Contest By: Salma Syahbuddin September 17, 2019 @ 10:00am

Calit, Si Cilik Calit! Kembali Dan InI 5 Sebab Kenapa Korang Wajib Tonton Episod Kali Ini!

Kali ini Calit, Si Cilik Calit! kembali lagi tahun ini. Bersama Nippon Rangers pastinya adik-adik tak sabar kan apa agaknya yang bakal si cilik ini buat!

Opss! Kali ni Nippon Rangers akan tampil dengan edisi spesial iaitu, Edisi Selebriti! Kalau nak tahu macam mana agaknya edisi selebriti kita kali ini, let’s check this out!

     1. Nippon Rangers Masih Sama Tapi, Lebih Profesional !

Eh, siapa kata Nippon Rangers kita bertukar, takdelah. Untuk edisi selebriti kali ni, Nippon Rangers masih mengekalkan Gen, Mia dan Adam! So,adik-adik kat rumah tu jangan risau okay! 

Dari pengalaman musim lepas, Nippon Rangers kita kali ini akan kembali dengan lebih banyak pengetahuan dan lebih professional untuk idea ubahsuai yang lebih menarik!

Mereka akan sama-sama berkerjasama dengan Nippon Paint, pakar cat Nippon Paint dan dibantu oleh  interior designer untuk dapatkan pelbagai lagi tips mengecat bilik si cilik!

Bukan itu sahaja, Nippon Rangers juga melakukan aktiviti DIY yang mudah dan senang untuk dilakukan bersama-sama selebriti kita nanti!

     2. Nippon Rangers Akan Bertemu Selebriti Dan Anak Cilik Mereka!

Musim ini, Nippon Rangers kita akan make over bilik mereka yang bertuah! Haa, kalau nak tahu siapa agaknya yang bertuah tu korang kenalah tengok Calit, Si Cilik Calit!

Make Over adalah berdasarkan kepada mood yang pastinya sesuai mengikut kesesuaian bilik. Sebagai contoh, untuk play room, kepelbagaian warna tertutamanya warna bertona lembut sangat sesuai utnuk tumbesaran kanak-kanak.

Manakala bagi bilik kanak-kanak perempuan, cat boleh digunakan secara kreatif untuk menghasilkan tema yang berlainan ataupun konsep yang lebih menarik dalam ruang bilik mereka.

Bukan itu sahaja, Nippon Rangers juga akan menemui para selebriti kita dan make over bilik anak mereka berdasarkan barang atau karakter kegemaran Si Cilik nanti! Malah, mereka juga berpeluang untuk memilih warna yang sesuai mengikut citarasa mereka.

Wow! Macam mana agaknya decoration yang Nippon Rangers akan buat nanti kan?

     3. Nippon Rangers Bantu Eratkan Hubungan Keluarga Selebriti!

Untuk musim ini, Calit, Si Cilik Calit! Edisi Selebriti akan menampilkan pasangan selebriti bersama anak mereka. Dan, ini secara tidak langsung membantu selebriti kita untuk meluangkan masa dan mencipta momen bersama keluarga mereka. Al-maklumlah, selebriti ni kan selalu sibuk dengan kerja. Jadi kali ini, NP Rangers tampil membawa mereka untuk sama-sama terlibat dalam mengubahsuai bilik anak mereka. Tak sabar rasanya nak tengok selebriti kita ni beraksi kan? Apalah agaknya DIY yang diorang akan lakukan sesuai untuk anak mereka.

Untuk episod pertama edisi selebriti kali ni, Calit, Si Cilik Calit! Akan menampilkan pelakon Nad Zainal bersama suami dan anaknya, Fahad Ibrahim Muhammad Faliq atau lebih mesra dengan panggilan Yem.

Dengar cerita, Yem ada asthma? Macam mana agaknya, Nippon Rangers kita berdepan dengan cabaran untuk make over bilik Yem nanti kan? Hurmm, tak sabarnyaaaaa!

Selain Nad Zainal, selebriti yang akan terlibat dalam edisi selebriti ialah, Haziq Hussni, Mawar Rashid, Ezzaty Abdullah, Nana Mahazan dan Black Hanifah bersama-sama anak mereka!

Sumber : Instagram @black.hanifah

Selebriti yang terpilih juga akan berkongsi sedikit momen dan pengalaman mereka bersama anak-anak tentang beberapa perkara do’s and don’ts yang korang pun tak pernah tahu! So, stay tuned!

     4. Korang Boleh Dapatkan Tips Mudah Dari Nippon Rangers!

Bagi korang yang sentiasa bersama Nippon Rangers, korang bolehlah dapatkan tips-tips mudah dan senang untuk diaplikasikan semasa mengecat rumah. Contohnya, apakah cat yang patut digunakan terlebih dahulu sebelum mengecat rumah mengikut warna kegemaran masing-masing, atau, bagaimanakah agaknya cara yang mudah untuk menghias bilik, atau cara melukis kartun mahupun karakter yang disukai dan bagaimanakah agaknya memilih warna yang sesuai untuk setiap bilik yang ingin di make over!

     5. Ada Lebih Banyak Idea Dari Nippon Rangers Kita?

Pada musim kali ini, pereka dalaman akan memberikan tips dan idea bagi  menerangkan apakah warna yang sesuai untuk digunakan pada dinding rumah atau bilik mereka yang bertuah nanti. Hurmm, sesuailah buat pasangan yang mempunyai pengalaman anak mereka suka menconteng dinding kan?

Jadi, bagi mereka yang takde idea untuk mengubahsuai bilik tidur anak-anak tu, bolehlah menonton Calit, Si Cilik Calit! Edisi Selebriti  sebab, macam-macam idea dan tips & trick akan dikongsikan dari Nippon Rangers kita! So, korang kenalah tunggu!

Opss! Ini berita baik buat korang yang menonton Calit, Si Cilik Calit! Edisi Selebriti. Korang  berpeluang untuk menang hadiah eksklusif dari pihak Nippon Paint dengan menjawab soalan yang telah disediakan! Jadi tunggu apa lagi! Jom! tengok Calit, Si Cilik Calit! Edisi Selebriti bersama Nippon Paint bermula pada 3 September ini, setiap hari Selasa, jam 9.50 malam okay!

Tahukah Anda?

Nippon Paint telah melancarkan Child Wellness Range untuk mewujudkan persekitaran pembelajaran yang lebih selamat dan lebih baik untuk kanak-kanak dengan tiga fungsi utama iaitu ;

  • Menyegarkan kualiti udara dalam rumah dengan Active Carbon Technology atau teknologi anti-formaldehid bagi memastikan cat dinding selamat untuk pernafasan kanak-kanak
  • Selamat untuk disentuh dengan Silver Ion Teknology yang boleh menghapus dan menghentikan pembiakan virus dan bakteria pada dinding
  • Galakkan Kreativiti untuk si manja dengan anti-stain teknologi yang mempunyai daya tahan basuhan tinggi terutamanyakesan conteng pada dinding daripada kanak-kanak

Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari laman sesawang Nippon Paint di nipponpaint.com.my/childwellness

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 29 Oct 2019

Serius Dalam Lakonan, Syafiq Kyle Sanggup Korbankan ‘Identiti’

Makin meletup lah Pelakon TV Lelaki Popular ABPBH ke-32 ni!

Hiburan Wed, 4 Apr 2018

Isu Ditampar, Ogy Nak Jumpa Aiman Tino!

Apabila dia menjelaskan situasi sebenar saya jadi marah dan ingin berjumpa dengan Aiman dan pihak pengurusannya yang dikatakan tidak berpuas hati dengan kejadian itu. Semoga semua berakhir dengan baik ya!

LIFESTYLE Thu, 16 May 2019

Show Off All the Right Curves this Raya with Dina Nadzir’s Plus Size Raya Collection

Plus size clothes have never looked better and feel comfier!

Events Fri, 27 Dec 2019

陈慧恬自爆好事近!笑言「确定了一定会通知」

首要媒体2020年新春活动《鼠来宝 笑笑力量大》首个任务就派出了两位「微笑大使」Rickman谢承伟和Orange陈慧恬化身一日店长,散播正能量。

LIFESTYLE Fri, 23 Mar 2018

Hey Potterheads, a Harry Potter-Themed Cruise is Coming!

Get your robes, wands and brooms ready, wizards and witches.

Events Fri, 4 Oct 2019

Meriah! 400 Ribu Pengunjung Gegar Karnival Jom Heboh Pulau Pinang

Meriah Betul Karnival Jom Heboh Pinang ni kan!

Hiburan Thu, 23 May 2019

Tak Mahu Komen Banyak, Kaka Azraff Mohon Maaf

Sempena bulan baik ni, Kaka Azraff ingin memohon maaf jika ada kesalahan yang pernah ‘mengusik’ mana-mana pihak…

Hiburan Wed, 27 Nov 2019

Kendall Jenner Dan Boyfriend Rancang Ambil Anak Angkat?

Ambil anak angkat pun best jugak kan! Just wait and see.

Hiburan Mon, 27 Aug 2018

Lagu Bebas Gimik, Aishah Percaya ‘Malar’ Ada Magis Tersendiri

Akui Aishah, sesebuah lagu tidak memerlukan gimik berlebihan sekiranya ia kuat untuk menarik minat pendengar. Betul juga kan?

Hiburan Wed, 27 Nov 2019

Mad August与刘力扬共筑音乐梦!合作单曲《一切都值得》

Mad August四人出道至今历尽无数风雨,日前有机会跨国找来刘力扬合作单曲 《一切都值得》!

| Live TV