Hiburan By: SGMS Faida March 8, 2019 @ 1:24pm

Bapa Angkat Azharina Kini Tenat Di Hospital

Penyanyi Azharina memaklumkan bapa angkatnya yang dikenali sebagai Hamidi kini tenat di hospital.

Menurut penyanyi Elergi Sepi ini, dia berasa hiba apabila lelaki yang menjaganya sejak dari usia 18 tahun kini sakit terlantar di hospital.

“ Asalamualaikum semua, papa Nina sedang tenat di hospital. Dialah yang menjaga dan selalu menasihati Nina bersama mama dari usia Nina 18 tahun perkenalan pertama kami sehingga Nina menjadi ibu tunggal sekarang.

“ Dialah imam bila mana setiap kali ada bacaan doa dan solat di rumah. Papa Hamidi mengambil Nina menjadi anak angkatnya bila dia mula melihat Nina, kasih sayang papa dan mama tak ada bezanya dengan yang lain,” katanya hiba.

 
 
 
View this post on Instagram

Asalamualaikum semua . Papa nina sedang tenat di hospital . Dialah yang menjaga dan selalu menasihati nina bersama mama dari usia nina 18tahun perkenalan pertama kami sehingga nina menjadi ibu tunggal skarang . Dialah imam bilamana setiap kali ada bacaan doa dan solat di rumah . Papa hamidi mengambil nina menjadi anak angkatnya bila dia mula melihat nina … kasih sayang papa dan mama tak ada beza nya dgn yang lain . Sama seperti anak kandung mereka . Sedih pilu hati nina melihat keadaan papa begini . Setiap nina di landa masalah papa slalu mendengar luahan dan menasihati nina bersabar . Di usia 74tahun dia gagahi setiap langkahnya setiap hari 5x ke surau nurul imam dan menguruskan hal hal surau . Doakan papa senantiasa sehat dan kuat menghadapi sakit ini . Semoga papa bisa sembuh . Anakmu nina … sayang papa

A post shared by Azharina Azhar (@azharina_a) on

Tambah penyanyi berusia 34 tahun ini, dia sudah menganggap Papa Hamidi seperti bapa kandungnya sendiri.

“ Setiap kali Nina dilanda masalah papa selalu mendengar luahan dan menasihati Nina bersabar. Di usia 74 tahun dia gagahi setiap langkahnya setiap hari lima kali ke surau Nurul Imam dan menguruskan hal surau,” katanya.

Ibu kepada Rahmat Azharin Azhar Abdullah ini turut mendoakan agar bapa angkatnya itu dikurniakan kesembuhan oleh Allah SWT.

“  Doakan papa sentiasa sihat dan kuat menghadapi sakit ini. Semoga papa bisa sembuh. Anakmu Nina…sayang papaa,” akhirinya.

Dalam perkembangan lain, Azharina bakal beraksi di Konsert Azharina Queen of Soul yang bakal berlangsung pada 29 Jun di Royale Theatre Shah Alam, Selangor. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 25 Oct 2018

Chow Yun Fat Hanya Belanja RM424 Sebulan Walaupun Jutawan

Bintang antarabangsa bernilai HK$5.6 Billion (RM2.97 juta) ini hanya membelanjakan sebanyak RM424 sahaja sebulan.

Hiburan Tue, 25 Sep 2018

Rindu Zaman Kanak-Kanak, Khadijah Ibrahim Mula Bisnes Sarapan Ala Singapura

Saya seorang yang sangat mementingkan sarapan. Pengambilan makanan berat pada waktu pagi adalah rutin wajib yang saya amalkan sejak dulu lagi.

Hiburan Tue, 24 Sep 2019

Hael Husaini Jadi Pengganti?

Apakah kesudahannya?

Hiburan Fri, 22 Feb 2019

Malaysian Chinese Media Slammed for Dispersing Song Song Couple Divorce Rumours

Don’t believe everything you read, even if they are a major news outlet.

Featured Fri, 5 Nov 2021

“Sangat Mencabar, Tapi Saya Rasa Saya Akan…” – Ismail Izzani Akui Sukar Buat Pilihan

Selalu macam tu kan penyanyi nak jadi pelakon, pelakon nak jadi penyanyi….

Hiburan Fri, 23 Feb 2018

IZREEN AZMINDA NAIK ‘HANTU’

Sebelum Amar menikahi Amyra, Izreen dan Amar menjadi bahan gosip dan usikan netizen sebagai teman mesra.
Jadi, apabila gambar membandingkan wajah anak Izreen ketika bayi dengan anak Amar  yang kononnya seiras, apa sebenarnya yang mahu dibuktikan oleh si pengirim?

Hiburan Wed, 11 Dec 2019
Hiburan Mon, 18 Mar 2019
Events Thu, 24 May 2018

Ini Baru Betul-Betul ‘From Rural To Global’, Mak Cun’s Adventure Perkenal Permainan Digital!

Daripada latar kampung yang membangkitkan ‘mood’ drama Mak Cun itu sendiri sehinggalah kepada menu kegemaran rakyat. Pendek kata, permainan mudah alih ini mengangkat budaya Malaysia ke peringkat global bersesuaian dengan tagline drama Mak Cun, “ From Rural To Global”.

| Live TV