Featured By: Salma Syahbuddin March 21, 2023 @ 8:44pm

Bertuah! Meerqeen Gembira Adik Bongsu Terima Tempias Populariti – “Banyak Jenama Yang Minta Dia Jadi Model”

Selebriti popular, Meerqeen, 22, bersyukur dan gembira apabila kehadirannya dalam industri seni sedikit sebanyak memberi peluang kepada adik bongsunya, Mohd Shaqeel Shauqeen yang baru berusia satu tahun tujuh bulan menerima banyak tawaran untuk menjadi model.

Meerqeen berkata, sebelum ini sudah banyak jenama yang ‘melamar’ adik bongsunya itu, namun keluarga berpendapat belum masanya untuk Shaqeel terlibat dalam mana-mana kempen dek kerana usianya yang terlalu muda.

“Sebenarnya sudah ada banyak jenama yang meminta dia dijadikan model atau melibatkan kempen sebelum ini. Cuma kami sekeluarga merasakan belum masa yang sesuai untuk dia terlibat dalam bidang seni kerana usianya yang masih muda.

“Tapi apabila saya dilamar sebagai sebahagian daripada wajah jenama Elrah Exclusive, Shaqeel turut diberikan peranan yang sama dan pastinya peluang berkenaan tidak dilepaskan untuk berkerja bersamanya,” katanya.

 

Namun, pihak keluarganya memberanikan diri membenarkan Shaqeel terlibat sama dalam tawaran kali ini kerana mereka hanya perlu melakukan sesi fotografi bersama tanpa melibatkan banyak pekerjaan lain.

Meskipun penggambaran tersebut mengambil masa selama lapan jam, Meerqeen mendedahkan dia dan krew perlu melayan karenah Shaqeel untuk mendapatkan gambar terbaik dan menarik.

“Ini adalah pekerjaan pertama Shaqeel dan saya gembira kami dapat bergandingan bersama-sama. Memang dia banyak ragam dan memerlukan kesabaran yang tinggi. Tapi semuanya berjalan lancar.

“Bila melihatkan hasil kerja, semua rasa penat hilang. Kalau ada lagi tawaran seperti ini pada masa hadapan, Insya-Allah saya akan pertimbangkan memandangkan peluang sebegini tak selalunya datang,” jelasnya.

Terdahulu, tular di media sosial wajah Meerqeen bersama adik bongsunya itu terpampang di papan iklan LED gergasi TS Law bersebelahan menara TRX yang terletak di Bukit Bintang, Kuala Lumpur.

Dalam perkembangan lain, lakonan Meerqeen kini menghiasi slot Akasia menerusi Melur Untuk Firdaus 2.

Bergandingan bersama pasangan serasi, Anna Jobling, jangan lupa saksikan Melur Untuk Firdaus 2 setiap hari jam 7 malam di TV3.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sat, 28 Mar 2020

Kes penularan wabak COVID-19 di AS atasi China dan Itali

Jumlah jangkitan semakin membimbangkan

Hiburan Wed, 22 Nov 2023

Kekuatan Jantung Tinggal 26 Peratus Sahaja, Ebby Yus Kena Cari RM38,000 Tanggung Kos Pasang Bateri Pada Jantung

Semoga ada pihak sudi hulurkan sumbangan kepada Ebby Yus dan harap segala urusan dipermudahkan.

Featured Mon, 15 Jan 2024
Featured Tue, 23 May 2023

“Tayang Jub*r Hari-Hari, Berlakon Satu Award Tak Dapat!” – Puteri Balqis Tempelak Aktres Muda Wanita Umur 14 Tahun?

Aqish kata aktres wanita muda selalu buat content cringe.. siapa tu ek? 🥵😌

Trending Tue, 26 Dec 2023
Featured Thu, 11 Aug 2022

Sering Digandingkan Bersama, Amar Baharin Tak Kekok Berlakon Dengan Isyariana

Biarkan Ia Pergi gandingan Amar Baharin & Isyariana