Hiburan By: SGMS Faida August 2, 2019 @ 3:03pm

‘Bercakap Pun Dah Mengah’- Adira Berdebar Tunggu Masa!

Bakal bersalin tidak lama lagi, penyanyi Adira Suhaimi diminta menghadkan pergerakan kerana terlalu aktif menjalani rutin harian.

Adira atau pemilik nama penuh, Siti Adira Suhaimi juga sering berhadapan simptom mudah lelap terutama ketika memandu.

Oleh itu, Adira mengambil pendekatan untuk memanfaatkan masa di rumah terutama semakin hampir tarikh bersalin.

“Mengikut jadual, saya dijangka bersalin pada 8 Ogos depan namun berdebar juga kerana sudah menanti hari saja. Saya baru berjumpa doktor untuk pemeriksaan terakhir dan diminta untuk banyak berehat kerana mula rasa sakit pada bahagian pinggang.

“Hendak bercakap pun sudah ‘mengah’ kerana berat badan saya kini mencecah 80 kilogram. Tidak banyak beza dengan kehamilan sebelum ini, cuma saya lebih cepat penat, mungkin kerana kalut menguruskan dua anak saya iaitu Anggrek dan Assan.

“Saya juga mudah terlelap, kadang kala sedang berhenti di lampu isyarat pun sempat tertidur. Jadi, saya memastikan tidak banyak memandu kerana membahayakan nyawa saya dan anak-anak,” katanya kepada Xtra.

Tidak mengalami sebarang alahan pada kehamilan kali ini, penyanyi yang popular dengan lagu Pujaan Hati itu mendapat tahu dirinya hamil ketika kandungan berusia lima bulan.

Pasangan itu mendirikan rumah tangga di Songkhla, Thailand pada 3 Disember 2015 dan dikurniakan cahaya mata perempuan, Anggerik pada 10 Mac 2017.

“Memandangkan saya melahirkan Anggrek dan Assan melalui pembedahan, jadi saya perlu banyak mendapatkan nasihat doktor berhubung proses kelahiran cahaya mata ketiga ini. Saya berharap semua mendoakan kelancaran untuk bersalin nanti.

“Saya bakal menjalani tempoh berpantang di sini, mungkin ibu akan datang daripada Sabah untuk memantau. Memandangkan pernah ada pengalaman bersalin sebelum ini, jadi tidaklah begitu kekok,” kata Adira.

Oleh: Zaara Talita

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 16 Jul 2018

Dua Tahun Sendiri, Amelina Bakal Kahwin?

Amelina dan bekas suaminya, Reduan Mahmood bercerai pada tahun 2016 dan menerusi perkahwinan itu mereka dikurniakan enam cahaya mata.

Hiburan Tue, 31 Dec 2019

《叶问4:完结篇》上映10天蝉联票房冠军宝座!

2019巨制电影《叶问4:完结篇》冲出中文电影票房纪录,连续10天荣获大马票房冠军再创新纪录!

Hiburan Tue, 21 May 2019

《声林之王2》马来西亚海选落幕!22岁李艾薇出征台湾

《声林之王 2》马来西亚海选圆满落幕!现年22岁来自吉隆坡的李艾薇在终极决斗中成功击败对手,成为大马之「虎」代表马来西亚出征到台湾参与国际比拼。

Hiburan Wed, 6 Nov 2019

桐瑶为你还原一代陨落巨星—邓丽君的经典音乐

这个12月就让我们一起在云顶云星剧场共婵娟,让邓丽君首首经典歌曲代表你的心!

Hiburan Sat, 6 Jan 2018

谭咏麟大赞何沛璇「有孙燕姿的影子」

完成了学业正式回归乐坛的何沛璇,日前带着全新EP举办《亲爱的女孩》听歌会;对这位才女,香港歌坛大哥谭咏麟大赞何沛璇声线像孙燕姿,让她直呼“这是很大的夸奖!”

Hiburan Mon, 19 Aug 2019

Kes kehilangan Nora mengimbau kembali kes-kes jenayah lampau

Walaupun tiada persamaan di dalam kes-kes tersebut, akan tetapi ia telah memotivasi seorang Peguambela dan Peguamcara di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, saudara Ikhwan untuk berkongsi kes-kes jenayah yang telah mendapat liputan media yang menyeluruh yang […]

Hiburan Fri, 20 Dec 2019

城市巨响音乐节1月4日举行!台湾人气歌手9M88领衔26组歌手演出

第二届城市巨响音乐节1月4日举行,台湾人气歌手9M88领衔26组歌手展现音乐巨响力量!

TECH Tue, 12 Jun 2018

Henti Operasi, Selamat Tinggal Yahoo Messenger…

Bukan sekadar mencari kenalan baru, ada yang berjumpa jodoh di zaman kegemilangan Yahoo Messenger. Syok tau time tu, nostalgia sangat!

Hiburan Tue, 14 Jan 2020

‘Please…Not Now’ – Ezlynn

Ezlynn nak ‘rehat’?

| Live TV