Hiburan By: Syafiqa Irdina February 27, 2020 @ 12:31pm

“Awal Dulu Bleeding, Sekarang…..” – Mia Ahmad Hamil Lagi

Pelakon cantik tanah air, Mia Ahmad baru-baru ini berkongsi pengalaman hamilnya buat kali kedua!

Pemilik nama Samihah binti Ahmad Baden itu berkongsi perkara itu menerusi satu video terbaharu yang dimuat naik di laman media sosial Instagram miliknya.

Terlampau Aktif

Kata Mia, Mia mengalami pendarahan di awal kehamilannya disebabkan terlampau aktif. Berbeza dengan dahulu, jelas Mia, kehamilannya kali ini lebih mudah dan hampir tidak rasa seperti sedang mengandung.

“Awal kehamilan haritu Mia bleeding doctor cakap maybe sebab terlampau aktif pastu naik basikal bawa Issa tu pula kat belakang. Tak tahulah hamil kali ni macam rasa mudah sangat, tak rasa macam mengandung sebab tu lah aktif buat itu ini.

Issa pun baik sangat kecuali masa dia nak wean off dulu tu je. Alhamdulillah… Harap urusan bersalin dan berpantang nanti pun Allah permudahkan. Insya-Allah,” tulisnya.

 

 
Mia Ahmad popular menerusi drama bersiri  TV3 iaitu Hati Perempuan dan Mr. Boss, Mr.Stalker  .

Mia Ahmad berkahwin dengan Izham Tarmizi, pemain bola sepak Malaysia dan dikurniakan cahaya mata yang diberi nama Sayf Issa selepas setahun berkahwin.

Xtra doakan agar urusan Mia Ahmad dipermudahkan.

Sumber foto: Instagram Mia Ahmad

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sun, 10 Apr 2022
Featured Tue, 13 Jun 2023
Hiburan Thu, 31 Jan 2019

Jom Throwback Senarai Juara Lagu 2010-2014!

Jom kami kasi throwback sikit…

Hiburan Tue, 9 Apr 2019

Sheila Majid Bengang Dituduh Bakal Bersara

Penyanyi terkenal ini juga seolah-olah memberi bayangan mahu menyaman pihak tidak bertanggungjawab itu.

Hiburan Wed, 10 Oct 2018

《延禧攻略》翻拍越南版有谱?制作人亲自「给答案了」

《延禧攻略》开播后掀起热潮,更在东南亚爆红,最近就传出将翻拍越南版;更有一系列角色的演员名单,在网路上流传,引起热烈讨论。

Events Sat, 12 Nov 2022

“Sebelum Ini Saya Datang Sebagai Penyanyi, Kali Ini..” – Ernie Zakri Galas Tanggungjawab Berbeza Di SFMM37

Penyanyi terkenal, Ernie Zakri berjaya melayakkan diri ke pentas Separuh Akhir Muzik Muzik 37 (SFMM37) dengan mempertaruhkan Korban. Menurut Ernie, SFMM37 membawa satu kelainan kerana buat pertama kali, dia menggalas tiga tanggungjawab yang berbeza. Ernie […]