Hiburan By: SGMS Faida January 20, 2020 @ 11:49am

Bangunkan Aplikasi Go Eat, Fikry Bantu Suri Rumah Jana Pendapatan

Pelakon Fikry Ibrahim kini melangkah setapak lagi ke hadapan apabila memulakan perniagaan penghantaran makanan atas talian, Go Eat.

Diteraju bersama Dato Khairil Muzamil, Fikry memaklumkan aplikasi ini dibangunkan bagi meningkatkan kompetensi anak muda Malaysia bersaing di peringkat global serta membawa nama Malaysia sejajar dengan kemajuan negara lain.

“Apa yang membuatkan Go Eat berbeza dengan aplikasi lain ialah kami menyediakan Home Cook iaitu masakan dari rumah yang boleh dibeli di atas talian.

“Bayangkan jika tiba tiba anda terasa nak makan asam pedas masakan dari rumah, Go Eat boleh bantu merealisasikannya,” katanya ketika ditemui di sidang media pelancaran Go Eat di Damansara Perfomance Art Centre (DPAC), Sabtu lalu.

Bercakap mengenai misi Go Eat, Fikry berharap usaha ini dapat membantu suri rumah yang mempunyai teknik masakan hebat untuk menjana wang.

“Dari hobi boleh tukar ke kerjaya. Bagi sesiapa yang suka memasak dalam masa sama mahu menjana pendapatan, anda boleh mendaftar di bawah aplikasi Home Cook. Dalam masa sama, perut kenyang dan boleh menguntungkan,” katanya.

Go Eat merupakan satu aplikasi digital keluaran sulung oleh satu syarikat bumiputera Malaysia, Go Eat Sdn Bhd (1326623-X).

Aplikasi ini mula dibangunkan pada pertengahan tahun 2019.

Sabtu lalu, 18 Januari 2020, aplikasi ini telah siap 100% dan dilancarkan dengan penuh gilang-gemilang meraikan 200 tetamu jemputan dari seluruh negara.

Aplikasi digital Go Eat ini merupakan aplikasi servis penghantaran makanan yang pertama dibangunkan oleh anak tempatan di Malaysia.

Dibarisi oleh keseluruhan anak-anak tempatan yang menjadi tulang belakang pengurusannya, Go Eat tampil gah dengan warna tema Hitam dan Kuning melambangkan imej produk dan hasil tangan rakyat Malaysia.

Aplikasi ini juga menyediakan ribuan peluang pekerjaan dalam sektor logistik, makanan dan minuman serta perniagaan dari rumah iaitu “Home-cook”.

Aplikasi Go Eat boleh di muat-turun di kedua-dua platfom iaitu Android Playstore dan IOS Appstore bermula 18 Januari 2020.

Menggunakan pendekatan aplikasi mesra pengguna, Go Eat menyasarkan jumlah muat turun sehingga mencecah 1,000,000 pengguna dalam tempoh 6 bulan operasi.

Hadir ke pasaran digital bersama slogan “Lets Go Eat”, aplikasi ini dilihat mampu mencabar kedudukan aplikasi digital yang sedia ada. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 25 Jan 2018

FANS NO LONGER ABLE TO SEND GIFTS TO BTS

Sending presents are often seen as a sign of love, appreciation and admiration. Unfortunately, fans are no longer allowed to send BTS members gifts.

Events Tue, 26 Mar 2019

Make Your Date Night a Very Special One This Weekend with Hannah Lo and Ash Nair

Sometimes, we need other people to help us get more intimate with ourselves.

Events Thu, 25 Jul 2019

相隔8年再出发!欣彦「大玩性感」用音乐唱游亚洲

相隔8年Zyen欣彦再次以「芭莎公主」身份发行全新专辑,服装造型更是大露事业线,不惧走光!

Events Thu, 23 May 2019

‘Check In Kampung’ With Media Prima And Samsung Galaxy Squad A

Guys, don’t forget to  spread good deeds in the holy month of Ramadhan with Samsung Squad A

Hiburan Wed, 19 Sep 2018

Nabila Huda Disangka Penjaga Pintu? Gambar Ini Pasti Membuatkan Anda Ketawa!

Teruja nak ambil gambar dengan Tulus… Ya, muka pertama tu belum bersedia. Yang kedua dah terlebih yakin dan lebih ceria…

LIFESTYLE Wed, 10 Jan 2018

DISCOVER THE BEST OF SOUTHEAST ASIA WITH GOASEAN!

The perfect travel, lifestyle and food channel for all ages is here – GOASEAN! The one stop channel that will bring convenience and help for travelers before they depart, so let’s check out the top 5 reasons on why we should watch GOASEAN!

Hiburan Sat, 21 Jul 2018

Suami Dituduh Curang, Sharifah Sakinah Bengang?

Siapa Anda, Pelik Gila? Siapa tak bengang kan, tiba-tiba tak semena-mena hantar mesej menuduh macam tu. Sabarlah ya…

Hiburan Fri, 5 Jul 2019

Benda Negatif? Sorry, Next!

Teruskan menjadi Ibu Yang Terbaik!

Hiburan Tue, 15 May 2018

Proses Rakaman Lagu Sajat Memang Wow!

Bukan main lagi kan, siap dapat pujian daripada Rudy lagi. Tapi, apa pulak kata Kelly terhadap lagu Sajat ni?

Hiburan Fri, 20 Sep 2019

| Live TV