Hiburan By: Del14 November 26, 2019 @ 9:09pm

Black is Back! Protege Aedy Kama Muncul Juara Minggu ke-7!

BLACK IS BACK!

Itulah yang dapat diperkatakan setelah berakhirnya persembahan minggu ke-7 Mentor Milenia 2019 Ahad lalu. Minggu lepas, kedua-dua protege dari Mentor Black Hanifah iaitu Aedy Kama dan Bulan berada di tangga dua terbawah (bottom two) dan kita menyaksikan penyingkiran Bulan dari pentas Mentor Milenia apabila dia gagal memikat hati penonton dan juri tetap.

Minggu ini, Aedy Kama telah berjaya menebus dirinya yang sudah dua minggu berturut-turut berada di kedudukan tangga dua kebawah apabila dia dinobatkan juara mingguan pada kali ini. Aedy yang membawa lagu ‘Drama’ dari Drama Band telah bergandingan dengan bekas protege Black, Qody dari program Mentor 2016 pada minggu pusingan duet. 

“Perasaan memang tak tergambarlah. Saya memang gembira sangat tapi saya sedar saya perlu bekerja dengan lebih keras lagi kerana tak semestinya kejayaan hari akan berterusan hingga ke minggu ‘final’ kerana kita masih ada tiga minggu lagi untuk sampai ke pertandingan akhir Mentor Milenia 2019.  

“Sejujurnya, saya puas hati dengan persembahan Aedy pada malam ini. Dia nampak lebih bersahaja. Lagu Drama ini dia yang pilih dah lama dah. Tapi saya suruh tunggu dulu.

“Minggu ni saya bagi dia kebebasan untuk bawa lagu yang dia nak. Alhamdullillah lagu ‘Drama’ gandingan Aedy dengan bekas protege saya, Qody berjaya menjadi juara mingguan,” kata Black kepada Xtra. 

Black juga mengakui mungkin sikapnya yang terlalu berjaga-jaga dan mengambil pendekatan yang lebih santai sebagai Mentor kali ini menyebabkan dia gagal memastikan kedudukan protegenya berada di tahap yang selesa. 

“Saya pun mungkin tersilap kerana pada minggu-minggu sebelum ini saya ambil langkah berjaga-jaga sangat. 

“Apabila Bulan terkeluar minggu lepas, saya macam tersentak! Saya rasa saya perlu kembali menjadi Mentor seperti tahun-tahun lepas di mana pada waktu itu saya lebih agresif.

“Jadi bila saya dapat kritikan dan komen kenapa saya tak macam dulu..saya sedar saya perlu bangkit dan teruskan perjuangan walaupun tinggal sebiji peluru.” kata Black lagi.

Apa-apapun tahniah team Mentor Black dan protegenya Aedy Kama kerana berjaya merampas takhta juara mingguan daripada protege Mentor Hazama, Apex Tajudin yang telah dinobatkan juara selama dua minggu berturut-turut. 

Black yang tidak dapat menahan rasa teruja apabila protege solonya dipilih sebagai juara mingguan!

Kalau terlepas menonton konsert minggu ke-7 Mentor Milenia 2019, jangan risau. Anda masih boleh menonton di saluran Youtube TV3 Malaysia Official ya? 

Kredit Foto: Zek

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 25 May 2019

《校园主播培训营》开跑!6月1日正式招募新学员

一年一度由ntv7与八度空间联手打造的2019年ntv7及八度空间《校园主播培训营》正式开跑!网上招募将从6月1日起开放报名~

Hiburan Mon, 13 Jan 2020
LIFESTYLE Thu, 19 Jul 2018

SAH, Kasut Sekolah Hitam Bermula Tahun Depan!

Baiklah, mulai tahun depan, murid-murid akan memakai kasut hitam, bukan kasut putih lagi. No more kapur kasut lepas ni okay, adik-adik!

Trending Hari Ini Fri, 24 Apr 2020
Events Sun, 3 Mar 2019

李幸倪终于回马开唱!星途艰辛爸爸很自责

李幸倪终于回马开唱!出道10年星途艰辛,让爸爸很自责是否给女儿选错了路~

Events Wed, 29 Aug 2018

Teater Tanah Airku, Mana Pergi Erma Fatima?

Erma Fatima sebenarnya telah menarik diri daripada pementasan teater tersebut. Bukan kerana merajuk, tetapi?

Hiburan Tue, 7 Nov 2017

PANAS!!! SHAHEIZY SAM SEKSI DALAM??????

Selepas kecoh di media sosial tentang abg sado Zul Ariffin yang rata-rata membuatkan peminat fanatiknya “bergetar Ovari” Kini giliran Sam pula yang memuat naik gambar tanpa baju di laman instagramnya. Tindakan tersebut lantas menarik perhatian netizen dan para peminat yang setia mengikuti perkembangan terkininya itu.

Hiburan Sun, 3 Feb 2019

Wany Hasrita Jangka Ara Johari Menang Besar Di AJL 33

Selain Ara, saya rasa Kak Misha juga ada potensi untuk menang lagu terbaik.

Hiburan Wed, 10 Jan 2018

Sharifah Sakinah Mohon Maaf

Melalui Insta Stories memohon maaf di atas kesalahannya itu selain menyatakan bahawa dia tidak berniat langsung untuk mengundang kemarahan para peminat

Hiburan Fri, 24 Aug 2018

George Clooney Artis Hollywood Paling Kaya

George dilaporkan menjual syarikat tersebut dengan harga AS$1 bilion (RM4 bilion) yang turut dikongsi bersama dua orang rakannya iaitu Rande Gerber dan Mike Meldman.

| Live TV