Hiburan By: Del14 November 26, 2019 @ 9:09pm

Black is Back! Protege Aedy Kama Muncul Juara Minggu ke-7!

BLACK IS BACK!

Itulah yang dapat diperkatakan setelah berakhirnya persembahan minggu ke-7 Mentor Milenia 2019 Ahad lalu. Minggu lepas, kedua-dua protege dari Mentor Black Hanifah iaitu Aedy Kama dan Bulan berada di tangga dua terbawah (bottom two) dan kita menyaksikan penyingkiran Bulan dari pentas Mentor Milenia apabila dia gagal memikat hati penonton dan juri tetap.

Minggu ini, Aedy Kama telah berjaya menebus dirinya yang sudah dua minggu berturut-turut berada di kedudukan tangga dua kebawah apabila dia dinobatkan juara mingguan pada kali ini. Aedy yang membawa lagu ‘Drama’ dari Drama Band telah bergandingan dengan bekas protege Black, Qody dari program Mentor 2016 pada minggu pusingan duet. 

“Perasaan memang tak tergambarlah. Saya memang gembira sangat tapi saya sedar saya perlu bekerja dengan lebih keras lagi kerana tak semestinya kejayaan hari akan berterusan hingga ke minggu ‘final’ kerana kita masih ada tiga minggu lagi untuk sampai ke pertandingan akhir Mentor Milenia 2019.  

“Sejujurnya, saya puas hati dengan persembahan Aedy pada malam ini. Dia nampak lebih bersahaja. Lagu Drama ini dia yang pilih dah lama dah. Tapi saya suruh tunggu dulu.

“Minggu ni saya bagi dia kebebasan untuk bawa lagu yang dia nak. Alhamdullillah lagu ‘Drama’ gandingan Aedy dengan bekas protege saya, Qody berjaya menjadi juara mingguan,” kata Black kepada Xtra. 

Black juga mengakui mungkin sikapnya yang terlalu berjaga-jaga dan mengambil pendekatan yang lebih santai sebagai Mentor kali ini menyebabkan dia gagal memastikan kedudukan protegenya berada di tahap yang selesa. 

“Saya pun mungkin tersilap kerana pada minggu-minggu sebelum ini saya ambil langkah berjaga-jaga sangat. 

“Apabila Bulan terkeluar minggu lepas, saya macam tersentak! Saya rasa saya perlu kembali menjadi Mentor seperti tahun-tahun lepas di mana pada waktu itu saya lebih agresif.

“Jadi bila saya dapat kritikan dan komen kenapa saya tak macam dulu..saya sedar saya perlu bangkit dan teruskan perjuangan walaupun tinggal sebiji peluru.” kata Black lagi.

Apa-apapun tahniah team Mentor Black dan protegenya Aedy Kama kerana berjaya merampas takhta juara mingguan daripada protege Mentor Hazama, Apex Tajudin yang telah dinobatkan juara selama dua minggu berturut-turut. 

Black yang tidak dapat menahan rasa teruja apabila protege solonya dipilih sebagai juara mingguan!

Kalau terlepas menonton konsert minggu ke-7 Mentor Milenia 2019, jangan risau. Anda masih boleh menonton di saluran Youtube TV3 Malaysia Official ya? 

Kredit Foto: Zek

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 27 Aug 2018

Tahniah! Raja Ilya Kahwin Mat Salleh

Raja Ilya memaklumkan bahawa TWG telah menulis sebuah puisi menyatakan perasaan beliau mahu mengahwini dirinya dan ianya cukup menyentuh perasaan

Hiburan Sun, 12 Jan 2020

Alan Walker 4月来马参与砂拉越「Borneo音乐会2020」

全马最大型户外音乐会《Borneo音乐会2020》将于4月10日及11日隆重引爆!届时将聚集了来自世界8个不同地区的歌手共同接力演出。

Hiburan Mon, 10 Sep 2018

Memang WOW! Mark Adam Sebut Nama Artis Wanita Popular Dalam Lagu Barunya

Kemunculan penyanyi Mark Adam di Majlis Penghargaan Stokis & Agen Bee Factory sememangnya menarik perhatian tetamu yang hadir. Dengan gaya bersahaja, Mark menyampaikan lagu terbarunya berjudul Amnesia. “ Amnesia bermaksud lupa atau hilang ingatan. Dalam lagu […]

Events Mon, 26 Aug 2019

Rai Empat Dekad Dalam Industri Seni, M. Nasir Hiburkan Peminat 23 November Depan!

Legend is back! Bakal tampilkan kejutan, rugi tau siapa tak datang.

Hiburan Thu, 8 Mar 2018

BTS sings OST For Japanese Remake Of ‘Signal’!

BTS is back with an OST for the Japanese remake of ‘Signal’!

Hiburan Wed, 5 Dec 2018

‘Saya Minta Maaf’, Haqiem Rusli Mengaku Silap

Penyanyi Jatuh Bangun ini juga mahu berehat seketika di Twitter sehingga keadaan jadi reda.

Hiburan Thu, 8 Mar 2018

f(x)’s Amber Liu: “I’ll Be Nice When I Can But…”

Seems like f(x)’s Amber has got something to say to the haters.

Events Tue, 21 Jan 2020

林明祯直呼演戏没偶包!获导演大赞演技

林明祯挑《新年泰疯狂》女主角直呼没偶包豁出去,获导演戴敏非大赞演技!

Hiburan Sun, 20 Jan 2019

| Live TV