Featured By: Aqilah Paharuzi November 1, 2022 @ 5:14pm

Azhan Rani Dedah Punca Lutut Elly Mazlein Cedera – “Buat Step Kuda Bersorak Tiba-Tiba…”

Pelakon, Elly Mazlein baru-baru ini mengejutkan ramai pihak apabila mengalami kecederaan ketika menjalankan set penggambaran.

Elly atau lebih mesra disapa Kak Kepom berkongsi berita berkenaan menerusi hantaran di Instagram miliknya telah meraih perhatian ramai.

“Apabila tak di sangka-sangka. Thank you ma love @budakijat @radiusone_official, En. Fazli, Ez. Sham, Artis & crew team manjakan Kepom sangat.

“Tolong Kepom siap letak spray la ais la beli itu ni la untuk si budak lutut yang meletop ni, siap panggil orang physiotheraphy datang check lutut, thank you, thank you, thank you. Alhamdulillah tak serius .. cuma jalan tu agak tak mcm Miss World la dik.,” tulisnya di ruang kapsyen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 💋SaraAzlan💋 (@iamellymazlein)

Susulan itu, pelakon Azhan Rani yang juga berada di set penggambaran sama tampil mendedahkan punca sebenar disebalik kecederaan lutut yang dialami oleh pengacara TV versatil itu.

Menurut Azhan, Kak Kepom tersalah step ketika bersorak semasa membuat penggambaran terakhir di tengah lewat malam.

“Inilah punca dia. Gambar ni sebelum kejadian kaki Kepom kesayangan Malaysia ni meletop. Time ni dah lewat malam jugak nak buat scene terakhir ni. Dia macam biasa la energy macam kat GV tu buat step kuda bersorak tiba-tiba kaki dia meletop.

“Terduduk terus. Lepas bagi rehat, team produksi hembus-hembus sikit, bagi dia makan coklat pastu dia sambung lagi scene tu macam tak ada apa-apa.

“Semalam kat set ni dah terjingkut-jingkut. Produksi siap panggil team physiotherapist datang buat alignment balik kat kaki Kepom,” katanya.

Dalam pada itu, Azhan sempat mengusik Kak Kepom untuk menggunakan kerusi roda demi menjalankan tugasnya sebagai pengacara di sebuah program realiti nyanyian terkemuka, namun tidak menyangka selebriti ini mengikuti cadangannya.

“Masa tu dah cakap dah macam mana nanti kat GV. Saja main-main cakap why not nanti pakai je wheelchair kalau susah sangat. Nukan senang nak tengok host live pakai wheelchair kat TV.

“On the way aku balik dari set drama #gilaviral ni dah nampak kat feed dia buat hal atas stage dengan wheelchair. Kepom memang fighter! #salute,” ujarnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Azhan Rani (@azhan_rani)

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 17 Jul 2019

Sambut Ulang Tahun Ketiga Perkahwinan, Kenapa Azwan Kombos Mohon Maaf Dengan Isteri?

Happy Anniversaary Azwan & Ezzaty. Semoga terus bahagia hingga ke syurga!

Featured Mon, 28 Mar 2022

Sah Jadi Isteri, Natasha Hudson Mohon Doa Kesejahteraan Perkahwinan Kali Ini

Alhamdulillah, Tahniah Natasha! Kita doa yang baik-baik ya.. 😍

Hiburan Tue, 13 Mar 2018

“Seluar Sendat Mendat, Tersembul Sini Sana,” Janna Nick Mohon Maaf Isu Seluar Ketat

Janna telah memohon maaf berkenaan cara pemakaiannya melalui insta story beliau. Menurutnya, pembantu peribadi beliau yang menyuruhnya memakai seluar tersebut kerana ia lebih sesuai dipadankan dengan baju yang dipakai oleh Janna pada ketika itu.

Trending Wed, 10 Apr 2019

灵异专家告诉你《10个你家有鬼的迹象》

虽然科技逐渐发达,很多人也不相信有鬼的存在,然而层出不穷的闹鬼事件和都市传说,还是不断的被发现,令人毛骨悚然……

Featured Tue, 24 Apr 2018

Ini Cara Paling Berkesan Untuk Berhenti Merokok, Menurut Sains

Ramai ingat cara efektif ialah dengan mengurangkan jumlah rokok yang mereka hisap sikit demi sikit sampai mereka berhenti.

Trending Sat, 23 Feb 2019

Kematian Akibat Difteria, Tak Pernah Ambil Suntikkan Imunisasi Sejak Lahir

Kematian Kanak-Kanak Akibat Difteria, Tak Pernah Ambil Suntikkan Imunisasi Sejak Lahir

Trending Thu, 15 Nov 2018

Tunai Permintaan Tunang Juga Mangsa Korban Lion Air, Gadis Ini Bersanding Sendirian. Sedihnya!

Rio, merupakan antara 189 mangsa nahas pesawat Lion Air penerbangan JT610 yang terhempas 13 minit selepas ia berlepas dari Jakarta pada 29 Oktober lalu.

| Live TV