Hiburan By: SGMS Faida May 9, 2019 @ 10:47am

Cedera Di Lokasi ‘Wira’, Hairul Azreen Tak Patah Semangat!

Pelakon Hairul Azreen mengakui kecederaan ligamen kaki kanan yang terkoyak akibat aksi terjun dari tingkat dua bangunan setinggi tiga tingkat untuk babak dalam filem Wira tempoh hari sudah kembali pulih.

Hairul yang ditemui di set penggambaran filem itu, kelmarin, berkata doktor sudah menasihati agar berehat dan sepatutnya pulih sepenuhnya dalam tempoh lapan minggu.

“Pengarah pun suruh saya berehat tapi saya beranggapan kalau tak teruskan menyusahkan produksi pula.

“Memang susah sikitlah nak berjalan tapi saya tetap nak teruskan sampai puas hati.

“Lagi pun, kalau saya berehat kemudian paksa diri melakukan semula babak yang masih berbaki mesti kembali sakit,” katanya.

Tambahan pula, isterinya, Hanis Zalikha menjadi penguat semangat untuk terus beraksi meskipun kaki masih cedera.

“Saya kena teruskan juga sebab isteri pun bakal bersalin jadi saya nak bersamanya ketika itu.

“Malah banyak lagi faktor lain yang turut menyumbang. Jangan risau, saya tahu macam mana nak jaga,” katanya bersemangat.

Bagaimana pun, pelakon filem Paskal itu juga mendedahkan pada awal kejadian berlaku dia hampir patah semangat.

“Dua hari pertama selepas kejadian, saya langsung tak boleh berjalan. Takut tak boleh berlakon.

“Tapi selepas menjalani rawatan di hospital, saya berjumpa dengan pasukan produksi dan beritahu nak sambung (penggambaran) cuma hanya boleh jalan perlahan-lahan.

“Lusa pula ada babak berlawan jadi saya hanya ambil pil tahan sakit dan langgar saja.

“Tiga hari selepas itu saya sudah boleh berlari dan lawan,” katanya akui ia mungkin disebabkan ada semangat dan adrenalin yang tinggi.

Oleh: Endy Ashari

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Wed, 28 Nov 2018
Hiburan Tue, 13 Nov 2018

Betul! Fasha Sandha Bakal Berkahwin Dalam Masa Terdekat

Marilah kita sama-sama tunggu gambar terbaharu dari Fasha dan Aidil okay!

Events Tue, 30 Apr 2019

Hyolyn Makes Fans Sing & Dance During Performance in Kuala Lumpur

Fans could not get enough of her but thankfully, she’s coming back to KL soon 😉

Trending Hari Ini Fri, 1 May 2020
Hiburan Fri, 28 Dec 2018

Nelydia Senrose Tak Jadi Berlakon Nur 2, Pengarah Cari Pengganti Sesuai

Korang agak-agak siapa yang sesuai bawa watak Juita?

Hiburan Tue, 29 Jan 2019

Selepas Filem Hanya Kawan, Jojie Aminuddin Berlakon Teater Komedi

Wah…lama kita tak tengok Kak Jojie berlakon kan? Good Luck!

Hiburan Fri, 30 Mar 2018

Expensive Modern Art Piece Vandalised By Childish Wanna One Fans

The artwork costs more than RM2 million!

Hiburan Thu, 21 Nov 2019

Ziela Jalil Kahwin Eizlan Yusof?

Kalau betul apa salahnya…

Hiburan Tue, 7 Nov 2017

FATTAH AMIN? NO THANK YOU – SHERRY IBRAHIM

Tak mungkin berlaku, lagipun dia generasi yang berbeza, jadi kalau dapat pun; no thank you!” ulas Sherry ketika ditemui di majlis pelancaran perfume De’xandra di Damansara Perdana.

Events Fri, 1 Nov 2019

| Live TV