Hiburan By: SGMS Faida March 9, 2018 @ 5:14am

Blue Tick punya pasal, hubungan UNIC- Caprice dingin?

Susulan dakwaan kumpulan UNIC terhadap penyanyi Caprice yang kononnya tidak membalas mesej yang dihantar, penyanyi rap itu bangkit menangkis ‘serangan’ berkenaan!

Caprice dan UNIC berkolaborasi menerusi lagu ‘Sedar’ dan single itu sudah pun dilancarkan akhir tahun lalu. Masalah bermula apabila Caprice dikatakan enggan memberi kerjasama soal promosi. Betul ke ni?

Caprice menerusi Instagramnya menulis, “Seminggu yang lalu saya di Hot FM bersama mereka dan tiba-tiba mereka muncul dalam temubual di televisyen minggu berikutnya mendakwa saya membaca mesej yang dihantar tetapi tidak membalas,” tulisnya yang mempersoalkan tuduhan UNIC adalah tidak masuk akal. 

Tambah Caprice, UNIC tidak patut membuat andaian sendiri bahawa dia sudah membuka dan membaca mesej berkenaan.

“ Itu penipuan dan cara paling murah untuk mempromosikan lagu anda,” katanya.

Salah seorang anggota UNIC, Fakhrul mendakwa Caprice hanya sempat menjayakan promosi lagu itu beberapa kali namun sejak kebelakangan ini dia mendiamkan diri.

Dalam masa sama, Fakhrul memberitahu penyanyi berusia 30 tahun ini tidak membalas semua mesej yang dihantar dan yakin mesej itu telah dibaca kerana mempunyai blue tick (bermaksud mesej telah dibaca)

Malah dakwanya, sejak 22 Februari lalu semua mesej yang dihantar kepada pemuda itu tidak dibalas walaupun yakin ia sudah dibaca kerana mempunyai tanda biru yang membawa maksud mesej itu sudah dibaca.

Caprice menafikan hal itu dan memberitahu ada 999 mesej lain yang masih belum dibuka.

 “Tiada tanda biru. Saya kecewa kerana perkara ini boleh selesai dengan hanya satu panggilan tetapi anda pilih cara dramatik untuk buat kenyataan.

“Bagaimana anda mendapat tanda biru apabila saya tidak buka pun mesej berkenaan? Saya mempunyai 999 mesej yang masih belum dibuka.

“Maafkan saya. Saya minta maaf kepada 999 individu lain jika saya lambat atau tidak membalas mesej berhubung persembahan pentas atau pun temu bual,” tulisnya.

Tambah Caprice, kesibukannya itu turut menyebabkan pelancaran single lagunya berjudul Abang Gurau Je terpaksa ditangguhkan. 

Diharapkan ada penyelesaian terbaik antara kalian, jangan gaduh-gaduh ya…

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 22 Apr 2019

Ramai Terkejut Lofa Boleh Menari!

Bukan main lofa menari kan?

Hiburan Wed, 21 Aug 2019
Hiburan Fri, 2 Nov 2018

Netizens Speculate Han Seohee’s Latest Instagram Post is For BIGBANG’s T.O.P

It seems like Han Seo Hee is making headlines once again…

Hiburan Sat, 6 Apr 2019

Sophia Fredskild Jatuh Cinta?

Sophia akhirnya menemui jejaka pilihan untuk selamanya…

Hiburan Sun, 25 Aug 2019

Tahniah…Ippo Hafiz Sah Bergelar Suami

Tahniah buat Ippo Hafiz

Hiburan Fri, 22 Feb 2019

Sebulan Di Penjara, Isteri, Anak Mula Rindu Ahmad Dhani

Semoga Mulan Jameela terus kuat mengharungi cabaran yang sedang dilalui ini…

Hiburan Mon, 7 May 2018

Elizad ‘Penyelamat’ Uqasha!

Saya bukan jenis nak ambil tahu apa masalah orang. Namun, sewaktu menunggu rakaman berlangsung saya terbaca laporan berita mengenai Uqasha di laman Twitter…

Hiburan Fri, 28 Jun 2019

Bakal Bertunang, Kali Ini Joy Revfa Pilih Pelakon

Dah ‘terjodoh’, nak buat macam mana.

Hiburan Tue, 27 Nov 2018

Kontroversi Libatkan Forteen, Izzue Nafi Itu Bukan Gimik

Jangan tuduh bukan-bukan okay, tak baik!