Hiburan By: SGMS Faida March 8, 2019 @ 1:24pm

Bapa Angkat Azharina Kini Tenat Di Hospital

Penyanyi Azharina memaklumkan bapa angkatnya yang dikenali sebagai Hamidi kini tenat di hospital.

Menurut penyanyi Elergi Sepi ini, dia berasa hiba apabila lelaki yang menjaganya sejak dari usia 18 tahun kini sakit terlantar di hospital.

“ Asalamualaikum semua, papa Nina sedang tenat di hospital. Dialah yang menjaga dan selalu menasihati Nina bersama mama dari usia Nina 18 tahun perkenalan pertama kami sehingga Nina menjadi ibu tunggal sekarang.

“ Dialah imam bila mana setiap kali ada bacaan doa dan solat di rumah. Papa Hamidi mengambil Nina menjadi anak angkatnya bila dia mula melihat Nina, kasih sayang papa dan mama tak ada bezanya dengan yang lain,” katanya hiba.

 
 
 
View this post on Instagram

Asalamualaikum semua . Papa nina sedang tenat di hospital . Dialah yang menjaga dan selalu menasihati nina bersama mama dari usia nina 18tahun perkenalan pertama kami sehingga nina menjadi ibu tunggal skarang . Dialah imam bilamana setiap kali ada bacaan doa dan solat di rumah . Papa hamidi mengambil nina menjadi anak angkatnya bila dia mula melihat nina … kasih sayang papa dan mama tak ada beza nya dgn yang lain . Sama seperti anak kandung mereka . Sedih pilu hati nina melihat keadaan papa begini . Setiap nina di landa masalah papa slalu mendengar luahan dan menasihati nina bersabar . Di usia 74tahun dia gagahi setiap langkahnya setiap hari 5x ke surau nurul imam dan menguruskan hal hal surau . Doakan papa senantiasa sehat dan kuat menghadapi sakit ini . Semoga papa bisa sembuh . Anakmu nina … sayang papa

A post shared by Azharina Azhar (@azharina_a) on

Tambah penyanyi berusia 34 tahun ini, dia sudah menganggap Papa Hamidi seperti bapa kandungnya sendiri.

“ Setiap kali Nina dilanda masalah papa selalu mendengar luahan dan menasihati Nina bersabar. Di usia 74 tahun dia gagahi setiap langkahnya setiap hari lima kali ke surau Nurul Imam dan menguruskan hal surau,” katanya.

Ibu kepada Rahmat Azharin Azhar Abdullah ini turut mendoakan agar bapa angkatnya itu dikurniakan kesembuhan oleh Allah SWT.

“  Doakan papa sentiasa sihat dan kuat menghadapi sakit ini. Semoga papa bisa sembuh. Anakmu Nina…sayang papaa,” akhirinya.

Dalam perkembangan lain, Azharina bakal beraksi di Konsert Azharina Queen of Soul yang bakal berlangsung pada 29 Jun di Royale Theatre Shah Alam, Selangor. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 21 Jan 2019
Hiburan Mon, 23 Jul 2018

10 Male Hollywood Celebrities Who are Shorter than 170cm

They always look taller in screens.

Hiburan Thu, 14 Mar 2019

‘Jangan Suka Besarkan Hal Remeh’- Wawa Zainal Kongsi Tips Kahwin Di Usia Muda

Saya mengaku dahulu seorang yang suka besarkan hal yang kecil. Boleh bergaduhlah dibuatnya…

Hiburan Tue, 9 Jul 2019

Yana Samsudin Terkejut Anak Buat ‘Hal’ Lagi

Ciuman terbaik dari ibu bapa pada anak adalah ubun-ubun, dahi, pipi dan tangan.

Hiburan Fri, 16 Feb 2018

AKHIRNYA, DRE KEMBALI KE PANGKUAN NEDIM

Detik-detik pertemuan antara Nedim dan Dre turut menarik perhatian netizen dan followers Nedim di laman instagram beliau. Malah mereka turut berkongsi perasaan tersebut

Hiburan Tue, 27 Mar 2018

Cabaran Anuar Zain Berdepan BCL Dan Yuka

Bagi penyanyi A-List ini, dia dan dua lagi penyanyi yang popular di negara Indonesia itu perlu memilih lagu mengikut kesesuaian vokal mereka memandangkan ini adalah kali pertama mereka bekerjasama

Hiburan Wed, 31 Jul 2019
Hiburan Wed, 1 Aug 2018

Layarlah Kembali Momen Filem Pulang Anda Bersama Dayang Nurfaizah

Bagi sesiapa sahaja yang telah menyaksikan filem Pulang pastinya anda bukan sahaja dapat menghayati setiap pengorbanan dalam cerita ini, malah turut terbuai dengan kelunakan suara Dayang Nurfaizah menerusi lagu Layarlah Kembali bukan?

Hiburan Wed, 20 Mar 2019

‘Pandang Saya Sebagai Penyanyi Bukan Penyampai Radio’- Young & Gentleman Buah Tangan Terbaru Haiza

Lama tak muncul dengan single, Haiza siap sedia menawan balik industri hiburan dengan ‘Young & Gentleman’. Mesti best ni!

Hiburan Tue, 6 Feb 2018

PELIK KIRIMAN ‘KASIH’ KIM KARDASHIAN

  Hari Kekasih atau Valentine’s Day selalunya disambut dengan kiriman hadiah kepada pasangan masing-masing atas rasa kasih sayang. Tetapi lain pula bagi aktres Hollywood terkenal, Kim Kardashian. Isteri kesayangan penyanyi rap, Kanye West ini nampaknya […]

| Live TV