Hiburan By: Padin July 30, 2022 @ 10:35am

“Cipta Lagu ‘Makuta’ Khas Untuk Dia” – Impian Kmy Kmo & Luca Sickta Berkolaborasi Dengan Hazama Tercapai

Impian duo hip hop ternama, Kmy Kmo dan Luca Sickta untuk berkolaborasi dengan penyanyi Hazama tercapai apabila mereka muncul dengan single terbaharu berjudul Makuta.

Sebelum ini, Kmy dan Luca menampilkan tiga orang ‘Datuk’ dalam karya kolaborasi mereka menerusi single Zuhud bersama Datuk M. Nasir pada 2019, 7 Nasihat bersama Datuk Seri Siti Nurhaliza pada 2020 dan Neraca bersama Datuk Jamal Abdillah pada 2021.

“Lagu ini memang kami cipta khas untuk dinyanyikan bersama Hazama. Dia ada setiap karakter yang tepat untuk membawakan lagu ini.

“Sebenarnya, kami mahu bekerjasama dengan Hazama menerusi lagu Neraca lagi, tapi tak ada rezeki untuk kami menjalin kolaborasi.

“Sangat senang bekerja dengan Hazama. Dia merupakan seorang penyanyi yang mungkin nampak fun dan kelakar, tetapi apabila masuk ke studio rakaman, dia sangat tekun dan memberikan kerjasama dengan baik,” kata Kmy.

Menurut Luca, mereka mempunyai alasan tersendiri memilih ‘Makuta’ untuk dijadikan sebagai tajuk lagu.

“Makuta membawa maksud Mahkota dalam istilah Sunda. Boleh saja kami guna perkataan Mahkota untuk dijadikan tajuk, tetapi mungkin ia tak dapat menarik perhatian.

“Setiap lagu yang kami hasilkan, memang akan ada peminat atau pendengar akan bertanya mengenai maksud dalam lirik lagu kami, terutama generasi muda. Jadi ia sebagai salah satu benda baru yang boleh dipelajari,” katanya lagi.

Menurut Hazama pula, mesej murni yang disampaikan dalam lagu ini menarik minatnya untuk menjalin kolaborasi.

“Makuta berunsur nasihat. Ia penuh dengan kiasan. Saya sukakan lirik lagu yang boleh memberi impak positif terhadap orang lain, terutamanya pendengar.

“Senang sangat bekerjasama dengan mereka. Biarpun mereka cerewet dalam studio rakaman, saya memahaminya kerana mereka teliti dengan kerja mereka. Akhirnya, saya dapat sampaikan apa yang mereka mahu dan Makuta pun terhasil,” katanya lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 15 Oct 2018

Masya Masyitah Akui Punyai Kekuatan Vokalnya Tersendiri

Kalau nak tahu sedap ke tak suara Masya Masyitah ni, jangan lupa dengar lagu Halimunan okay!

Selebriti Sat, 10 Feb 2018

BUKTI SHEILA ON 7 MASIH ‘BERBISA’

Walaupun hanya mengenakan seluar jeans dan tshirt hitam, aura Duta ternyata masih kuat! Tanpa perlu bertukar ganti baju, susunan muzik yang padu, kumpulan yang dianggotai oleh  Adam, Eross Chandra, Brian Kresno Putro dan Duta selaku vokalis ini sememangnya layak mendapat standing ovation!

Hiburan Mon, 4 Jun 2018

Fara Fauzana Tetap Bersemangat Mahu Ke Syria

Fara telah berlepas bersama tiga lagi sukarelawan dalam menjayakan misi ini sebelum kembali pulang ke tanah air sebelum 9 Jun nanti

Trending Tue, 24 Apr 2018

Cedera Terkena Bom, Askar Jadi Penerima Pertama Pemindahan Zakar

Pesakit berkenaan memberitahu, kecederaan yang dialaminya itu sangat mengejutkan dan sukar diterima.

Hiburan Fri, 31 Aug 2018

Dituduh Penipu, Ini Jawapan Win Daiyan Trisha

Menggunakan konsep perkahwinan dalam single terbaharunya, Langit telah mencetus pelbagai kontroversi. Ini jawapan Daiyan Trisha kepada netizen……

Trending Mon, 28 Jun 2021
Trending Wed, 25 Mar 2020
Trending Sat, 14 Jul 2018

Takziah! Perodua Langgar Lori Ragut Tiga Nyawa

Dalam kejadian kira-kira pukul 8.50 pagi itu, Lobpithai Lee Sern Koung, 25, Tan Hock Lai, 24, maut di tempat kejadian maut di tempat kejadian, manakala Ong Cheng Lian, 23, meninggal dunia semasa menerima rawatan di Hospital Taiping.

Featured Thu, 31 Mar 2022

| Live TV