Hiburan By: SGMS Faida March 9, 2018 @ 5:14am

Blue Tick punya pasal, hubungan UNIC- Caprice dingin?

Susulan dakwaan kumpulan UNIC terhadap penyanyi Caprice yang kononnya tidak membalas mesej yang dihantar, penyanyi rap itu bangkit menangkis ‘serangan’ berkenaan!

Caprice dan UNIC berkolaborasi menerusi lagu ‘Sedar’ dan single itu sudah pun dilancarkan akhir tahun lalu. Masalah bermula apabila Caprice dikatakan enggan memberi kerjasama soal promosi. Betul ke ni?

Caprice menerusi Instagramnya menulis, “Seminggu yang lalu saya di Hot FM bersama mereka dan tiba-tiba mereka muncul dalam temubual di televisyen minggu berikutnya mendakwa saya membaca mesej yang dihantar tetapi tidak membalas,” tulisnya yang mempersoalkan tuduhan UNIC adalah tidak masuk akal. 

Tambah Caprice, UNIC tidak patut membuat andaian sendiri bahawa dia sudah membuka dan membaca mesej berkenaan.

“ Itu penipuan dan cara paling murah untuk mempromosikan lagu anda,” katanya.

Salah seorang anggota UNIC, Fakhrul mendakwa Caprice hanya sempat menjayakan promosi lagu itu beberapa kali namun sejak kebelakangan ini dia mendiamkan diri.

Dalam masa sama, Fakhrul memberitahu penyanyi berusia 30 tahun ini tidak membalas semua mesej yang dihantar dan yakin mesej itu telah dibaca kerana mempunyai blue tick (bermaksud mesej telah dibaca)

Malah dakwanya, sejak 22 Februari lalu semua mesej yang dihantar kepada pemuda itu tidak dibalas walaupun yakin ia sudah dibaca kerana mempunyai tanda biru yang membawa maksud mesej itu sudah dibaca.

Caprice menafikan hal itu dan memberitahu ada 999 mesej lain yang masih belum dibuka.

 “Tiada tanda biru. Saya kecewa kerana perkara ini boleh selesai dengan hanya satu panggilan tetapi anda pilih cara dramatik untuk buat kenyataan.

“Bagaimana anda mendapat tanda biru apabila saya tidak buka pun mesej berkenaan? Saya mempunyai 999 mesej yang masih belum dibuka.

“Maafkan saya. Saya minta maaf kepada 999 individu lain jika saya lambat atau tidak membalas mesej berhubung persembahan pentas atau pun temu bual,” tulisnya.

Tambah Caprice, kesibukannya itu turut menyebabkan pelancaran single lagunya berjudul Abang Gurau Je terpaksa ditangguhkan. 

Diharapkan ada penyelesaian terbaik antara kalian, jangan gaduh-gaduh ya…

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 26 Jul 2018

Mafarikha Beri Inspirasi Kongsi Wajah Dahulu Dan Sekarang

Walaupun zaman sekarang kelihatannya golongan remaja sangat menitikberatkan penampilan sehingga ada yang obses dengan penampilan artis Korea, namun bagi Mafa apa yang penting adalah sentiasa memanfaatkan usia muda mereka.
 

Hiburan Sun, 28 Jul 2019
Hiburan Thu, 27 Jun 2019

Selepas Aksi Cium, Fatin Afeefa Buat Hal Lagi!

Nampaknya, kontroversi ni semakin hangat ye!

Hiburan Thu, 26 Apr 2018

Pematah Hati Ada Sambungan?

Kalau selalu anda dengar lagu duet, mesti bertema cinta kan? Kali ini Nabila dan Hael bakal bawakan sedikit perubahan!

Hiburan Thu, 1 Aug 2019

Jom Tengok Episod Khas Alif & Sofia Sempena Aidiladha Bermula 5-11 Ogos Ini!

Ikuti perkembangan Alif & Sofia di laman Instagram @alif.sofia dan Facebook di www.facebook.com/AlifDanSofia atau melalui #AlifSofia di semua platform sosial.

Hiburan Fri, 22 Mar 2019

Kekasih Cita Citata Usahawan Kaya Indonesia?

Beberapa kali putus cinta, akhirnya…

Hiburan Fri, 30 Mar 2018

Muzik Video ‘Comel Pipi Merah’ Trending!

Muzik video yang dimuat naik melalui You Tube rasmi DatoSNurhalizaVEVO memperlihatkan perjalanan Siti ke dalam bilik pembedahan sehinggalah saat melahirkan Siti Aafifah.

Hiburan Fri, 21 Jun 2019
Hiburan Wed, 19 Sep 2018

Kongsi Video Anak Autisme Bukan Nak Simpati, Zarina Zainuddin ‘Sound’ Netizen Biadab?

Sementara itu, pelakon Zarina Zainuddin yang aktif memuatnaik video anak-anak autisme sebelum ini turut terkena ‘tempiasnya’. Ya lah, siapa yang tak naik angin kan kalau orang kata begitu. Sabarlah ya…

Hiburan Sun, 19 Jan 2020

郭晶丽顺利外销日本!新歌MV走拍20小时妆溶累瘫

适逢郭晶丽距离发行首张专辑的第35个年头,为了纪念「35」这特殊数字,她最近特别启动「S Special Project」并以《没有一个地方叫远方》作为揭幕单曲。

| Live TV