Hiburan By: Del14 September 2, 2019 @ 4:59pm

Cinta Utuh ‘The Rock’

Siapa sangka pelakon terkenal Hollywood yang menjadi kegilaan ramai ini, sangat setia pada cintanya yang satu. The Rock atau nama sebenarnya Dwayne Johnson (47) telah berkahwin dengan pasangannya Lauren Hashian (34), seorang penyanyi dan produser muzik pada 18hb Ogos 2019 di Hawaii.

Hari bahagia The Rock dengan pasangannya Lauren Hashian di Hawa’ii

Keluarga bahagia Dwayne ‘The Rock’ Johnson

 

Pasangan ini bertemu buat pertama kalinya pada tahun 2006 semasa pelakon itu sedang di dalam penggambaran filem The Game Plan. Pada waktu itu, The Rock masih berkahwin dengan produser dan ahli sukan bina badan professional, Dany Garcia dan mereka mempunyai seorang anak bersama bernama Simone Alexandra. Pada tahun 2007, pelakon itu telah bercerai dengan Dany tapi beliau kekal menjadi pengurus kepada The Rock.

 

The Rock setia pada yang satu

Sejujurnya, The Rock dan Lauren sepatutnya berkahwin pada musim bunga 2018 tetapi mereka telah bersetuju untuk melambatkan perkahwinan mereka kerana Lauren sedang mengandungkan anak mereka yang kedua, Tiana Gia Johnson pada waktu itu. Setelah mengenali diri masing-masing selama 13 tahun dan mempunyai dua orang anak perempuan bersama, The Rock finally puts a ‘rock’ on Lauren’s finger.

 

Di Hollywood, hubungan dan perkahwinan yang kekal lebih dari 10 tahun dianggap satu pencapaian yang hebat. Terutama sekali bila pasangan seorang yang popular dan sering digoda peminat mahupun rakan artis yang lain,(lihat saja apa yang terjadi pada cinta tiga segi Brad Pitt, Jeniffer Aniston dan Angelina Jolie dahulu) tetapi ia tidak menjadi isu bagi The Rock. Beliau kelihatan amat mencintai Lauren dan menyayangi kedua-dua anak mereka Jasmine Lia dan Tiana Gia dan sering berkongsi momen-momen mereka sebagai sebuah keluarga bahagia dan tidak pernah mengabaikan Simone, anaknya dari perkahwinan pertama.  

 

Anak-anak adalah inspirasinya

Bukan sahaja seorang suami dan bapa yang hebat, Dwayne ‘The Rock’ Johnson juga disanjung sebagai salah seorang pelakon popular yang mendapat bayaran tertinggi di Hollywood! Filem terbaru lakonannya, Shaw and Hobbs telah mencapai box office dan hasil kutipan tayangan filem itu telah mencecah hampir 700 juta dolar Amerika di seluruh dunia.

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 29 Mar 2019

经典唱将担任罗大佑演唱会嘉宾!一起唱响梦想

《经典俱乐部》明星唱将担任演唱会特别嘉宾,与罗大佑一起唱响梦想,无悔青春!

Hiburan Sun, 20 May 2018

Kali Pertama Berjauhan Keluarga, Nabila Razali ‘Homesick’

‘Homesick’. Itulah yang tepat untuk menggambarkan keadaan Nabila Razali yang kini berada di Turki bagi menjalani penggambaran drama terbaru Cintaku Di Bumi Izmir.

Hiburan Wed, 13 Dec 2017

APLIKASI SHAZAM KINI BERSAMA APPLE

Lepasni, kesemua pengguna dan penggemar jenama Apple dan Shazam boleh memuat naik terus lagu-lagu kegemaran mereka sepantas yang mungkin

Hiburan Wed, 15 Nov 2017

Pelakon Popular Mengandungkan Wanita Muda Hingga Lahir Anak

Betul ke pelakon popular ini mengandungkan wanita muda hingga kelahiran anak luar nikah. Kalau betul kesian pada wanita muda itu kerana menanggung sendirian

Hiburan Tue, 24 Jul 2018

Kini Fathia Sudah Hilang Sabar?

Nampaknya, pelakon Fathia Latiff sudah hilang sabar dan mula membuka mulut menerusi laman Twitternya…

Hiburan Tue, 5 Dec 2017

5 VIDEO KELAKAR ABAD INI

Kalau di Malaysia korang selalu layan video-video viral pasal artis yang selalu berbalas tweet mahupun retweet, kali ini kami di xtra akan tampilkan beberapa video dari beberapa buah negara yang boleh dikatakan viral jugak lah.  Walaupun usia video tersebut sudah beberapa tahun di muat naik dilaman youtube tetapi masih lagi mendapat sambutan.

Hiburan Wed, 19 Sep 2018

Nabila Huda Disangka Penjaga Pintu? Gambar Ini Pasti Membuatkan Anda Ketawa!

Teruja nak ambil gambar dengan Tulus… Ya, muka pertama tu belum bersedia. Yang kedua dah terlebih yakin dan lebih ceria…

Hiburan Mon, 15 Jul 2019

Erma Fatima Syukur ‘Buah Hati’ Terselamat

Erma Fatima bersyukur Allah menyelamatkan Zareef Yusof yang berusia sembilan tahun, daripada kecederaan.

Hiburan Wed, 30 Jan 2019

Lepas Pikat Remy, Azar Azmi Dekati Redza Rosli Pula?

Ikuti ragam cinta Nizam dan Alisya dilakonkan oleh Redza Rosli, Azar Azmi, Neera Azizi, Nazrief Nazri, Didie Alias, Amirul Faqeem, Adibah Noor dan Ain Sufia. setiap hari Isnin hingga Khamis, jam 6.30 petang.

Events Fri, 1 Nov 2019

Debaran Makin Terasa, Jangan Lupa Tonton ASK 2019 Malam Ini!

Jangan lupa ‘melekat’ di depan kaca televisyen menyaksikan malam kemuncak Anugerah Skrin 2019 yang bersiaran di Tv3 bermula jam 9 malam ini. Tengok jangan tak tengok ok! 

| Live TV