Featured By: Maya Basir October 11, 2022 @ 5:19pm

Azhan Rani Dedah Pernah Alami Nasib Sama Seperti Wafariena – “Siapa Nak Tanggungjawab?”

Susulan kecederaan yang dialami pelakon Wafariena Roslan kerana melakukan aksi lagak ngeri semasa pengambaran, pelakon Azhan Rani tampil berkongsi pengalaman sama ketika dahulu.

Menerusi perkongsiannya di Instagram, dia mendoakan kesembuhan Wafariena dan meluahkan perasaan tentang kemalangan yang pernah dialaminya.

“Semoga cepat sembuh Wafariena. Benda nak jadi nak buat macam mana kan? Tapi bila jadi apa pula tindakan untuk elak perkara ni berulang dan siapa yang nak tanggungjawab?

“Bukan nak ungkit, sekadar kongsi. Kes aku accident dulu, aku dikerahkan mengejut datang ke set shooting tengah hari kononnya ada pelakon patut yang patut datang pada waktu tu tak dapat datang,” katanya.

Menurutnya, dia sepatutnya tiba di lokasi pengambaran pada pukul 4 petang namun kerana lokasi rumahnya agak jauh, Azhan Rani membawa motosikal untuk tiba lebih cepat.

Namun, malang tidak berbau, dia mengalami kemalangan ketika dalam perjalanan ke lokasi pada waktu tengahari itu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Azhan Rani (@azhan_rani)

Pada ketika itu, dia meminta pertolongan orang di lokasi kejadian untuk membantunya membuat panggilan video dengan pihak produksi dan dibantu sahabat baiknya, Beto Khusyairi.

“Lepas tu wakil production datang tengok aku kat wad kecemasan dan tolong call sahabat baik Beto Khusyairy untuk uruskan aku lepas tu.

“Yang lain dia bantu carikan towing motor aku ke rumah sahabat aku dan sahabat aku yang bayarkan towing tu. Itu sajalah dari produksi untuk aku,” jelasnya.

Tambahnya lagi, sepanjang lapan hari berada di hospital, tiada seorang daripada pihak produksi datang menjenguk keadaannya.

Pelakon ini juga turut bimbang dengan nasib krew belakang tabir sekiranya kemalangan yang tidak diingini berlaku ke atas mereka.

“Nasib aku mungkin baik sikit sebab aku ada insurance sendiri. Daripada masuk wad pembedahan sampai ulang-aling buat physio lebih RM50,000 juga kos dia. Tutup mata lah sebab ada insurance.

“Tapi itu aku. Terfikir pula kalau krew dan pekerja belakang tabir? Siapa yang akan bela nasib mereka? Sama-sama kita perbaiki,” ujarnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 18 Mar 2021

Zed Zaidi Cadang Artis Diberikan Vaksin Awal, Gunakan Pengaruh Anak Seni Untuk…

Presiden Persatuan Seniman Malaysia (Seniman), Zed Zaidi mendedahkan mereka mendengar banyak keluhan dan menerima banyak aduan daripada anak seni mengenai kekerapan melakukan ujian calitan (swab test) sebelum memulakan sesebuah projek. Pelakon dan kru produksi perlu

Trending Wed, 24 Mar 2021

Akses Tontonan Awal Drama Terbaharu Bagi Pengguna Platform iQiyi Dan Primeworks Studio

Selepas pengumuman kerjasama diantara platform penstriman antarabangsa iQiyi bersama Media Prima Berhad dan Celcom Axiata Berhad (Celcom), pihak Media Prima yakin bahawa kredibiliti yang ditonjolkan iQiyi dapat membantu mengeksport kandungan dan menggilap bakat tempatan di

Trending Thu, 4 Apr 2019

为什么女人比男人长寿?10张照片完整解答

科学家告诉我们:女人比男人长寿的原因相当多,其中就因为男生大脑的额叶发展比女生来得缓……

Featured Mon, 23 Dec 2019

8 teknik pertolongan cemas asas yang anda wajib tahu

Anda boleh selamatkan nyawa seseorang dalam situasi yang cemas.

Hiburan Wed, 10 Oct 2018

Sweetnya…Wawa Zainal Hadiahkan Suami Kereta Mewah

Pelakon berusia 27 tahun itu memberi kejutan kepada suami tersayang sebagai tanda membalas kejutan yang diberikan sebelum ini.

Featured Sun, 17 Apr 2022

“Lagu Ini Ada Kaitan Dengan Kisah Peribadi Saya” – Hael Husaini Harap Single Sama Seperti Dulu Diterima Peminat

Kejayaan demi kejayaan telah diraih oleh penyanyi popular Malaysia, Hael Husaini.  Walaupun baharu sahaja empat bulan single ‘Kelentang Kelentong’ ciptaannya bersama rakan komposer, Ezra Kong dilancarkan, dengan lebih dari 6.4 juta tontonan di YouTube, beliau

Trending Thu, 7 Oct 2021

Akim & Stacy Tubuhkan Kumpulan DUNYA

Tidak dinafikan sepanjang tempoh hampir dua tahun negara dilanda pandemik Covid-19, industri hiburan tempatan terutama arena muzik sunyi. Tidak banyak perkembangan baharu dilihat. Enggan terus dibelenggu kesepian, penyanyi Akim Ahmad dan Stacy menerusi syarikat rakaman

Featured Thu, 11 Aug 2022
Hiburan Mon, 16 Apr 2018

Persis Bidadari, Fazura Makin Cantik Dalam Koleksi Busana Infinence

Dalam perkembangan lain, Fazura turut memberitahu beliau bakal masuk ke set penggambaran filem bersama produksi Indonesia.

Featured Thu, 15 Sep 2022

Finaz Yunus Minta Individu ‘Tinggal’ & ‘Cabut’ Gelaran Agamawan – “Kalau Tak Mampu Kawal Nafsu, Cari Kerjaya Lain”

Somehow ada betul apa yang Finaz cakapkan ni… ‘Title’ tu tanggungjawab yang besar bukan sekadar populariti 😌

| Live TV