Contest By: Salma Syahbuddin September 17, 2019 @ 10:00am

Calit, Si Cilik Calit! Kembali Dan InI 5 Sebab Kenapa Korang Wajib Tonton Episod Kali Ini!

Kali ini Calit, Si Cilik Calit! kembali lagi tahun ini. Bersama Nippon Rangers pastinya adik-adik tak sabar kan apa agaknya yang bakal si cilik ini buat!

Opss! Kali ni Nippon Rangers akan tampil dengan edisi spesial iaitu, Edisi Selebriti! Kalau nak tahu macam mana agaknya edisi selebriti kita kali ini, let’s check this out!

     1. Nippon Rangers Masih Sama Tapi, Lebih Profesional !

Eh, siapa kata Nippon Rangers kita bertukar, takdelah. Untuk edisi selebriti kali ni, Nippon Rangers masih mengekalkan Gen, Mia dan Adam! So,adik-adik kat rumah tu jangan risau okay! 

Dari pengalaman musim lepas, Nippon Rangers kita kali ini akan kembali dengan lebih banyak pengetahuan dan lebih professional untuk idea ubahsuai yang lebih menarik!

Mereka akan sama-sama berkerjasama dengan Nippon Paint, pakar cat Nippon Paint dan dibantu oleh  interior designer untuk dapatkan pelbagai lagi tips mengecat bilik si cilik!

Bukan itu sahaja, Nippon Rangers juga melakukan aktiviti DIY yang mudah dan senang untuk dilakukan bersama-sama selebriti kita nanti!

     2. Nippon Rangers Akan Bertemu Selebriti Dan Anak Cilik Mereka!

Musim ini, Nippon Rangers kita akan make over bilik mereka yang bertuah! Haa, kalau nak tahu siapa agaknya yang bertuah tu korang kenalah tengok Calit, Si Cilik Calit!

Make Over adalah berdasarkan kepada mood yang pastinya sesuai mengikut kesesuaian bilik. Sebagai contoh, untuk play room, kepelbagaian warna tertutamanya warna bertona lembut sangat sesuai utnuk tumbesaran kanak-kanak.

Manakala bagi bilik kanak-kanak perempuan, cat boleh digunakan secara kreatif untuk menghasilkan tema yang berlainan ataupun konsep yang lebih menarik dalam ruang bilik mereka.

Bukan itu sahaja, Nippon Rangers juga akan menemui para selebriti kita dan make over bilik anak mereka berdasarkan barang atau karakter kegemaran Si Cilik nanti! Malah, mereka juga berpeluang untuk memilih warna yang sesuai mengikut citarasa mereka.

Wow! Macam mana agaknya decoration yang Nippon Rangers akan buat nanti kan?

     3. Nippon Rangers Bantu Eratkan Hubungan Keluarga Selebriti!

Untuk musim ini, Calit, Si Cilik Calit! Edisi Selebriti akan menampilkan pasangan selebriti bersama anak mereka. Dan, ini secara tidak langsung membantu selebriti kita untuk meluangkan masa dan mencipta momen bersama keluarga mereka. Al-maklumlah, selebriti ni kan selalu sibuk dengan kerja. Jadi kali ini, NP Rangers tampil membawa mereka untuk sama-sama terlibat dalam mengubahsuai bilik anak mereka. Tak sabar rasanya nak tengok selebriti kita ni beraksi kan? Apalah agaknya DIY yang diorang akan lakukan sesuai untuk anak mereka.

Untuk episod pertama edisi selebriti kali ni, Calit, Si Cilik Calit! Akan menampilkan pelakon Nad Zainal bersama suami dan anaknya, Fahad Ibrahim Muhammad Faliq atau lebih mesra dengan panggilan Yem.

Dengar cerita, Yem ada asthma? Macam mana agaknya, Nippon Rangers kita berdepan dengan cabaran untuk make over bilik Yem nanti kan? Hurmm, tak sabarnyaaaaa!

Selain Nad Zainal, selebriti yang akan terlibat dalam edisi selebriti ialah, Haziq Hussni, Mawar Rashid, Ezzaty Abdullah, Nana Mahazan dan Black Hanifah bersama-sama anak mereka!

Sumber : Instagram @black.hanifah

Selebriti yang terpilih juga akan berkongsi sedikit momen dan pengalaman mereka bersama anak-anak tentang beberapa perkara do’s and don’ts yang korang pun tak pernah tahu! So, stay tuned!

     4. Korang Boleh Dapatkan Tips Mudah Dari Nippon Rangers!

Bagi korang yang sentiasa bersama Nippon Rangers, korang bolehlah dapatkan tips-tips mudah dan senang untuk diaplikasikan semasa mengecat rumah. Contohnya, apakah cat yang patut digunakan terlebih dahulu sebelum mengecat rumah mengikut warna kegemaran masing-masing, atau, bagaimanakah agaknya cara yang mudah untuk menghias bilik, atau cara melukis kartun mahupun karakter yang disukai dan bagaimanakah agaknya memilih warna yang sesuai untuk setiap bilik yang ingin di make over!

     5. Ada Lebih Banyak Idea Dari Nippon Rangers Kita?

Pada musim kali ini, pereka dalaman akan memberikan tips dan idea bagi  menerangkan apakah warna yang sesuai untuk digunakan pada dinding rumah atau bilik mereka yang bertuah nanti. Hurmm, sesuailah buat pasangan yang mempunyai pengalaman anak mereka suka menconteng dinding kan?

Jadi, bagi mereka yang takde idea untuk mengubahsuai bilik tidur anak-anak tu, bolehlah menonton Calit, Si Cilik Calit! Edisi Selebriti  sebab, macam-macam idea dan tips & trick akan dikongsikan dari Nippon Rangers kita! So, korang kenalah tunggu!

Opss! Ini berita baik buat korang yang menonton Calit, Si Cilik Calit! Edisi Selebriti. Korang  berpeluang untuk menang hadiah eksklusif dari pihak Nippon Paint dengan menjawab soalan yang telah disediakan! Jadi tunggu apa lagi! Jom! tengok Calit, Si Cilik Calit! Edisi Selebriti bersama Nippon Paint bermula pada 3 September ini, setiap hari Selasa, jam 9.50 malam okay!

Tahukah Anda?

Nippon Paint telah melancarkan Child Wellness Range untuk mewujudkan persekitaran pembelajaran yang lebih selamat dan lebih baik untuk kanak-kanak dengan tiga fungsi utama iaitu ;

  • Menyegarkan kualiti udara dalam rumah dengan Active Carbon Technology atau teknologi anti-formaldehid bagi memastikan cat dinding selamat untuk pernafasan kanak-kanak
  • Selamat untuk disentuh dengan Silver Ion Teknology yang boleh menghapus dan menghentikan pembiakan virus dan bakteria pada dinding
  • Galakkan Kreativiti untuk si manja dengan anti-stain teknologi yang mempunyai daya tahan basuhan tinggi terutamanyakesan conteng pada dinding daripada kanak-kanak

Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari laman sesawang Nippon Paint di nipponpaint.com.my/childwellness

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 18 Oct 2019
LIFESTYLE Fri, 29 Dec 2017

8 THINGS YOU SHOULD NEVER MISS THE CHANCE OF DOING IF YOU GO TO IPOH

We think that’s a cue for you to get packin’! 

Hiburan Mon, 20 Nov 2017

小S被爆接演「道明寺家的女人」经纪人证实了!

中国版《流星花园》准备开拍,由偶像剧教母柴智屏重掌制作人,是否会找来前作的F4、大S回归,受到各界好奇!最新消息爆出,道明寺的妈妈或姐姐会是走红两岸的小S!

Hiburan Tue, 5 Dec 2017

Saya Reda Dengan Pemergian Ibu – Zul Ariffin

saya reda dengan pemergian ini. Semoga urusannya disana dipermudahkan. Amin,

Hiburan Tue, 23 Oct 2018

Wak Doyok Hadiahkan Ibu Banglo

Rumah kayu buruk, kini bertukar menjadi rumah banglo hadiah buat ibu Wak Doyok

Events Tue, 27 Nov 2018

#SisCuba : Berjayakah Tiga Gadis Cantik Ini Tembusi Pasaran Antarabangsa?

Jangan lupa janji temu korang malam ni bersama Sunsilk #SisCuba tau!

TECH Mon, 16 Apr 2018

Spotify Perkenalkan Wajah Baru Aplikasi Mudah Alih

Apa sahaja tujuan sebenar Spotify menganjurkan majlis ini tentu ditunggu-tunggu oleh penggemar muzik serta para pesaing Spotify yang turut berada dalam industri penstriman muzik.

Hiburan Fri, 27 Jul 2018

Hebat! Paling Muda, Paling Kaya

Pendapatan lumayan itu menjadikan Kylie, 20, berada di tangga pertama untuk selebriti yang menerima bayaran tertinggi di Instagram. Memang hebat penangan anak bongsu keluarga Kardashian ini!

TECH Mon, 9 Jul 2018

Facebook Buktikan Pelaburan Ke Atas Instagram Berbaloi

Sebelum diambil oleh Facebook kira-kira enam tahun lepas, Instagram sudah pun bergelar platform perkongsian gambar paling popular di dunia. Ia menyebabkan Facebook mengambil keputusan untuk membelanjakan wang sebanyak $ 1 billion(~RM 4.11 billion) bagi membeli laman […]

Events Sat, 31 Aug 2019

Mad August八周年演唱会!刘力扬摇滚助阵首唱跨国合作单曲

大马摇滚乐团Mad August出道8周年首办『FIGHTER 』演唱会,化身摇滚战士为本地摇滚音乐不死而战,邀得中国原创女歌手刘力扬前来助阵,奋力演出让现场粉丝『敢。动』嗨翻。

| Live TV