Hiburan By: SGMS Faida August 2, 2019 @ 3:03pm

‘Bercakap Pun Dah Mengah’- Adira Berdebar Tunggu Masa!

Bakal bersalin tidak lama lagi, penyanyi Adira Suhaimi diminta menghadkan pergerakan kerana terlalu aktif menjalani rutin harian.

Adira atau pemilik nama penuh, Siti Adira Suhaimi juga sering berhadapan simptom mudah lelap terutama ketika memandu.

Oleh itu, Adira mengambil pendekatan untuk memanfaatkan masa di rumah terutama semakin hampir tarikh bersalin.

“Mengikut jadual, saya dijangka bersalin pada 8 Ogos depan namun berdebar juga kerana sudah menanti hari saja. Saya baru berjumpa doktor untuk pemeriksaan terakhir dan diminta untuk banyak berehat kerana mula rasa sakit pada bahagian pinggang.

“Hendak bercakap pun sudah ‘mengah’ kerana berat badan saya kini mencecah 80 kilogram. Tidak banyak beza dengan kehamilan sebelum ini, cuma saya lebih cepat penat, mungkin kerana kalut menguruskan dua anak saya iaitu Anggrek dan Assan.

“Saya juga mudah terlelap, kadang kala sedang berhenti di lampu isyarat pun sempat tertidur. Jadi, saya memastikan tidak banyak memandu kerana membahayakan nyawa saya dan anak-anak,” katanya kepada Xtra.

Tidak mengalami sebarang alahan pada kehamilan kali ini, penyanyi yang popular dengan lagu Pujaan Hati itu mendapat tahu dirinya hamil ketika kandungan berusia lima bulan.

Pasangan itu mendirikan rumah tangga di Songkhla, Thailand pada 3 Disember 2015 dan dikurniakan cahaya mata perempuan, Anggerik pada 10 Mac 2017.

“Memandangkan saya melahirkan Anggrek dan Assan melalui pembedahan, jadi saya perlu banyak mendapatkan nasihat doktor berhubung proses kelahiran cahaya mata ketiga ini. Saya berharap semua mendoakan kelancaran untuk bersalin nanti.

“Saya bakal menjalani tempoh berpantang di sini, mungkin ibu akan datang daripada Sabah untuk memantau. Memandangkan pernah ada pengalaman bersalin sebelum ini, jadi tidaklah begitu kekok,” kata Adira.

Oleh: Zaara Talita

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 26 Oct 2018

‘ Saya Bangga Jadi Muslim’, Sinead O’Conner Umum Peluk Islam

Kawan rapat, Elaine memberikannya hijab pertama dan beliau seram sejuk seluruh badan sewaktu melihat Shuhada menyarungkannya.

Hiburan Fri, 25 May 2018

Sherry Ibrahim Diuji Lagi

Kotak selebihnya semua berada dalam keadaan basah. Jumlah kerugian adalah sebanyak RM35,000 (membabitkan 312 helai tudung)

Hiburan Wed, 4 Dec 2019

Police Have Ruled Out Autopsy On Cha In Ha’s Body To Respect His Family Wishes

police have also asked the public not to spread rumors…

Hiburan Thu, 21 Nov 2019
Events Thu, 10 Oct 2019

Erra Fazira Akui Shahir Bukanlah Pilihan Utama

Wow, habistu siapa agaknya pilihan pertama Erra?

Hiburan Sat, 28 Apr 2018

Sajat Takut Jumpa Wartawan?

Nampaknya majlis pelancaran Nur Sajat Rated Xtra ni turut mendapat perhatian para media. Mungkin inilah sebabnya Sajat takut kerana, beliau bakal ‘diserang’ dengan soalan-soalan panas oleh wartawan tempatan kita

Hiburan Wed, 10 Apr 2019

11 Tahun Tanpa Single Baharu, Raihan Tetap Laku!

Siapa cakap kumpulan Legend dah tak aktif, baca ni!

TECH Wed, 7 Feb 2018

AIR ASIA LAUNCHES FACIAL RECOGNITION SYSTEM TO SPEED UP CHECK-IN

Check out the new system and learn on how to use it when it reaches airports near you.

Hiburan Fri, 1 Feb 2019

首要媒体超越谷歌和脸书!成为大马人最受欢迎的移动内容

马来西亚最大的整合媒体公司首要媒体超越谷歌和脸书,成为马来西亚人最受欢迎的移动内容!

| Live TV