Featured By: Khairil Khusyairi November 15, 2022 @ 7:02pm

“Bukan Senang Nak Buat Keputusan Ni” – Aidid Marcello Berhentikan Anak-Anak Sekolah Gara-Gara…

Pengacara Aidid Marcello, meluahkan rasa bangga apabila anak-anak lelakinya berjaya memasuki institusi pengajian tahfiz selepas memberhentikan dari sekolah rendah dan menengah.

Menerusi perkongsian di laman Instagram, bekas Penerbit Eksekutif TV3 itu menjelaskan bukan mudah baginya dan isteri untuk membuat keputusan itu.

“Berpuluh kali fikir nak post atau tak. Tapi aku set nawaitu aku bukan untuk riak & sombong, tapi sebab aku bangga dengan depa & happy dengan panggilan ini.

“Bukan senang nak buat keputusan ni, dari sebelum PKP kami usaha, sampai sekarang baru dapat, Alhamdulillah. Terima kasih kepada @dilla_rayhanah & @ustazjohariabdulwahab kerana banyak sangat membantu kami berdua. Besar betul hikmah silaturrahim Allah atur untuk kita semua kenal.

“Kepada isteriku @norziepwc yang aku tahu, dia mmg jenis yang firm, well research, korek segala info gila-gila dalam segala apa jua yang nak buat terbaik untuk anak-anak dia

“Tapi kali ni, kami tak tau macam mana boleh dapat kekuatan, dengan rela hati & tenang memberhentikan anak-anak kami dari sekolah rendah & menengah, untuk masukkan mereka ke Akademi ni. Mudah betul proses, tak sampai 3 hari semua proses berhenti dan kemasukkan. MasyaAllah,” ujarnya.

Aidid juga mengakui dia berasa gembira dengan keputusannya biarpun terpaksa meredah perjalanan sejauh 25 kilometer untuk menghantar anaknya serta berpesan agar kita jangan sangsi dengan pemberian Tuhan.

“Kita memang boleh rancang, tapi DIA yang tentukan. Kalau dulu aku happy sebab sekolah depa 5 min dari rumah aku, tapi sekarang aku bertambah happy walaupun hari-hari aku kena redah trafik hantar sejauh 25km.

“Kepada yang baca ni, nawaitu aku sekadar nak share rasa happy sebagai ayah & ibu. Dan aku juga nak share, jangan sekali-kali kita sangsi dengan apa yang DIA akan berikan kepada kita. Aku jahil sangat lagi, tapi aku tak nak anak-anak aku start lambat.

“Tentang masa depan mereka, Insya-Allah harapan kami, biarlah depa nak jadi apa sekali pun lepas ni, asalkan Quran dah ada di dada, luahnya.

Tambah Aidid, dia juga memohon warganet agar mendoakan anak-anaknya itu diberikan kelancaran menghafal Al-Qurandan berharap perkongsiannya itu dapat meyakinkan ibu bapa di luar sana.

“Aku mohon sangat, hampa yang sedang baca ni, doa dalam hati kejap, sebutkan nama depa. Muhammad Iman, Muhammad Yusuf, Muhammad Ibrahim.

“Semoga depa bertiga dapat menghafal Al-Quran dengan lancar dan tenang. Insya-Allah.

“Maaf kalau ada terbunyi sombong atau riak. Aku hanya seorang ayah yang masih jahil tapi terlalu gembira nak kongsikan pilihan perjalanan untuk anak-anak kami yang tak pernah kami fikir mampu kami lakukan.

“Moga-moga dengan perkongsian ni, ada juga kawan-kawan yang 50-50 atau sangsi tentang masa depan anak mereka, terus dapat keyakinan untuk register kan anak menghafaz Al-Quran, InsyaAllah,” tutupnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 1 Oct 2021
Hiburan Tue, 23 Aug 2022

“Dulu 80 Biji Cili Pun Boleh” – Kotak Suara Nabila Razali Belum Sembuh

Semoga Nabila cepat sembuh dan boleh kembali menyanyi sepenuhnya.

Hiburan Fri, 27 Sep 2019

李欣怡跨界当编剧!导演陈立谦对其创作甚感满意

李欣怡跨界当编剧,创作网剧《很红又怎样》!剧本让导演陈立谦大赞且十分满意~

Hiburan Wed, 14 Mar 2018

Tak Suka Wanita Kahwin Suami Orang – Che Ta

Kita takut esok orang ambil laki kita , itu pasal kita benci orang yang rampas suami orang.

Events Sun, 2 Jun 2019

玛俐亚连开黄腔歌迷笑喷泪!安心偷吃二度被摆上台

大马常客「肥妈」玛俐亚来马演出,携手好友黎耀祥、李丽霞和阮兆祥登云顶云星剧场舞台,大抛笑弹,演唱多首经典歌曲,几乎每一首都是回忆杀!

Hiburan Sat, 28 Apr 2018

“Filem Pulang, Buat Bulu Roma Saya Meremang”- Remy Ishak

Ketika ditemui pada majlis pelancaran novel tersebut baru-baru ini, Remy memberitahu bahawa, perjalanan cerita dalam filem Pulang ada kena mengena dengan diri beliau sendiri

Hiburan Wed, 9 Oct 2019

Adira Akhirnya Mengaku Failkan Penceraian

Semoga dapat diselesaikan secara baik ya?

Hiburan Mon, 25 Nov 2019
Featured Sun, 4 Aug 2019

Tip bergaya buat mereka yang ‘plus size,’ memang cun habis!

Tiada lagi alasan untuk tidak cantik selepas ini

| Live TV