Hiburan By: Del14 September 2, 2019 @ 4:59pm

Cinta Utuh ‘The Rock’

Siapa sangka pelakon terkenal Hollywood yang menjadi kegilaan ramai ini, sangat setia pada cintanya yang satu. The Rock atau nama sebenarnya Dwayne Johnson (47) telah berkahwin dengan pasangannya Lauren Hashian (34), seorang penyanyi dan produser muzik pada 18hb Ogos 2019 di Hawaii.

Hari bahagia The Rock dengan pasangannya Lauren Hashian di Hawa’ii

Keluarga bahagia Dwayne ‘The Rock’ Johnson

 

Pasangan ini bertemu buat pertama kalinya pada tahun 2006 semasa pelakon itu sedang di dalam penggambaran filem The Game Plan. Pada waktu itu, The Rock masih berkahwin dengan produser dan ahli sukan bina badan professional, Dany Garcia dan mereka mempunyai seorang anak bersama bernama Simone Alexandra. Pada tahun 2007, pelakon itu telah bercerai dengan Dany tapi beliau kekal menjadi pengurus kepada The Rock.

 

The Rock setia pada yang satu

Sejujurnya, The Rock dan Lauren sepatutnya berkahwin pada musim bunga 2018 tetapi mereka telah bersetuju untuk melambatkan perkahwinan mereka kerana Lauren sedang mengandungkan anak mereka yang kedua, Tiana Gia Johnson pada waktu itu. Setelah mengenali diri masing-masing selama 13 tahun dan mempunyai dua orang anak perempuan bersama, The Rock finally puts a ‘rock’ on Lauren’s finger.

 

Di Hollywood, hubungan dan perkahwinan yang kekal lebih dari 10 tahun dianggap satu pencapaian yang hebat. Terutama sekali bila pasangan seorang yang popular dan sering digoda peminat mahupun rakan artis yang lain,(lihat saja apa yang terjadi pada cinta tiga segi Brad Pitt, Jeniffer Aniston dan Angelina Jolie dahulu) tetapi ia tidak menjadi isu bagi The Rock. Beliau kelihatan amat mencintai Lauren dan menyayangi kedua-dua anak mereka Jasmine Lia dan Tiana Gia dan sering berkongsi momen-momen mereka sebagai sebuah keluarga bahagia dan tidak pernah mengabaikan Simone, anaknya dari perkahwinan pertama.  

 

Anak-anak adalah inspirasinya

Bukan sahaja seorang suami dan bapa yang hebat, Dwayne ‘The Rock’ Johnson juga disanjung sebagai salah seorang pelakon popular yang mendapat bayaran tertinggi di Hollywood! Filem terbaru lakonannya, Shaw and Hobbs telah mencapai box office dan hasil kutipan tayangan filem itu telah mencecah hampir 700 juta dolar Amerika di seluruh dunia.

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 13 Sep 2019

Adam E Elak Tumpang Populariti Ayah

Single ciptaan Adam ini turut mendapat sentuhan saudaranya, Ayril Cenna yang juga merupakan seorang penyanyi rap.

Hiburan Wed, 16 Jan 2019
TECH Thu, 25 Oct 2018

Taip Dengan Lebih Cekap Menggunakan 5 Keyboard Mekanikal Ini

Jika anda teringin untuk membeli ‘mechanical keyboard’,sama ada jenis yang murah atau mahal,cuba baca artikel ini.

Hiburan Tue, 23 Oct 2018

Wak Doyok Hadiahkan Ibu Banglo

Rumah kayu buruk, kini bertukar menjadi rumah banglo hadiah buat ibu Wak Doyok

Selebriti Fri, 17 Apr 2020
Events Mon, 21 Oct 2019

Letops! Shakira Bakal Sambut Birthday Di Hadapan 100 Juta Orang

Tak sabar nak tengok persembahan Shakira!

Events Sun, 22 Dec 2019

大马人精通多种语言!桐瑶笑称来马开唱像考试

「小邓丽君」的桐瑶重现昔日陨落巨星的多首经典曲目,引领着大马歌迷们一起坠入时空隧道,感受邓丽君在世时的乐坛传奇。

Events Sat, 28 Sep 2019

《铜话鼓事》104大马世界首演!铜鼓大阵势奏响天籁之音

《铜话鼓事》汇集马印精英 10月大马首演!鼓声结合人声叙述人生故事~

Events Mon, 17 Dec 2018
Hiburan Thu, 11 Apr 2019

Thalia Rasul Bakal Bercerai Kali Kedua

Jujurnya, hubungan kami masih berjalan seperti biasa namun mungkin saya perlu terima ketetapan bahawa kami lebih sesuai menjadi sahabat. Kami berpisah secara baik. 

| Live TV