Hiburan By: Del14 November 26, 2019 @ 9:09pm

Black is Back! Protege Aedy Kama Muncul Juara Minggu ke-7!

BLACK IS BACK!

Itulah yang dapat diperkatakan setelah berakhirnya persembahan minggu ke-7 Mentor Milenia 2019 Ahad lalu. Minggu lepas, kedua-dua protege dari Mentor Black Hanifah iaitu Aedy Kama dan Bulan berada di tangga dua terbawah (bottom two) dan kita menyaksikan penyingkiran Bulan dari pentas Mentor Milenia apabila dia gagal memikat hati penonton dan juri tetap.

Minggu ini, Aedy Kama telah berjaya menebus dirinya yang sudah dua minggu berturut-turut berada di kedudukan tangga dua kebawah apabila dia dinobatkan juara mingguan pada kali ini. Aedy yang membawa lagu ‘Drama’ dari Drama Band telah bergandingan dengan bekas protege Black, Qody dari program Mentor 2016 pada minggu pusingan duet. 

“Perasaan memang tak tergambarlah. Saya memang gembira sangat tapi saya sedar saya perlu bekerja dengan lebih keras lagi kerana tak semestinya kejayaan hari akan berterusan hingga ke minggu ‘final’ kerana kita masih ada tiga minggu lagi untuk sampai ke pertandingan akhir Mentor Milenia 2019.  

“Sejujurnya, saya puas hati dengan persembahan Aedy pada malam ini. Dia nampak lebih bersahaja. Lagu Drama ini dia yang pilih dah lama dah. Tapi saya suruh tunggu dulu.

“Minggu ni saya bagi dia kebebasan untuk bawa lagu yang dia nak. Alhamdullillah lagu ‘Drama’ gandingan Aedy dengan bekas protege saya, Qody berjaya menjadi juara mingguan,” kata Black kepada Xtra. 

Black juga mengakui mungkin sikapnya yang terlalu berjaga-jaga dan mengambil pendekatan yang lebih santai sebagai Mentor kali ini menyebabkan dia gagal memastikan kedudukan protegenya berada di tahap yang selesa. 

“Saya pun mungkin tersilap kerana pada minggu-minggu sebelum ini saya ambil langkah berjaga-jaga sangat. 

“Apabila Bulan terkeluar minggu lepas, saya macam tersentak! Saya rasa saya perlu kembali menjadi Mentor seperti tahun-tahun lepas di mana pada waktu itu saya lebih agresif.

“Jadi bila saya dapat kritikan dan komen kenapa saya tak macam dulu..saya sedar saya perlu bangkit dan teruskan perjuangan walaupun tinggal sebiji peluru.” kata Black lagi.

Apa-apapun tahniah team Mentor Black dan protegenya Aedy Kama kerana berjaya merampas takhta juara mingguan daripada protege Mentor Hazama, Apex Tajudin yang telah dinobatkan juara selama dua minggu berturut-turut. 

Black yang tidak dapat menahan rasa teruja apabila protege solonya dipilih sebagai juara mingguan!

Kalau terlepas menonton konsert minggu ke-7 Mentor Milenia 2019, jangan risau. Anda masih boleh menonton di saluran Youtube TV3 Malaysia Official ya? 

Kredit Foto: Zek

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 11 Jan 2022
Hiburan Tue, 7 May 2019

Kyuhyun Officially Discharged + Performing Solo at Seoul Jazz Festival 2019

He is the last Super Junior member to complete his military enlistment!

Trending Mon, 20 Apr 2020

Kes Kluster Baru Ditemui Membabitkan 43 Orang Pelajar Malaysia Di Indonesia

Temboro,Indonesia telah diisytiharkan sebagai zon merah..

Hiburan Fri, 8 Dec 2017

Azwan & Ezzaty Kini Bergelar Ibu Bapa

Tahniah kami ucapkan kepada pasangan selebriti, Azwan Kombos dan Ezzaty Abdullah yang kini sudah bergelar ibu bapa apabila anak sulung mereka selamat dilahirkan kira-kira pukul 10.27 malam Rabu.  Azwan yang merupakan seorang pelakon ketika dihubungi

Hiburan Mon, 26 Mar 2018

Tahniah! Shila Amzah Menang Di Global China Music Chart For CCTV

Shila turut dilihat semakin aktif dalam melebarkan kariernya di negara China dan masih aktif melancarkan single beliau dalam bahasa Mandarin di bawah syarikat rakaman miliknya

Hiburan Wed, 4 Apr 2018

Keena Mentor Akui Penyanyi Hantar Santau?

Keena memberitahu, kesan lebam yang kelihatan dibadannya itu adalah kesan santau angin yang dihantar oleh individu yang tidak dikenalinya. Dan, apa yang lagi memeranjatkan individu tersebut merupakan seorang penyanyi?

| Live TV