Hiburan By: Syafiqa Irdina February 27, 2020 @ 12:31pm

“Awal Dulu Bleeding, Sekarang…..” – Mia Ahmad Hamil Lagi

Pelakon cantik tanah air, Mia Ahmad baru-baru ini berkongsi pengalaman hamilnya buat kali kedua!

Pemilik nama Samihah binti Ahmad Baden itu berkongsi perkara itu menerusi satu video terbaharu yang dimuat naik di laman media sosial Instagram miliknya.

Terlampau Aktif

Kata Mia, Mia mengalami pendarahan di awal kehamilannya disebabkan terlampau aktif. Berbeza dengan dahulu, jelas Mia, kehamilannya kali ini lebih mudah dan hampir tidak rasa seperti sedang mengandung.

“Awal kehamilan haritu Mia bleeding doctor cakap maybe sebab terlampau aktif pastu naik basikal bawa Issa tu pula kat belakang. Tak tahulah hamil kali ni macam rasa mudah sangat, tak rasa macam mengandung sebab tu lah aktif buat itu ini.

Issa pun baik sangat kecuali masa dia nak wean off dulu tu je. Alhamdulillah… Harap urusan bersalin dan berpantang nanti pun Allah permudahkan. Insya-Allah,” tulisnya.

 

 
Mia Ahmad popular menerusi drama bersiri  TV3 iaitu Hati Perempuan dan Mr. Boss, Mr.Stalker  .

Mia Ahmad berkahwin dengan Izham Tarmizi, pemain bola sepak Malaysia dan dikurniakan cahaya mata yang diberi nama Sayf Issa selepas setahun berkahwin.

Xtra doakan agar urusan Mia Ahmad dipermudahkan.

Sumber foto: Instagram Mia Ahmad

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 7 Dec 2018

Wow! Daiyan Trisha Keluar Duit Sendiri Buat Album Inggeris

Album ini bakal memuatkan sebanyak lapan buah lagu. You guys kena support beli album Daiyan Trisha nanti okay!

Hiburan Fri, 26 Jan 2018

TAEYANG AND MIN HYO RIN’S WEDDING INVITATION IS SO PRETTY!

The couple will be getting married next month and now their wedding invitation has been revealed.

Events Thu, 14 Mar 2019

Malaya Relived: The Fall of Singapore, the Start of Shafeeq Shajahan’s Historical Series

The young and talented are taking us on a trip down memory lane!

Hiburan Wed, 9 Oct 2019

BTS Sumbang Berbillion Ringgit Buat Korea Selatan!

Wow, bukan sikit ya jumlah yang disumbangkan!

Hiburan Wed, 12 Jun 2019

‘Lepas Kahwin, Saya Asyik Tengok Jam’- Megat Mentor

Mengimbau detik perkenalan, Megat berkenalan dengan isterinya, Nural Bania Bt Bahari pada tahun 2016 di sebuah restoran di Tawau.

Hiburan Tue, 22 Oct 2019

Pertama Kali Tukar Lampin Anak, Kaka Azraff Tak Dapat Tahan Rasa Bangga!

Penyanyi Kaka Azraff tidak dapat menahan rasa bangganya apabila suaminya, Adam Azriff berjaya menukar lampin cahaya mata sulung mereka, Aslan dan dia telah berkongsi dengan peminatnya dengan memuat naik video yang dirakamkan di akaun Instagram.  […]

Hiburan Fri, 14 Dec 2018

Buka Syarikat Sendiri, Zamani Kini Di Bawah Pengurusan ZIME Production

Zamani menegaskan tidak melantik mana-mana pihak lain untuk mencetak atau menjual produk yang menggunakan namanya.

OMG Mon, 16 Jul 2018

Saksikan Majlis Angkat Sumpah Ahli Dewan Rakyat Ke-14 Hari Ini

Majlis Angkat Sumpah Speaker dan Ahli Dewan Rakyat Parlimen Ke-14

Fab Foodies! Tue, 4 Sep 2018

Halia Membantu Dalam Menyembuh Penyakit

Halia biasa di gunakan dalam masakan tidak kira kaum tetapi jika dapat membantu dalam menyembuhkan beberapa penyakit kenapa tidak diamalkan

| Live TV