Hiburan By: SGMS Enal December 21, 2017 @ 1:53am

Bagi Jantan Lain Pegang Bini Kau, Asal Tak Jual Aje

Baru-baru ini, nama pelakon Sharifah Sakinah menjadi bualan netizen apabila babak mesranya bersama Aiman Hakim Redza dikatakan tidak disenangi ramai.

Ada pihak yang menyalahkan suami Sakinah, Aliff Adha, yang seperti tidak kisah isterinya itu dipeluk oleh lelaki lain.

Lebih teruk, Instagram suaminya diserang netizen dan menggelar suaminya dayus kerana tidak tahu menjaga maruah isteri.

 

Baik jual je bini kau sebab kau DAYUS!

“Juallah bini kau, lagipun cara kau bagi jalan lain molest bini kau serupa kau jual je sebab kau kategori dayus tak ada maruah! Duit dan professionalism besar bagi kau. Bukan tuntutan agama pum! Melayu akhir zaman ayat tepat bagi insan macam kau.”

Ini jawapan suami Sharifah Sakinah

Namun, suami Sakinah, membalas komen tersebut dengan cara yang tenang dan meminta maaf jika dia tidak menjalankan tugas sebagai seorang suami.

Difahamkan, individu yang memberikan komen tersebut menggunakan akaun palsu semata-mata untuk memburukkan nama Sharifah Sakinah dan suami. Tak pasal-pasal nama orang lain buruk.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 20 Nov 2019

Funky Fresh Studios Dan JD Sports Malaysia Bergabung Tenaga Anjur Junior Dance Camp 2019

Anak anda minat tarian hip hop? Ini masanya untuk belajar dengan profesional pada musim cuti sekolah ini!

Hiburan Tue, 30 Jul 2019

Sufian Suhaimi Kembali Bercinta?

Tanpa berselindung, Sufian mengaku meminati Jasmine yang kali pertama ditonton ketika mengendalikan program sukan bola sepak.

Hiburan Wed, 11 Dec 2019

Intan Najuwa Bengang Dengan Netizen!

Jaga tepi kain sendiri dah lah ye!

Hiburan Tue, 19 Nov 2019
Hiburan Mon, 15 Jan 2018

Kilafairy Lancar Single Dengan Artis Antarabangsa

Untungnya dapat lancar single baru dengan artis antarabangsa, siapakah insan itu?

Hiburan Wed, 31 Jul 2019

Wow…Isteri Dedah Sikap Sebenar Alif Satar Di Rumah!

Alif ni macam mana agaknya bila di rumah ya?

Hiburan Sat, 16 Feb 2019

Syukur! Azharina Keluar Hospital Selepas Empat Hari Di Wad

Semoga cepat sembuh Nina! Tak sabar nak tengok Nina di Konsert Azharina Queen Of Soul.

Hiburan Wed, 18 Jul 2018

People are Petitioning to the Government for Dispatch to Be Shut Down

It seems like people finally realise how damaging Dispatch’s reporting can be.

Hiburan Tue, 11 Dec 2018

Alif Satar Buang Karakter Lelaki Romantik Demi PIA?

Asyik bawa karakter lelaki romantik je, Alif Satar nekad keluar zon selesa.

Hiburan Wed, 13 Nov 2019

| Live TV