Hiburan By: SGMS Faida February 24, 2018 @ 2:56am

BILA OTAI DAH BERSUARA, ‘SEBAB KORANG, KAMI MERANA’

Sejak kebelakangan ini, kehadiran beberapa usahawan kosmetik yang melangkah masuk ke dalam industri hiburan nampaknya mendapat ‘teguran’ daripada otai-otai lama.

Antaranya pelakon Arash Mohd dan Amyza Adnan! Whoah, orang lama ni wak…

Menurut Arash, industri hiburan dilihat semakin tercalar dengan tingkah laku segelintir usahawan kosmetik yang kini dah pun bergelar selebriti.

“ Kehadiran mereka memberi kesan negatif dalam industri. Abang cuma nak tegur, jangan gunakan industri ini sebagai medium meraih populariti. Akibatnya kami merana kerana ia dirosakkan dengan tingkah laku anda,” katanya dalam nada kecewa.

Tambah pelakon berusia 49 tahun ini, situasi industri dilihat ‘tenat’ bukan saja dengan nyanyian dan lakonan (mereka), malah dengan tingkah laku.

“Kita tidak tahu daripada datangnya usahawan selebriti ini, tiba-tiba nak menyanyi, filem dan tiba- tiba mahu disanjung,” katanya memberi penjelasan selepas memuat naik kekecewaannya di laman Facebook. 

Pesan Arash kepada pihak berkenaan, janganlah bersikap ‘syok sendiri’ ketika menghasilkan karya lakonan atau nyanyian!

” Mengadu penat berlakon, tak boleh dikritik apabila netizen tak suka filem itu, kamu harus sedar industri hiburan mempunyai eksklusif dan jangan biarkan ia tercalar,” katanya.

Arash berpendapat, kehadiran usahawan selebriti sekadar mahu mencari populariti demi melariskan produk.

“Saya kesal dengan situasi ini sedangkan dulu tidak berlaku. Jangan menunjuk-nunjuk sangat, jangan syok sendiri dan jangan memuji diri sendiri. Usahawan kosmetik berkenaan, dengar apa saya nak tegur, apa yang kamu lalui kami sudah lama tempuhi, jadi kasihanilah industri hiburan,” katanya.

Dalam masa sama, pelakon Amyza Adnan turut menyuarakan pendapat ‘pedas’ mengenai trend kehadiran usahawan kosmetik masuk ke dalam industri hiburan.

Komen Amyza yang dipetik menerusi status pengarah Shahrulezad Mohameddin, pelakon serba boleh ini mengulas tindakan salah seorang usahawan kosmetik yang melenting selapas lakonannya dikecam hebat! 

“ Jangan guna bidang seni sebagai platform untuk memperluaskan empayar perniagaan kosmetik. Kau paksa orang untuk cakap kau bagus berlakon dan menyanyi, masalahnya bagus ke?,” tulisnya. 

Dalam masa sama, Amyza turut berpesan “ Ini tempat kami cari makan. Bisnes kami, dia tidak layak sebab tiada bakat langsung,” tulisnya yang sudah melibatkan diri dalam industri sejak 20 tahun lalu masih menerima pelbagai kritikan.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 22 Nov 2018

‘Telinga Berdesing Sikitlah Malam Tu Nanti’, Joe Gitaris Janji Persembahan Mantap 9 Disember Ini

Jika korang rindu untuk mendengar petikan gitaris profesional lagenda ini, jom dapatkan tiket di kaunter Hard Rock Cafe dengar harga RM 50.00 sahaja atau menghubungi 03- 2715 5555 (Hard Rock Kuala Lumpur) atau hubungi 019-368 1917 (Zaini) / 012- 394 7872 (Rimi)

Hiburan Tue, 16 Apr 2019

Kaya Tapi ‘Humble’, Jom Tengok Hadiah Hari Jadi Nia Ramadhani Tahun Ini!

Bergelar isteri seorang jutawan, apa agaknya hadiah yang diberi suami Nia tahun ini?

Hiburan Sat, 9 Nov 2019

Muka Calar-Balar, Anak Aaron Aziz Cedera Teruk?

Apa sebenarnya yang dah jadi ni?

LIFESTYLE Fri, 4 Jan 2019
Hiburan Sat, 5 May 2018

Sambut Ulang Tahun Ke 6, Awal Luah Rasa Kepada Isteri!

Tepat waktu ini, enam tahun yang lalu, saya telah berjanji menjaga, mencintai dan menyayangi dia, Sharifah Nor Azean dengan sepenuh jiwa raga. Sweet tau!

Hiburan Thu, 22 Aug 2019
Hiburan Mon, 28 May 2018

Video Lucah Syafiq Kyle M*****p Jadi Buruan!

Lebih memeranjatkan, video itu mula tular sejak malam tadi di laman Twitter dan boleh dibeli pada harga RM 20. Hurm… betul ke ni?

Hiburan Sat, 1 Sep 2018

Comelnya! Ayra Aneesah Nama Anak Ummi Nazeera

Ummi atau nama sebenarnya, Ummi Nazeera Nur Hidayah Zainul Abadin melahirkan bayi perempuan itu di Hospital Serdang pada jam 11.37 malam menerusi pembedahan ketika kandungannya mencecah usia 34 minggu.

Hiburan Wed, 19 Sep 2018

中马携手合作《中国原创音乐大赛》推广原创原唱

Musicpreneur Malaysia 踏入新的里程碑,为学音乐和做音乐的孩子提供海外平台,与电视节目《中国原创音乐大赛》携手合作,推广创作人的歌曲同时候也培训新生代歌手。

| Live TV