Hiburan By: SGMS Faida July 18, 2018 @ 9:45am

Cabaran Berat Bermula 4 Ogos, Good Luck Alvin Chong!

Selepas dua minggu berfikir, pelakon Alvin Chong akhirnya menerima tawaran untuk mengacara program realiti bertajuk, I Can See Your Voice Malaysia. Tidak keseorangan, Alvin bakal bergandingan dengan Shuk Sahar.

Mengaku agak gementar untuk mengacara program berbentuk hiburan ini, Alvin pada mulanya berniat menolak tawaran tetapi bertukar fikiran atas sebab tertentu.

“ Saya boleh memperbaiki percakapan saya dalam Bahasa Melayu sekaligus mencabar diri ini untuk mengacara.

“ Pada mulanya memang tak yakin tetapi atas semangat dan sokongan rakan sekeliling termasuk pihak penerbit, saya terima,” katanya.

Alvin mengaku untuk tiga episod pertama, ada sedikit kesilapan ketika mengacara tetapi dia berjaya mendapat ‘rentak’ dan mula selesa selepas itu.

“ Shuk dan Jihan Muse merupakan penyiasat tetap dalam rancangan yang diadaptasi daripada Korea Selatan itu. Mereka banyak beri tunjuk ajar kepada saya termasuklah cara ‘membahan’ artis jemputan,” katanya dalam nada berlawak.

Majlis pelancaran I Can See Your Voice Malaysia diadakan di The Starling Mall, Damansara semalam. Program ini bakal bersiaran pada 4 Ogos ini, jam 8.30 malam di saluran NTV 7.

Menarik setiap episod, enam orang penyanyi misteri diperkenalkan dan artis-artis jemputan perlu menyingkirkan penyanyi misteri yang mereka rasa adalah penyamar bersuara sumbang pada setiap pusingan.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 28 Dec 2017

Ingin Mahu Rehatkan Diri Sebentar

“Tidak Merajuk, Hanya Mahu Rehatkan Diri Sebentar”

LIFESTYLE Tue, 14 Aug 2018

Bahan ‘Magik’ Dalam Produk Kosmetik Mungkin Racun Tanpa Sedar

Produk kosmetik yang dicampurpalsu dengan hydroquinone lazimnya dipasarkan untuk tujuan mencerahkan kulit, merawat masalah jeragat dan kulit tidak sekata manakala produk kosmetik yang dicampur palsu dengan tretinoin biasanya dipromosikan untuk tujuan merawat masalah jerawat dan membantu mengurangkan kedutan.

Drama Thu, 12 Mar 2020

Amelia Henderson Derita Dalam “Rindu Yang Terindah” ?

Antara kasih dan benci, dapatkah Airis bertahan dalam perkahwinannya?

Hiburan Thu, 18 Apr 2019

Ramlah Ram Kurus Sebab Nak Kahwin?

Tanpa ambil pil tambahan, saya hanya kurangkan pengambilan karbohidrat. Saya juga baru mula makan nasi tetapi dalam kuantiti yang sangat sedikit.

Hiburan Thu, 11 Jul 2019

Terlampau Obses Sampai Sanggup Tunjuk Tarian Guling, Sherry Al Hadad Mohon Maaf!

Memang betul naik sheikh ni! Tapi Sherry kan dah minta maaf tu!

Events Tue, 17 Sep 2019

BALLISTIK BOYZ首度来马宣传!粉丝见面会反应热烈秒变演唱会

日本新晋嘻哈唱跳团体BALLISTIK BOYZ来马宣传并举办公开粉丝见面会,吸引了上千名粉丝到场;粉丝们边喊着应援边跟着节奏舞动,让现场瞬间秒变演唱会现场,气氛超级热烈!

Hiburan Mon, 11 Feb 2019

Mengaku Rindu Konti, Shuib Mahu Buat Comeback?

Shuib turut mempersoalkan sama ada kemunculannya masih relevan lagi atau sebaliknya.

Hiburan Fri, 5 Oct 2018

梁文音阔别四年后带新专辑来马开唱!

「幸褔歌姬」梁文音阔别四年后,将带着她的全新专辑来马开唱!

Featured Sat, 15 Jan 2022
Hiburan Tue, 7 Aug 2018

Tahniah! Shila Amzah Menang Anugerah Di Zhengzhou

Menerusi perkongsian ibunya @mamazie68 di laman Instagram, Shila berjaya membawa pulang dua trofi untuk kategori Most popular South East Asian Artiste dan Hottest International Artiste. Wow!

| Live TV