Events By: Salma Syahbuddin December 4, 2018 @ 4:35pm

Cabaran ‘It’s Wipe Out’, Buffet Minum Petang Santa & Makan Malam Barbekeu Kini Di Sunway Lagoon!

Bersempena cuti persekolahan hujung tahun, Sunway Lagoon kini memperkenalkan tarikan baharu buat pengunjung sepanjang 1-31 Disember 2018! Bergembira dengan pelbagai permainan air di taman tema Sunway Lagoon yang terletak di Bandar Sunway, Petaling Jaya seawal 10 pagi sehingga 9 malam pada setiap Jumaat, Sabtu & Ahad!

Menarik tahun ini, Sunway Lagoon memperkenalkan cabaran larian ‘It’s Wipe Out’ yang menguji ketangkasan fizikal pengunjung. Menangi hadiah harian Speaker JBL manakala pemenang bulanan berpeluang memiliki GoPro Hero 7 bernilai RM1,900.00 dengan catatan masa terpantas melengkap kan keseluruhan cabaran. Xtra.com.my yang berpeluang menyertai  cabaran ‘It’s Wipe Out’ nyata ‘pancit’ dalam pusingan kedua, dan ianya serius mencabar!

Buat kanak-kanak, berhibur di arena Kids Zone yang menampilkan kolam buih diiringi muzik dan persembahan DJ jemputan. Malah sepanjang Disember 2018 ini, pengunjung boleh menikmati kemeriahan acara minum petang bersama keluarga yang diserikan dengan kehadiran Santa, Kapten Quack dan Lady Quack – maskot terkenal di taman tema ini! Acara minum petang yang bermula 2.30 sehingga 5.30 petang ini turut menawarkan sesi demonstrasi pembuatan roti Ginger serta tayangan filem krismas!

Bermula jam 7.30 malam, sertai perarakan malam ‘Night Parade’ yang julung kali ditampilkan! Kami di xtra.com.my cukup teruja dengan kelincahan penari jalanan malah tidak salah untuk kami katakan, perarakan malam Sunway Lagoon ini setaraf dengan tarikan yang terdapat di taman tema terkenal dunia!

Dan akhiri aktiviti anda dengan hidangan buffet secara barbekeu di tepian kolam ombak sehingga 9 malam – aneka hidangan makanan laut seperti udang bakar, ikan bakar, kambing panggang dan pelbagai lagi pasti mencuit memori seolah bersantai di tepian laut!

Selain promosi istimewa sepanjang Disember 2018, Sunway Lagoon turut menawarkan pelbagai permainan ekstrim termasuk roller coaster selain taman haiwan liar yang menampilkan harimau putih dan pertunjukan haiwan jinak.

Nah, belum merancang percutian di hujung minggu? Apa kata singgah di Sunway Lagoon dan sertai kesemua tawaran permainan baharu bersama keluarga!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 26 Dec 2017

Peliknya Suami Saya Tidak Cemburu!

Izara akui dirinya masih mempelajari tanggungjawab yang perlu digalas, tapi katanya mujurlah suami tidak cerewet. Mengenai zuriat pula, Izara tidak menolak andai diberi rezeki awal.

Hiburan Wed, 2 Oct 2019

Ada Lagi Ke ‘Penyewa Neraka’ Zaman Ini

Tuan Rumah Terkedu Rumah Sewa Jahanam, Sampah-Sarap Sampai Cecah Siling

Hiburan Sun, 26 Aug 2018

Giliran Zizi Kirana Pula Di Kecam Teruk

“Tak Perlu Nak Tutup Pun, Orang Tetap Mengata”

Hiburan Tue, 28 May 2019
Hiburan Mon, 19 Feb 2018

SUFIAN – ELFIRA SAH PUTUS TUNANG! BAPA EL DAH PULANG CINCIN

Akhirnya segala persoalan mengenai kisah pertunangan Sufian Suhaimi dan Elfira Loy telahpun terjawab apabila bapa El telahpun sah memulangkan cincin pertunangan mengikut adat dalam satu sesi pertemuan bertempat dikediaman keluarga Sufian petang semalam.

Hiburan Wed, 25 Apr 2018

Rumah Tangga Saya Baik Saja – Nazim Othman

Dalam masa sama, Nazim memberitahu dia hanya akan bercakap mengenai perkembangan kerjaya dan bukan perihal peribadi selepas ini.

Hiburan Thu, 2 May 2019

Big Bang Theory Cast Ending Things with a Bang

The show started with a bang and now it’s ending with a bang.

Featured Mon, 9 Aug 2021

Permohonan & Semakan PSU 4.0, Bantuan RM 600 Buat Semua Pekerja

Para majikan kini boleh mula memohon bantuan di bawah Program Subsidi Upah 4.0 yang dibuka bermulai 1 Ogos sehingga 31 Oktober. Menerusi PSU 4.0, bantuan berjumlah RM 600 akan disalurkan terus kepada majikan dan terhad […]

Hiburan Thu, 5 Sep 2019

Kim Woo Bin -Shin Min Ah Kahwin?

Tak sabar nak tengok majlis resepsi diorang!

| Live TV