Hiburan By: SGMS Faida July 29, 2019 @ 10:29pm

‘Berada’ Taruhan Baharu Aman RA, Altimet, Noh Salleh

“Berada” merupakan single kelima Aman RA selepas pelancaran single “Yedowh”, “Tabah”, “Malu Tanya Sesat” dan “Bangun” yang terkandung di dalam album sulungnya “REBEL” yang telah di keluarkan pada bulan August 2018 (1.8.18).

Lagu yang mengabungkan tiga rakan artis iaitu Altimet, Noh Salleh dan Aman RA mencerminkan perjalanan hidup mereka dan latar belakang yang agak berlainan tetapi dalam setiap cabaran dan setiap kenangan ajaran yang mereka terima adalah perasaan bersyukur walau apa jua keadaan. 

Lagu yang berunsurkan pengajaraan ini juga mengunakan “wordplay” perkataan Berada (berharta), Berada (kedudukan) dan Brader (Persaudaraan).

Video muzik rasmi yang di terbitkan bulan May dan Jun 2019 telah sedikit sebanyak mengimbas kembali cabaran hidup yang mereka telah lalui dan kasih sayang dan dorongan yang telah di terima oleh Tuhan, kaum keluarga dan rakan-rakan. 

Imbasan inilah yang mengingkatkan mereka untuk sentiasa berterima kasih dan berendah diri.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 23 Aug 2019
Fab Foodies! Wed, 13 Jun 2018

Apa Di Dapur Bersama Chef Imelda; Kek Vanilla Oren

Chef Imelda Harris berkongsi resepi bagaimana menghasilkan kek gebu berperisa oren untuk dihidangkan buat tetamu di pagi Syawal nanti, cuba tau!

Hiburan Fri, 30 Nov 2018

Konsert Duo Dinamik Dapat Pujian, Tomok & Black Contoh Terbaik Penyanyi ‘From Zero To Hero’

Rasa macam kembali ke tahun 1999 pula pada malam ini. Masih ingat ketika di zaman New Boyz sedang popular, saya pernah berdepan dengan insiden lucu apabila van yang kami naik hampir terbalik kerana diserbu peminat.

Hiburan Wed, 14 Mar 2018

Elly Mazlein Sangkal Dakwaan, T***k Besar Bukan Pembedahan!

Beliau sedikit pun tidak kisah tentang pandangan masyarakat terhadap saiz payudaranya itu, kerana menurut Elly ia sama sekali diluar kawalannya. Dan, apa yang penting baginya ialah dia masih mampu dan masih diberikan rezeki untuk menyusukan anaknya itu.

Hiburan Wed, 19 Sep 2018

Kongsi Video Anak Autisme Bukan Nak Simpati, Zarina Zainuddin ‘Sound’ Netizen Biadab?

Sementara itu, pelakon Zarina Zainuddin yang aktif memuatnaik video anak-anak autisme sebelum ini turut terkena ‘tempiasnya’. Ya lah, siapa yang tak naik angin kan kalau orang kata begitu. Sabarlah ya…

Hiburan Sun, 8 Dec 2019

Pencipta ‘Keluang Man’ Meninggal Dunia

Al-Fatihah! Pencipta dan penerbit siri animasi digital Keluang Man, Kamaruddin Ismail, 63, meninggal dunia di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) jam 4.15 petang tadi. Kamaruddin atau lebih dikenali sebagai Kamn Ismail meninggal akibat serangan jantung […]

LIFESTYLE Tue, 9 Apr 2019

Experienced Somatic Coach René Roseburg to Help Enlighten The Sanchaya Guests

The Sanchaya invites guests to find their way in spirit and in life.

Hiburan Tue, 2 Jul 2019

‘Hello Everbody, My Name Is Edriel Obil’- Dynas Dedah Gambar Pertama Anak Selepas Beranak

Buat pertama kalinya, pelakon Dynas Mokhtar telah memperkenalkan anaknya selepas melahirkan pada 17 Mei lalu.

Hiburan Fri, 26 Oct 2018

费玉清「2019告別演唱会」最后一次登云顶舞台

「金嗓歌王」费玉清将于2019年4月12日及13日(星期六)晚上8时30分,再次踏上云顶云星剧场的舞台,举办他的个人告别演艺圈的巡回演唱会。

Hiburan Thu, 7 Dec 2017

POKEMON I CHOOSE YOU MALAYSIA!

Kali ini, Pokemon bakal menemui peminatnya di Malaysia! Kedatangan figura ini adalah bagi meraikan siri televisyen popular itu yang telah berusia 20 tahun.

| Live TV