Events By: Salma Syahbuddin January 15, 2018 @ 4:38am

BINTANG BERSAMA BINTANG GEGAR PENTAS LAWAK 2018

Minggu pertama pencarian pelawak yang bakal menyinari pentas BBB 2018 kali ini dihangatkan dengan persembahan dari AG sebagai pengacara tetap program Bintang Bersama Bintang 2018. Kali ini, persembahan cukup menghiburkan dengan menampilkan Achey sebagai peserta pertama dan Bocil sebagai artis jemputannya. Dengan bertemakan sketsa lawak yang bernas dan mengimbau zaman-zaman percintaan membuatkan persembahan pembukaan kali ini betul-betul mencuit hati.

Achey dan Bocil menghangatkan pentas BBB 2018

Manakala, persembahan terus dihangatkan lagi oleh Ajak. Ajak berjaya membawa ibu Fauziah Nawi sebagai tetamu jemputannya dengan membawakan persembahan bertemakan ibu dan anak. Mendendangkan lagu sketch berjudul Aspalela, melengkapkan lagi persembahan Ajak pada malam tersebut.

Ajak bersama Fauziah Nawi dengan lawak ibu dan anak

Seterusnya, Mark Adam terus memeriahkan lagi pentas persembahan dengan menampilkan Negeri Terengganu sebagai tema utamanya termasuklah, menampilkan Mat Dan sebagai tetamu jemputannya berdasarkan latar belakang beliau yang fasih berbahasa negeri tersebut. Persembahan yang nyata menarik perhatian penonton dengan lawak dan lagu yang bersesuaian itu, menunjukkan bahawa Mark Adam sebenarnya mampu melakukan persembahan lawak yang begitu terkesan dihati para penonton dan peminatnya.

Mark bersama Mat Dan dengan lawak bertemakan Terengganu Kite

Dengan mempersembahkan lawak mengenai isu viral, Shuk sekali lagi berjaya mengenepikan lawak double meaning nya itu dengan penuh kreatif. Dibantu oleh Nabilah Razali sebagai artis jemputannya, membuatkan Shuk sekali lagi berjaya mencuri perhatian penonton dan pengundi diluar sana. Ini kerana, isu klip video viral artis tersebut dan juga sambutan terhadap lagu Pematah Hati sebagai lagu sketch mereka nyata, meletakkan Shuk sebagai seorang pelawak yang konsisten, kreatif dan fokus terhadap isu semasa. Sekaligus meletakkan beliau sebagai juara mingguan pada malam tersebut.

Persembahan Shuk yang begitu Kreatif sekaligus memukau juri dan penonton yang hadir

Peserta kelima iaitu Issey, membawakan isu yang hampir sama dengan Shuk namun, diolah mengikut kreativiti nya yang tersendiri. Apa yang menarik mengenai persembahan Issey pada minggu ini ialah, beliau cuba menampilkan elemen viral seperti isu Fazura dan Fattah Amin serta lagu yang menjadi kontroversi tahun ini iaitu Abang Nak Tegur selain menampilkan Sherry Al-Hadad sebagai artis jemputannya.

Inilah dia Fazura dan Fattah Amin versi BBB2018

Perjuangan lawak diteruskan lagi dengan peserta terakhir iaitu, Abam. Menampilkan adiknya, Ali sebagai gandingannya pada malam pertama lawak Bintang Bersama Bintang 2018 kali ini. Membawakan lawak dengan mesej yang begitu deep seterusnya membuatkan gandingan adik-beradik ini dianggap sebagai antara pesaing pada malam tersebut. Apa yang dapat dilihat, Abam sememangnya mempunyai idea yang cukup bernas dalam melahirkan lawak yang complete walaupun tidak mempunyai pergerakan yang banyak diatas pentas. 

Gandingan mantap pasanagn adik-beradik, Abam dan Ali

So, kepada yang belum menonton program realiti terbaru terbitan TV3, Bintang Bersama Bintang 2018 ini, pastikan anda meluangkan hari Ahad anda dengan lawak-lawak yang semestinya tidak kering gusi pada setiap Ahad, jam 10 malam atau boleh tonton secara langsung dengan tayangan HD menerusi tonton.com.my.

Dan, jangan lupa untuk mengundi peserta lawak kegemaran anda di portal kami xtra.com.my/bbb2018!

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 7 Sep 2018

Ini Ujian Paling Hebat Buat Saya – Ismail Izzani

Saya tak mahu komen mengenai apa yang didakwa oleh mereka. Bila tiba masanya saya akan keluarkan kenyataan. Sabarlah ya…

Events Sat, 20 Oct 2018

Learn Some Basic Barista Skills for FREE This Weekend

It’ll be an aromatic way to spend the weekend.

Hiburan Mon, 20 May 2019

Demi Anak, Sharnaaz Ahmad ‘Berkampung’ Di Hospital

Semoga cepat sembuh Jebat Jayden…

Hiburan Mon, 25 Dec 2017

Saya Juga Berpantang Seperti Ibu Bersalin

Mia akui dirinya sudah tidak bersedih lagi dan menerima ketentuan Ilahi.

Hiburan Wed, 2 Jan 2019

Sweet! Rakan Baik Kongsi Rahsia Suami Elfira Loy

Kalau dah jodoh, tak ke mana…tak gitu?

Hiburan Mon, 7 Jan 2019

Ayuh Dapatkan Tiket AJL 33 Bermula Hari Ini!

Jom layari www.myticket.asia untuk dapatkan tiket menyaksikan AJL ke 33.

Hiburan Thu, 28 Mar 2019

Skirt Che Ta Dikatakan Sama Dengan Sayur

Ramai wanita diluar sana menjadikan Che Ta sebagai ikon fesyen untuk mereka yang berhijab.

Hiburan Thu, 3 Oct 2019

Api Marak Menjulang Ke Langit Pusat Kualiti Alam Terbakar

Kebakaran melibatkan cecair serta bahan-bahan mudah terbakar di stor Pusat Kualiti Alam

Trending Hari Ini Thu, 9 May 2019

Bangga Bila Berpuasa, Tapi Hakikatnya Solat Diringan-ringankan?

Raihlah keberkatan di bulan ramadan dengan perbanyakkan solat dan doa!

Hiburan Tue, 29 Jan 2019

Peminat Ola Bola, Ini Mungkin Berita Gembira buat Korang!

Tak sabar rasanya nak tengok Ola Bola The Musical Returns! Dengar cerita Altimet pun ada

| Live TV