Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Hiburan By: Del14 November 26, 2019 @ 9:09pm

Black is Back! Protege Aedy Kama Muncul Juara Minggu ke-7!

BLACK IS BACK!

Itulah yang dapat diperkatakan setelah berakhirnya persembahan minggu ke-7 Mentor Milenia 2019 Ahad lalu. Minggu lepas, kedua-dua protege dari Mentor Black Hanifah iaitu Aedy Kama dan Bulan berada di tangga dua terbawah (bottom two) dan kita menyaksikan penyingkiran Bulan dari pentas Mentor Milenia apabila dia gagal memikat hati penonton dan juri tetap.

Minggu ini, Aedy Kama telah berjaya menebus dirinya yang sudah dua minggu berturut-turut berada di kedudukan tangga dua kebawah apabila dia dinobatkan juara mingguan pada kali ini. Aedy yang membawa lagu ‘Drama’ dari Drama Band telah bergandingan dengan bekas protege Black, Qody dari program Mentor 2016 pada minggu pusingan duet. 

“Perasaan memang tak tergambarlah. Saya memang gembira sangat tapi saya sedar saya perlu bekerja dengan lebih keras lagi kerana tak semestinya kejayaan hari akan berterusan hingga ke minggu ‘final’ kerana kita masih ada tiga minggu lagi untuk sampai ke pertandingan akhir Mentor Milenia 2019.  

“Sejujurnya, saya puas hati dengan persembahan Aedy pada malam ini. Dia nampak lebih bersahaja. Lagu Drama ini dia yang pilih dah lama dah. Tapi saya suruh tunggu dulu.

“Minggu ni saya bagi dia kebebasan untuk bawa lagu yang dia nak. Alhamdullillah lagu ‘Drama’ gandingan Aedy dengan bekas protege saya, Qody berjaya menjadi juara mingguan,” kata Black kepada Xtra. 

Black juga mengakui mungkin sikapnya yang terlalu berjaga-jaga dan mengambil pendekatan yang lebih santai sebagai Mentor kali ini menyebabkan dia gagal memastikan kedudukan protegenya berada di tahap yang selesa. 

“Saya pun mungkin tersilap kerana pada minggu-minggu sebelum ini saya ambil langkah berjaga-jaga sangat. 

“Apabila Bulan terkeluar minggu lepas, saya macam tersentak! Saya rasa saya perlu kembali menjadi Mentor seperti tahun-tahun lepas di mana pada waktu itu saya lebih agresif.

“Jadi bila saya dapat kritikan dan komen kenapa saya tak macam dulu..saya sedar saya perlu bangkit dan teruskan perjuangan walaupun tinggal sebiji peluru.” kata Black lagi.

Apa-apapun tahniah team Mentor Black dan protegenya Aedy Kama kerana berjaya merampas takhta juara mingguan daripada protege Mentor Hazama, Apex Tajudin yang telah dinobatkan juara selama dua minggu berturut-turut. 

Black yang tidak dapat menahan rasa teruja apabila protege solonya dipilih sebagai juara mingguan!

Kalau terlepas menonton konsert minggu ke-7 Mentor Milenia 2019, jangan risau. Anda masih boleh menonton di saluran Youtube TV3 Malaysia Official ya? 

Kredit Foto: Zek

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 7 Mar 2019
Events Fri, 31 May 2019

#DramaRaya2019 : Masihkah Ada Raya Buatku

Jangan ketinggalan untuk saksikan drama-drama terbaik sepanjang raya ini!

Hiburan Sat, 13 Oct 2018

Ini Respon Lan Solo Selepas Kristal Dapat Vokalis Baru, Cayalah!

Lan Solo tidak mahu mengulas lebih panjang namun dia berharap kumpulan Kristal terus maju dalam industri seni suara!

Hiburan Tue, 18 Dec 2018
Hiburan Fri, 29 Nov 2019

RM2,000 Sebulan Peruntukan Ruhainies Untuk Penjagaan Diri

Untunglah cantik dan kurus! Tak payah buat apa pun!

Hiburan Sat, 27 Apr 2019

MV ‘Kill This Love’ Haram Ditayang?

Selepas Park Bom, giliran Blackpink pula…

Hiburan Mon, 7 Oct 2019

Perlekeh Kanak-Kanak Tak Tahu Berbahasa Inggeris, Maya Karin Kena Hentam Teruk Di Twitter?

Apapun, niat Maya itu baik cuma cara menegur itu perlu dibetulkan barangkali?

Hiburan Tue, 9 Apr 2019

Ella, Kapten Azhar Dilantik Ikon Kemanusiaan, Bakal Terbang Ke Lubnan 26-30 April Ini

Layari laman web rasmi KKB iaitu www.kkb4u.org atau hubungi KKB di talian 03- 2181 7552 atau pengarah projek (Puan Hafiza 017-5759 783). Bagi mereka yang ingin membuat sumbangan boleh salurkan sumbangan ke akaun seperti dinyatakan di dalam artikel. Jom sumbang sedikit untuk saudara kita di sana!

| Live TV