Events By: Salma Syahbuddin January 15, 2018 @ 4:38am

BINTANG BERSAMA BINTANG GEGAR PENTAS LAWAK 2018

Minggu pertama pencarian pelawak yang bakal menyinari pentas BBB 2018 kali ini dihangatkan dengan persembahan dari AG sebagai pengacara tetap program Bintang Bersama Bintang 2018. Kali ini, persembahan cukup menghiburkan dengan menampilkan Achey sebagai peserta pertama dan Bocil sebagai artis jemputannya. Dengan bertemakan sketsa lawak yang bernas dan mengimbau zaman-zaman percintaan membuatkan persembahan pembukaan kali ini betul-betul mencuit hati.

Achey dan Bocil menghangatkan pentas BBB 2018

Manakala, persembahan terus dihangatkan lagi oleh Ajak. Ajak berjaya membawa ibu Fauziah Nawi sebagai tetamu jemputannya dengan membawakan persembahan bertemakan ibu dan anak. Mendendangkan lagu sketch berjudul Aspalela, melengkapkan lagi persembahan Ajak pada malam tersebut.

Ajak bersama Fauziah Nawi dengan lawak ibu dan anak

Seterusnya, Mark Adam terus memeriahkan lagi pentas persembahan dengan menampilkan Negeri Terengganu sebagai tema utamanya termasuklah, menampilkan Mat Dan sebagai tetamu jemputannya berdasarkan latar belakang beliau yang fasih berbahasa negeri tersebut. Persembahan yang nyata menarik perhatian penonton dengan lawak dan lagu yang bersesuaian itu, menunjukkan bahawa Mark Adam sebenarnya mampu melakukan persembahan lawak yang begitu terkesan dihati para penonton dan peminatnya.

Mark bersama Mat Dan dengan lawak bertemakan Terengganu Kite

Dengan mempersembahkan lawak mengenai isu viral, Shuk sekali lagi berjaya mengenepikan lawak double meaning nya itu dengan penuh kreatif. Dibantu oleh Nabilah Razali sebagai artis jemputannya, membuatkan Shuk sekali lagi berjaya mencuri perhatian penonton dan pengundi diluar sana. Ini kerana, isu klip video viral artis tersebut dan juga sambutan terhadap lagu Pematah Hati sebagai lagu sketch mereka nyata, meletakkan Shuk sebagai seorang pelawak yang konsisten, kreatif dan fokus terhadap isu semasa. Sekaligus meletakkan beliau sebagai juara mingguan pada malam tersebut.

Persembahan Shuk yang begitu Kreatif sekaligus memukau juri dan penonton yang hadir

Peserta kelima iaitu Issey, membawakan isu yang hampir sama dengan Shuk namun, diolah mengikut kreativiti nya yang tersendiri. Apa yang menarik mengenai persembahan Issey pada minggu ini ialah, beliau cuba menampilkan elemen viral seperti isu Fazura dan Fattah Amin serta lagu yang menjadi kontroversi tahun ini iaitu Abang Nak Tegur selain menampilkan Sherry Al-Hadad sebagai artis jemputannya.

Inilah dia Fazura dan Fattah Amin versi BBB2018

Perjuangan lawak diteruskan lagi dengan peserta terakhir iaitu, Abam. Menampilkan adiknya, Ali sebagai gandingannya pada malam pertama lawak Bintang Bersama Bintang 2018 kali ini. Membawakan lawak dengan mesej yang begitu deep seterusnya membuatkan gandingan adik-beradik ini dianggap sebagai antara pesaing pada malam tersebut. Apa yang dapat dilihat, Abam sememangnya mempunyai idea yang cukup bernas dalam melahirkan lawak yang complete walaupun tidak mempunyai pergerakan yang banyak diatas pentas. 

Gandingan mantap pasanagn adik-beradik, Abam dan Ali

So, kepada yang belum menonton program realiti terbaru terbitan TV3, Bintang Bersama Bintang 2018 ini, pastikan anda meluangkan hari Ahad anda dengan lawak-lawak yang semestinya tidak kering gusi pada setiap Ahad, jam 10 malam atau boleh tonton secara langsung dengan tayangan HD menerusi tonton.com.my.

Dan, jangan lupa untuk mengundi peserta lawak kegemaran anda di portal kami xtra.com.my/bbb2018!

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 24 Jan 2018

“LETTER TO MY HUSBAND” SURAT FASHA UNTUK SUAMI CURI PERHATIAN

Surat tersebut merupakan luahan hati pelakon cantik, Fasha Sandha untuk bakal suaminya. Siapakah bakal suami beliau?

Hiburan Mon, 25 Feb 2019

Nabil Mahir Dan Sarah Hilderbrand Putus?

Betul ke putus? Tak kot…

Hiburan Tue, 11 Jun 2019

肥妈什么料都敢爆!唯独对「他」会手下留情

相隔不到半年,叶丽仪、陈洁灵和玛俐亚再度联手,于8月10日重返云顶举办《三大超豪亚洲天后云顶2019》演唱会,以60至70年代歌曲及服装打扮,与歌迷重温当年情!

Contest Wed, 24 Oct 2018

#xtra好康头 | 送你到云顶高原过个刺激万圣节

想好了即将来临的万圣节去哪里了吗?还没的话,赶快参与「xtra好康头」竞赛,到云顶度过难忘的万圣节!

Hiburan Thu, 14 Mar 2019

Mawar Rashid Timang Anak Perempuan, Tahniah!

Alhamdulillah, mesti cute macam mama dia kan?

Hiburan Wed, 13 Dec 2017

APLIKASI SHAZAM KINI BERSAMA APPLE

Lepasni, kesemua pengguna dan penggemar jenama Apple dan Shazam boleh memuat naik terus lagu-lagu kegemaran mereka sepantas yang mungkin

Hiburan Mon, 26 Mar 2018

萧丽玲接拍杨毅恒电影 首赴日本拍摄取景

以电影《阿奇洛》(AQERAT)首摘第30届东京影展最佳导演的Edmund杨毅恒,日前找来Mayjune陈美君和Sherlyn萧丽玲饰演姐妹,远赴日本取景拍摄。萧丽玲向来以电视剧为主,此次转战大荧幕,让她直呼“又长知识了!”

Events Thu, 9 Jan 2020

Kenapa Netizen Kecewa Dengan Noh Hujan?

Semoga apa yang berlaku dijadikan iktibar!

Hiburan Thu, 25 Oct 2018

Dia Fadila Terima Ijazah Sarjana Muda Muzik

Empat tahun berhempas-pulas bergelar pelajar, isteri dan ibu, akhirnya segala pengorbanan Dia membuahkan hasil. Alhamdulillah & tahniah Dia Fadila!

| Live TV