Events By: Salma Syahbuddin January 15, 2018 @ 4:38am

BINTANG BERSAMA BINTANG GEGAR PENTAS LAWAK 2018

Minggu pertama pencarian pelawak yang bakal menyinari pentas BBB 2018 kali ini dihangatkan dengan persembahan dari AG sebagai pengacara tetap program Bintang Bersama Bintang 2018. Kali ini, persembahan cukup menghiburkan dengan menampilkan Achey sebagai peserta pertama dan Bocil sebagai artis jemputannya. Dengan bertemakan sketsa lawak yang bernas dan mengimbau zaman-zaman percintaan membuatkan persembahan pembukaan kali ini betul-betul mencuit hati.

Achey dan Bocil menghangatkan pentas BBB 2018

Manakala, persembahan terus dihangatkan lagi oleh Ajak. Ajak berjaya membawa ibu Fauziah Nawi sebagai tetamu jemputannya dengan membawakan persembahan bertemakan ibu dan anak. Mendendangkan lagu sketch berjudul Aspalela, melengkapkan lagi persembahan Ajak pada malam tersebut.

Ajak bersama Fauziah Nawi dengan lawak ibu dan anak

Seterusnya, Mark Adam terus memeriahkan lagi pentas persembahan dengan menampilkan Negeri Terengganu sebagai tema utamanya termasuklah, menampilkan Mat Dan sebagai tetamu jemputannya berdasarkan latar belakang beliau yang fasih berbahasa negeri tersebut. Persembahan yang nyata menarik perhatian penonton dengan lawak dan lagu yang bersesuaian itu, menunjukkan bahawa Mark Adam sebenarnya mampu melakukan persembahan lawak yang begitu terkesan dihati para penonton dan peminatnya.

Mark bersama Mat Dan dengan lawak bertemakan Terengganu Kite

Dengan mempersembahkan lawak mengenai isu viral, Shuk sekali lagi berjaya mengenepikan lawak double meaning nya itu dengan penuh kreatif. Dibantu oleh Nabilah Razali sebagai artis jemputannya, membuatkan Shuk sekali lagi berjaya mencuri perhatian penonton dan pengundi diluar sana. Ini kerana, isu klip video viral artis tersebut dan juga sambutan terhadap lagu Pematah Hati sebagai lagu sketch mereka nyata, meletakkan Shuk sebagai seorang pelawak yang konsisten, kreatif dan fokus terhadap isu semasa. Sekaligus meletakkan beliau sebagai juara mingguan pada malam tersebut.

Persembahan Shuk yang begitu Kreatif sekaligus memukau juri dan penonton yang hadir

Peserta kelima iaitu Issey, membawakan isu yang hampir sama dengan Shuk namun, diolah mengikut kreativiti nya yang tersendiri. Apa yang menarik mengenai persembahan Issey pada minggu ini ialah, beliau cuba menampilkan elemen viral seperti isu Fazura dan Fattah Amin serta lagu yang menjadi kontroversi tahun ini iaitu Abang Nak Tegur selain menampilkan Sherry Al-Hadad sebagai artis jemputannya.

Inilah dia Fazura dan Fattah Amin versi BBB2018

Perjuangan lawak diteruskan lagi dengan peserta terakhir iaitu, Abam. Menampilkan adiknya, Ali sebagai gandingannya pada malam pertama lawak Bintang Bersama Bintang 2018 kali ini. Membawakan lawak dengan mesej yang begitu deep seterusnya membuatkan gandingan adik-beradik ini dianggap sebagai antara pesaing pada malam tersebut. Apa yang dapat dilihat, Abam sememangnya mempunyai idea yang cukup bernas dalam melahirkan lawak yang complete walaupun tidak mempunyai pergerakan yang banyak diatas pentas. 

Gandingan mantap pasanagn adik-beradik, Abam dan Ali

So, kepada yang belum menonton program realiti terbaru terbitan TV3, Bintang Bersama Bintang 2018 ini, pastikan anda meluangkan hari Ahad anda dengan lawak-lawak yang semestinya tidak kering gusi pada setiap Ahad, jam 10 malam atau boleh tonton secara langsung dengan tayangan HD menerusi tonton.com.my.

Dan, jangan lupa untuk mengundi peserta lawak kegemaran anda di portal kami xtra.com.my/bbb2018!

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Tue, 12 Mar 2019

37年创作版税仍在收!罗大佑420来马开唱

《童年》37年前创作,版税至今仍在收!罗大佑4月20日来马,以全新演绎方式唱给你听~

Hiburan Thu, 14 Jun 2018

Amylea Azizan Kembali Lebih Menyengat

Turut diakui oleh ramai rakan artis bahawa duet nyanyian Amylea dan Kaer ini juga merupakan satu fenomena

Hiburan Mon, 24 Sep 2018

Aizat Amdan Stress Alami Berat Badan Berlebihan ?

Kalau nak tahu tips kurangkan berat badan versi Aizat Amdan, Nah!

Hiburan Wed, 19 Jun 2019

‘’Boleh Guna Gajet Tapi Bukan Setiap Masa’- Amyra Rosli Tak Galak Anak Pegang Tablet 24 Jam

‘Saya faham gajet juga diperlukan untuk tujuan pendidikan. Tetapi perlu ada batasan terutama untuk kanak-kanak’

Hiburan Wed, 17 Oct 2018

克里斯普瑞特童年照「撞脸鬼娃恰吉」

好莱坞男星克里斯普瑞特近日在IG上曝光一张童年照,与鬼娃恰吉撞脸了!而且连服装都100%神还原,笑翻众人。

Hiburan Mon, 16 Dec 2019

Dah Bernikah Rupanya…

Tahniah Vanessa Angel!

Fab Foodies! Thu, 25 Apr 2019

Buka Puasa at with a Variety of the Best Malaysian Cuisines All in One Place

You won’t have to travel far and wide just to find all your favourites.

Events Wed, 3 Jan 2018

TICKETS TO RUSSELL PETERS SHOW IN KUALA LUMPUR NOW AVAILABLE!

The international comedian-turned-actor will be doing a show in Kuala Lumpur in March. Tickets are now available for purchase.

Hiburan Fri, 2 Aug 2019
Hiburan Fri, 2 Nov 2018

Syafiq Kyle, Amyra Rosli Menang Pelakon Terbaik Drama Rantaian

Tahniah Syafiq dan Amyra, tak sabar nak tengok korang di Nur 2 nanti!

| Live TV