Hiburan By: SGMS Faida June 2, 2019 @ 6:00am

’Ayah Kena Strong…’- Liza Hanim Doa Bapa Sembuh Dari Kanser

“Ayah kena strong ye yah..Ayah fighter, the toughest man I know,” tulis penyanyi Liza Hanim meluahkan kata semangat kepada bapanya yang kini bertarung penyakit kanser di hospital.

Menerusi laman Instagramnya, pelantun Andai Ku Bersuara itu memberitahu bapanya seorang lelaki kuat yang pernah dikenali.

“Anak-anak ayah semuanya fight sekali.

“Tuhanku, hilangkanlah penyakit. Berikanlah kesembuhan karena Kau adalah penyembuh.

“Tiada yang dapat menyembuhkan penyakit kecuali Kau dengan kesembuhan yang tidak menyeksakan,” tulisnya.

Menjengah di ruangan komen, rata-rata rakan artis dan peminat turut sama mendoakan kesembuhan ayahnya serta berharap Liza kuat menghadapi dugaan.

Difahamkan, bapanya, Abdul Halim yang berusia 73 tahun disahkan menghidap kanser paru-paru tahap empat selepas membuat pemeriksaan sejak awal April lalu.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 2 Jan 2020

黄明志创造奇迹!吉隆坡站倒数跨年演唱会万人力挺门票完售

2020黄明志创造奇迹 「4896 FINAL CALL 吉隆坡站 倒数跨年演唱会」万人力挺门票完售圆满成功!

Hiburan Wed, 27 Nov 2019

Kendall Jenner Dan Boyfriend Rancang Ambil Anak Angkat?

Ambil anak angkat pun best jugak kan! Just wait and see.

Hiburan Sat, 13 Jan 2018

“Farid Kamil Tertekan Lama Tak Jumpa Anak”

Dia mungkin mengalami tekanan perasaan dan masalah mental. Moga semuanya selamat dan dipermudahkan segala urusan

Hiburan Wed, 6 Jun 2018

Putus Tunang, Mariah Carey Jual Cincin Harga RM 8.4 Juta

pihak pengurusan Mariah menepis dakwaan tindakan penyanyi berusia 48 tahun kerana mengalami masalah kewangan.

Hiburan Tue, 24 Sep 2019

Butterfingers Bakal Bagi Kejutan Di Konsert 2 November Depan!

Mari sama-sama gegarkan Stadium Malawati bersama Butterfingers!

Hiburan Sat, 14 Jul 2018

TIME Beri Amaran Kepada Telekom Malaysia

Awal minggu ini, kita dihidangkan dengan pengumuman berkenaan pakej unifi Turbo daripada Telekom Malaysia(TM) kepada semua pelanggan mereka. Ia tentunya merupakan satu berita yang amat menggembirakan pengguna internet di Malaysia yang sudah lama mengidamkan internet yang lebih […]

Hiburan Mon, 27 Aug 2018

Lagu Bebas Gimik, Aishah Percaya ‘Malar’ Ada Magis Tersendiri

Akui Aishah, sesebuah lagu tidak memerlukan gimik berlebihan sekiranya ia kuat untuk menarik minat pendengar. Betul juga kan?

Hiburan Thu, 7 Jun 2018
Events Tue, 15 Oct 2019
LIFESTYLE Wed, 18 Apr 2018

Wow! Gincu Untuk Penggemar ‘Musang King’

Hadir dalam warna kuning seakan-akan warna durian musang king, kami pasti korang yang sukakan durian memang rasa ‘kenyang’ jer bila gunakan gincu ini. Tak menyesal punya beb!

| Live TV