal memang suka hosting. Banyak tolak tawaran berlakon sebab saya rasa saya bukanlah pelakon yang baik. Apabila melihat drama terakhir saya iaitu Sinar Ramadhan Untuk Amanda, saya masih lagi rasa tak pandai berlakon. Kadang-kadang rasa “buat-buat” sangat lakonan itu. Tak apalah, saya serahkan lakonan itu kepada orang yang lebih pakar,” ucap Awal kepada Xtra.

Tambahnya, selama dua tahun berhenti mengacara, Awal sibuk membangunkan perniagaan dan melakukan perkara yang dekat dengan dirinya.

“Saya ambil masa 2 tahun sebab nak figure out what im gonna do in my life. Jadi, berhenti dua tahun tu saya banyak berniaga, buat talk, buat benda yang dekat dengan diri saya. Tetapi sejujurnya, saya suka berada dalam industri hiburan dan masih ingin berada di hadapan kamera,” tambah Awal Ashaari.

Berkenaan keserasiannya bersama Janna Nick, suami kepada aktres Scha Alyahya ini yakin tidak berdepan masalah apabila melihat Janna sebagai seorang yang ‘fun’ dan mereka turut menerima feedback yang positif daripada penonton setia Melodi.

Dalam perkembangan lain, Awal turut memasang impian untuk membuka sebuah akademi ala-ala Mentor supaya beliau dapat berkongsi ilmu pengacaraan yang dimiliki dan membantu mereka di luar sana yang bercita-cita untuk menjadi pengacara.

Terbaik Awal!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 5 Dec 2019
Hiburan Mon, 24 Dec 2018

Niat Tawan Pasaran Muzik Tempatan, Chaleeda Sanggup Belajar Cakap Melayu

Single Bestfriend antara buah tangan daripada penyanyi jelita ini. Korang dah dengar ke belum?

Hiburan Sat, 4 May 2019

Buang Imej Gedik, Aliff Syukri Mengaku Sudah Penat…

Saya ada lebih 100 produk untuk diketengahkan, mustahil saya boleh lakukan seorang diri.

Events Wed, 11 Dec 2019

Jom Ke KL International Urban Youth Festival 14 Disember Ini!

Jom ke Dataran Medan Pasar pada 14 Disember 2019. Macam-macam ada!

Hiburan Thu, 2 May 2019

Big Bang Theory Cast Ending Things with a Bang

The show started with a bang and now it’s ending with a bang.

Hiburan Tue, 22 May 2018

Syabas! Festival Martabat Warisan Bangsawan Jelajah Lapan Negeri

Teater Bangsawan Dendam Laksamana yang pernah dipentaskan tahun lalu akan menampilkan wajah-wajah lama dan juga baharu. Gandingan segar tahun ini membariskan pelakon antaranya Nadia Aqilah Bajuri, Hairi Safwan, Asmidar, Jay Iswazir, Anwar Rusdini, Fitri, Naque Ariffin, Nazurah, Tria Aziz, Ucop, Azman Hassan dan ramai lagi.

Hiburan Tue, 9 Apr 2019

Simpan Foto Lucah, Bintang Korea Ini Bakal Berdepan Tindakan Mahkamah!

Pihak berkuasa Seoul kini sedang meneliti foto-foto berkenaan dan buat masa ini Jung Joon Young telah ditahan.

Events Wed, 4 Mar 2020

[VIDEO] Ini Rancangan TV Terakhir Abam Sebelum ‘Pergi’, Confirm Bikin Ramai Netizen Sebak!

Semoga Allahyarham ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman

Hiburan Fri, 25 Oct 2019
Events Sat, 5 Oct 2019

大马首档网红练习营真人秀《PRODUCE KOL 练习生》正式启动!

大马首档耗资过百万令吉的网红练习营真人秀《Produce KOL 练习生》正式启动!

| Live TV