Featured By: Khairil Khusyairi March 20, 2023 @ 9:30pm

Bakal Raikan Golongan Anak Yatim, Khai Bahar Kenang Pernah Hidup Susah – “Inilah Masanya Untuk Saya Beri Balik”

Penyanyi Khai Bahar mahu berkongsi rezeki bersama insan yang memerlukan, terutamanya golongan anak yatim.

Khai atau nama senenarnya, Muhammad Khairul Baharuddin, 28, mengimbau kembali saat dirinya juga mengalami nasib kurang senang suatu ketika dahulu.

Khai berkerjasama penganjur XUTFilm Studio bakal meraikan anak-anak yatim dengan mengadakan majlis berbuka puasa bersama peghuni rumah kebajikan Raudhatul Al-Faeez pada Ramadan ini.

“Saya sendiri teringat apabila saya juga bukan datang daripada keluarga senang. Bila dapat rezeki macam ini, saya rasa inilah masanya untuk saya beri balik dengan apa yang saya dah miliki sekarang.

“Rezeki yang saya dapat ini bukan saya dapat sepenuhnya, ia adalah doa orang diluar sana. Saya rasa ada peluang bagi saya dan orang lain juga. Sambil kita berpuasa, kita beramal.

“Ini adalah salah satu cara kita untuk membantu mereka yang memerlukan” katanya.

Tambah pelantun lagu Sengsara ini, dia menyifatkan setiap kebaikan yang dilakukan adalah percuma tanpa memerlukan bayaran.

“Saya rasa untuk buat kebaikan ini tak perlukan bayaran, bagi saya banyak cara yang boleh kita buat sebab ianya percuma.

“Kalau kita tak mampu beri duit, kita boleh buat dengan cara memberi kesederan kepada orang untuk berbuat baik,” tambahnya.

Dalam pada itu, Pengurus Projek mewakili XUTFilm Studio, Shahriz Taher, memaklumkan objektif program ini bagi meraikan anak-anak yatim sekaligus menggalakkan orang ramai untuk berbuat kebaikan dengan meraikan golongan tersebut.

“Julung kalinya kami menganjurkan program ini dan kami mahu berkongsi kegembiraan, apatah lagi menjelang Aidilfitri. Dengan ini, kami mahu membuka peluang orang ramai wakaf pahala dengan memberi sumbangan secara individu kepada rumah kebajikan ini.

“Kami tak target penuh atau taktapi ini inisiatif kami sendiri untuk mengumpul orang mengumpul pahala dalam bulan Ramadan,” ujar Shahriz.

Majlis berbuka puasa bersama Khai Bahar bagi meraikan anak yatim dan miskin Raudhatul Al-Faeez bakal diadakan di Grand Barakah Hotel, Ampang, Kuala Lumpur pada 14 April depan.

Tiket dijual secara individu atau meja bermula RM208 hingga RM478 dan boleh dibeli menerusi talian 01170270028.

Foto kredit: Shiddiqin Zon / Media Mulia

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 4 Jul 2018

Kes 1MDB; Pasport Jho Low Dah Batal

Pasport beliau telah dibatalkan, jadi apa-apa tindakan akan diambil di luar negara kerana dia tidak lagi memiliki pasport Malaysia, sekiranya dia mahu ‘travel’ dia akan diambil tindakan oleh pihak berkuasa di sana.

Trending Mon, 15 Jun 2020
Featured Tue, 14 Sep 2021
Trending Thu, 9 Aug 2018

Untungnya Wanita Ini Punya Suami Yang Ikhlas Memperisteri Dan Menjaganya

Keagungan cinta pasangan suami isteri ini bukan lakonan layar kaca televisyen namun benar-benar wujud.

familuv Sat, 2 May 2020

Sedihnya lihat ‘rumah’ pelajar bijak ini yang begitu daif

Jika selama ini kita menganggap kisah pelajar miskin yang berjaya menggenggam segulung ijazah hanya berlaku dalam drama sahaja, namun penularan wabak COVID-19 sejak Februari lalu membuka pelbagai kisah masyarakat yang selama ini tidak diketahui ramai.

Hiburan Wed, 8 Feb 2023
Hiburan Fri, 23 Aug 2019
Hiburan Sun, 31 Dec 2017

ZUL ARIFFIN AKUI SUDAH HILANG ARAH

Semoga Zul Ariffin terus tabah dalam menjalani kehidupan pada masa hadapan

Events Sun, 3 Mar 2019

李幸倪终于回马开唱!星途艰辛爸爸很自责

李幸倪终于回马开唱!出道10年星途艰辛,让爸爸很自责是否给女儿选错了路~

| Live TV